Főoldal > SZÉPSÉG > Szarkaláb, mimikai ránc, pattanás – ezek a magyar nők bőrproblémái

Szarkaláb, mimikai ránc, pattanás – ezek a magyar nők bőrproblémái

bőrbőrápoláspattanásráncszépségszépségápolás
0

Írta:

A magyar nők kétharmada már 30 éves kora előtt találkozik apró szarkalábakkal, de az orr és a sz&

A magyar nők kétharmada már 30 éves kora előtt találkozik apró szarkalábakkal, de az orr és a száj környékén megjelenő mimikai ráncok is sokaknak problémát jelentenek – derült ki egy friss szépségápolási felméréséből. A kutatás arról is lerántotta a leplet, hogy hazánk lányai milyen sűrűn tapasztalnak a bőrükön pattanásokat, és arra is fény derült, hogy tízből négy nő már tinédzserkora óta használ valamilyen bőrápoló kozmetikumot.

A magyar nőknek a szem környéken ráncosodik leginkább a bőre, 70%-uknak a szarkalábak jelentik a legnagyobb problémát. A száj és az orr környékén megjelenő mimikai ráncok 24%-uknak okoznak fokozott gondot, mindössze 6%-uk nyilatkozott csak úgy, hogy dekoltázsának bőre ráncosodik leginkább – derült ki az FS kozmetikai termékek gyártójának nem reprezentatív, online felméréséből.

A szem környék az egyik legérzékenyebb terület, ahol azonnal megmutatkoznak a kor, a fáradtság, a stressz és a kialvatlanság tünetei. A magyar nők közel kétharmada a tükörbe nézve már 30 éves kora előtt tapasztalt szarkalábakat: 30%-uk 25 éves kora előtt, 31%-uk pedig 25 és 30 éves kora között figyelt fel az apró szemkörnyéki ráncokra. 26%-uk 30 és 35 éves kora között vette észre az első szarkalábakat, a legszerencsésebb 13% viszont csak 35 év felett találkozott velük. „A szemkörnyéki ráncok megelőzésében fontos szerepet játszik az egészséges látás fenntartása, a rövidlátás miatti rendszeres hunyorgás ugyanis szarkalábak kialakulásához vezet. Ezek elkerülése érdekében aludjunk eleget, korrigáltassuk a látásunkat, és védjük a fénytől a szemünket -– javasolja dr. Kriston Renáta bőrgyógyász-kozmetológus az FS felmérés eredményeire reflektálva. A szakorvos arra is felhívta a figyelmet, hogy a szemkörnyék ápolására mindig célzottan erre a területre való, könnyű textúrájú készítményeket válasszunk, amelyekből elég 1-1 cseppet felvinni a bőrre, a nem megfelelő kozmetikumok használata ugyanis szemproblémákat eredményezhet.

szepsegkutatas.jpg ()

A válaszadók több mint felének nem jelentenek problémát a pattanások: 17%-uk szinte soha, 41%-uk pedig csak ritkán tapasztalja a kínzó bőrtüneteket, 20%-uk ugyanakkor havi rendszerességgel találkozik a problémával, 22%-uk pedig még ennél is gyakrabban. „A pattanásokat a faggyútermelés zavarain túl okozhatják kozmetikumok, gyógyszerek és környezeti szennyeződések, emellett pedig egyes élelmiszerek és hormonális hatások is kiválthatják őket. A megelőzés érdekében fontos a túlságosan zsíros ételek kerülése, a rendszeres arctisztítás, illetve a bőrtípusnak vagy az adott bőrproblémának megfelelő arckrémek használata. Érdemes természetes hatóanyagokat, pl. növényi őssejteket tartalmazó készítményeket alkalmazni” – tette hozzá a szakorvos.

A felmérés során arról is megkérdezték az embereket, hogy mennyi idős korukban kezdtek először kozmetikumokat használni. Az eredményekből kiderült, hogy a válaszadók nagy része (41%) már 15-19 éves kora óta használ különböző bőrápoló készítményeket, 39%-uk a húszas, 15%-uk a harmincas, 3%-uk a negyvenes éveiben, 2%-uk pedig csak 50 éves kora felett kezdett a kozmetikumok használatába. „A bőrápolás hatékonysága szempontjából rendkívül fontos, hogy bőrradírozással vagy peelinggel megtisztítsuk arcunkat az elhalt hámsejtektől, mert e nélkül a szükséges hatóanyagok nem tudnak megfelelően felszívódni” – tanácsolja a kozmetológus.

Forrás: Red Lemon


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X