Főoldal > SZÉPSÉG > Nincs többé gond a rendkívül érzékeny bőrrel

Nincs többé gond a rendkívül érzékeny bőrrel

arcarcápolásbőrbőrápolásérzékenyszépség
0

Írta:

Az új Eucerin® Hiperérzékeny arcbőrre ajánlott termékek közvetlenül a hiperreaktivitás forr&

Az új Eucerin® Hiperérzékeny arcbőrre ajánlott termékek közvetlenül a hiperreaktivitás forrásánál csillapítják a bőr túlzott reakcióit. A termékcsalád két termékvonalból áll: az UltraSensitive és az Anti-Redness bőrpír elleni termékekből. Mindkét termékvonal innovatív, vegyi anyagoktól mentes formulája SymSitive1-et tartalmaz, egy olyan aktív összetevőt, amelyet kifejezetten a túlérzékeny bőrre fejlesztettek ki. Az eredmény: a bőr azonnal megnyugszik, enyhülnek a túlérzékenység jelei – mint például a feszülő és égő érzet –, valamint hosszan tartó védelmet biztosít a bőr hiperreaktivitása ellen.

Feszülő és égő érzés, valamint kipirosodás – akiket érint, azok ismerik a túlérzékeny bőr kellemetlen tüneteit. A epidemiológiai tanulmányok alapján minden korábbinál több ember észleli magán a túlérzékeny bőr tüneteit. Európában úgy becsülik, hogy az emberek akár 50 százaléka is érintett lehet. És ez a szám egyre nő: „Sokan már most is szenvednek a bőr túlérzékenységétől, az egyének száma pedig növekvő tendenciát mutat. Ennek okai között találjuk a fokozódó környezetszennyezést és az allergiás reakciókat” – mondta Dr. Gitta Neufang, a Beiersdorf AG Eucerin Aktív Összetevők és Klinikai Vizsgálatok csoportjának vezetője.

A túlérzékeny bőr három sarokköve

Általában véve a bőr meggyengült védekezőképessége és az alacsonyabb toleranciaküszöb jellemzi a hiperérzékeny bőrt. Ez a két tényező pedig egymást erősíti: a bőr fogékonyabb lesz a szenzoros irritációra és szó szerint hiperreagálásra készteti a bőr felső rétegében található idegeket. Az eredmény a bőrben kialakult kellemetlen érzés lesz. Továbbá az arcbőr ki is pirosodhat és gyulladásos folyamatok indulhatnak el.

Ez többnyire a túlérzékeny bőr megemelkedett stressz-szintje miatt van, amelyet belső és külső hatások okoznak, így például az éghajlati vagy az időjárási viszonyok megváltozása, az intenzív érzelmek, az illatanyagok és bizonyos tisztálkodószerek. „Ugyanakkor a túlérzékeny bőrnek nem kell tehernek lennie, a megfelelő bőrápolással a tünetek enyhíthetők” – magyarázta Dr. Gitta Neufang. „A speciális, túlérzékeny bőr igényeihez igazított aktív bőrápolás magasabb komfortérzetet és csökkent mértékű kipirosodást eredményezhet. Emiatt fejlesztettük ki a hiperérzékeny bőrre ajánlott Eucerin® termékeket: ezek a túlzott reakciót a bőr felső rétegében, a reakció forrásánál csillapítják” – tette hozzá.

Két termékvonal, amely felveszi a harcot a hiperérzékeny bőr valamennyi problémájával szemben

Az Eucerin® UltraSensitive termékek a tökéletes választás, ha túlérzékeny az arcbőre és emiatt feszülő és égő érzést szokott tapasztalni. A termékekben megtalálható a SymSitive aktív összetevő, melyet kifejezetten a túlérzékeny bőr szükségleteinek megfelelően fejlesztettek ki, és amely azonnali enyhülést hoz a bőr által adott túlzott reakciók esetén. Ennek eredményeképpen az innovatív, vegyi anyagoktól mentes formula növeli a bőr toleranciaküszöbét, valamint a bőrön kialakuló kellemetlen tünetek azonnali és tartós enyhülését hozza. Ha rendszeresen, hosszabb időn keresztül használják, a termék segít javítani a bőr önvédelmi rendszerét, ezáltal a bőr sokkal jobban fogja viselni a külső hatásokat, valamint nem fog túlzott reakciókat mutatni.

Az Eucerin® Anti-Redness Bőrpír elleni termékek a tökéletes megoldás az olyan egyének számára, akiknek a bőre a túlérzékenység mellett hajlamos a kipirosodásra, azaz rosacea-tól vagy couperosa-tól szenvednek. „A SymSitive hatóanyag mellett az Eucerin® Anti-Redness licochalcone A-t is tartalmaz, azaz a kínai édesgyökér kivonatából készített aktív összetevőt, amely hatásosan csökkenti a pirosságot, és megnyugtatja a gyulladt bőrt” – magyarázta Dr. Gitta Neufang. Azok számára, akik nem csak enyhülést keresnek a kellemetlen tünetek ellen, hanem szeretnék észrevehetetlenné is tenni a bőrükön kialakult vörösséget, az Eucerin® Anti-Redness Bőrpír elleni színezett nappali arcápoló FF25 terméket ajánljuk. „A két aktív hatóanyag mellett a krém zöld pigmenteket is tartalmaz, amelyek azonnal egyenletes arcszínt biztosítanak” – mondta Dr. Gitta Neufang.

eucerin2.jpg ()

Az Eucerin® termékeket keresd a partnerpatikákban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X