Főoldal > SZÉPSÉG > Mit gondolnak a sminkről a nők és a férfiak?

Mit gondolnak a sminkről a nők és a férfiak?

kutatásrúzssminkszépség
0

Írta: and

Sok vagy kevés? A The Quarterly Journal of Experimental Psychology című szaklapban megjelent tanulmány szerint hiába hissz

Sok vagy kevés?

A The Quarterly Journal of Experimental Psychology című szaklapban megjelent tanulmány szerint hiába hisszük, hogy a férfiak számára fontos a tökéletes make-upunk, valójában ez elég távol áll az igazságtól. A cikk alapjául szolgáló kutatáshoz 44 nőt kértek fel fotózásra. A nők mind ugyanazt a sminkfelszerelést kapták meg, valamint azt az instrukciót, hogy készítsenek maguknak egy esti sminket. A modelleket a festés előtt és után is lefotózták, majd ezeket a képeket számítógépes animációval elkészítették úgy, hogy a sminkelés különböző fázisai voltak láthatóak rajtuk. Ezt követően megkértek másik 44 embert (22 nőt és 22 férfit), hogy mondják meg, alanyonként melyik fénykép tetszik a leginkább nekik, melyikről gondolják, hogy a másik nem képviselői leginkább preferálnák, és vajon a kutatók mire jutottak a kérdésben.

Ki mit hisz

A végeredmény megdöbbentő volt: érdekes módon a nők egy kicsit több sminket találtak vonzónak, mint a férfiak, de az igazán furcsa az, hogy a modellek nagyjából 30%-kal több sminket tettek fel, mint amennyi a kutatók szerint elegendő lett volna; szóval úgy tűnik, kicsit túlgondoljuk ezt a smink-témát. Ezen kívül kivétel nélkül az összes résztvevő arra tippelt, hogy a többiek biztosan az erősebb sminkre szavaznak majd, tehát valamiért azt hisszük, másoknak kevésbé vonzó a természetes külső, mint nekünk. Továbbá abban is egyetértettek a válaszadók, hogy a férfiak valószínűleg a vastagabb make-upot részesítik előnyben, pedig, ahogy látható is, éppen az ellenkezője igaz.

smink2.jpg ()Egy szó, mint száz: ha sminkről van szó, úgy tűnik, mindenki véleménye szerint a kevesebb több. Ezért azt javasoljuk, hogy mikor este elmész otthonról, és kételyed támad a sminkeddel kapcsolatban, vesd be a régi trükköt: végy le magadról egyvalamit, azaz töröld le az erősebb pirosítót vagy a túl harsány rúzst. Most már hivatalosan is bizonyított, hogy ezzel csak nyerhetsz!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X