Főoldal > SZÉPSÉG > Itt a hideg, ápold a kezeidet!

Itt a hideg, ápold a kezeidet!

bőrápoláskézápoláskézkrémniveaszappan
0

Írta:

A kéz egy csodálatos „eszköz”, amellyel majdnem mindent meg tudunk csinálni, amit csak kitalálunk – dolgozni, enni, festeni vagy akár beszélni.

Kezet fogunk köszönéskor, megérintünk vele másokat és gyakorlatilag minden tevékenységnél használjuk, amit csak végzünk. Fontos számunkra, ezért mindenképpen megérdemli a mindennapi figyelmünket.

A kéz számtalan hatásnak van kitéve nap mint nap a munka, és a házimunka során egyaránt. Ezt télen tetézi a hideg, fagyos időjárás illetve a beltéri száraz levegő. Mindezek együttesen előidézhetik a bőrt védő lipidréteg károsodását, a kézbőr túlságosan kiszárad, érzékenyebbé válik, hajlamos az irritációra, és gyorsabban öregszik. A sértetlen lipidréteg ugyanis megakadályozza a víz és ásványi anyagok elillanását a szervezetből, védi a bőrt a kiszáradás, a külső környezeti tényezők negatív hatása, és a kórokozók ellen.

Megfelelő higiénia

A kézmosás a személyes higiénia alapjaihoz tartozik és jelentős egészségügyi, kulturális, illetve esztétikai szerepe van. Szerezz be magadnak bőrazonos pH értékű  szappant, amely kevésbé veszi igénybe a bőr savköpenyét, mint a klasszikus szappanok. Próbáld ki a NIVEA egyedi illatával és a NIVEA Creme válogatott összetevőivel – eucerittel és olajokkal gazdagított NIVEA Creme Care krémszappant, mely ápolja a bőrt kézmosás közben is. Öblítsd le a kezeid vízzel, és alaposan szappanozd be. A szappan segítségével képezz habot, és körülbelül 15 másodpercig alaposan dörzsöld át vele a kacsóid még az újjak közt és körmök körül is, hiszen ezeken a helyeken könnyebben ott tud ragadni a szennyeződés. Mosáskor fordíts figyelmet a kézhátra a csuklóra és az alkar külső oldalára is. Praktikus, ha kézmosás előtt leveszed az ékszereidet (gyűrűket, karkötőket és órát). Szentelj külön figyelmet körmöknek, amelyek alatt baktériumok maradhatnak, és használj kefét a tisztításukhoz. Végül a kezeket alaposan öblítse le meleg folyóvíz alatt, de ne legyen túl forró, mert az tovább szárítaná a bőröd. Töröld, vagy szárítsd szárazra.

Tipp: NIVEA Creme kímélő krémszappan

Mindennapi ápolás

Kézmosás után mindig használj valamilyen hidratáló készítményt a kezedre, hogy pótold a lemosott lipidréteget. Ezt nyugodtan meg is ismételheted bármikor a nap folyamán, ha úgy érzed, bőröd újra kiszáradt. Válassz olyan készítményeket, amelyek nem hagynak zsíros érzetet, ezért nem zavarnak a megszokott tevékenységeid során. A gyakori „krémezés“ így biztosítja a bőr hosszú távú hidratálását és kellemes lágyságát. A NIVEA Express Hydration intenzíven hidratáló összetétele biztosítja a száraz kézbőr azonnali hidratálását ragadós érzés nélkül, de ugyanilyen jól használható a NIVEA Q10 Plus fiatalító kézkrém is, ami ráadásul UVA/UVB szűrőket tartalmaz, így védi a kéz bőrét a napsugárzás hatására kialakuló korai bőröregedéstől is.

Az éjjeli ápoláshoz, amikor a kézbőr is regenerálódik és pihen a test többi részéhez hasonlóan, már nyugodtan választhatsz a zsírosabb krémek közül. Az éjjeli ápolás különösen hatásos, mert pihenés közben nem használod a kezeidet, az aktív hatóanyagok sokkal hosszabb ideig és intenzívebben fejthetik ki hatásukat. A NIVEA Repair & Care kézápoló balzsam még az extra száraz és repedezett kézbőrön is gyorsan segít dexpantenol tartalmának köszönhetően, testesebb állagánál fogva pedig éjszakára, vagy hosszabb kültéri tartózkodás esetén ideális választás.

Tipp: NIVEA Express Hydration intenzíven hidratáló kézkrém, NIVEA Q10 Plus fiatalító kézkrém UVA/UVB szűrőkkel, NIVEA Repair & Care kézápoló balzsam dexpantenollal

A kézápolás természetes része a körmök ápolása és kezelése is. A körmöket reszelő segítségével alakítsd azonos alakúra és hosszúságúra. Reszeléskor haladj a köröm szélétől annak közepe felé. A köröm körüli bőrre is fordíts figyelmet, de soha ne vágd le, elég, ha egy bőrfeltoló segítségével visszatolod a körömágyhoz a körömlemezre ránőtt részeket. Ha a bőr száraz és kemény, vigyél fel a köröm környékére egy kis réteg tápláló krémet, amely lágyítja, és finoman masszírozd be. A NIVEA Creme eucerit tartalma miatt fokozza a bőr rugalmasságát, ezért ebben az esetben is nagyszerűen használható. A kezelt körmöket lakkozd kedved szerint, vagy az alkalomnak megfelelően. Hogy a szép és ápolt kezek minél tovább kitartsanak, védd a vegyszerekkel való munkák során, a kosztól és tisztítószerektől gumikesztyűvel.

Intenzív gondozás

Kiegészítéseként alkalmazz pakolásokat. Kedvenc kézápoló krémed tökéletesen meg fog felelni erre a célra! Vidd fel a kézbőrre jó vastagon, és húzz rá nejlonkesztyűt, és a gyorsabb bemelegedés érdekében húzz rá még egy szövetkesztyűt is, ami vastagabb anyagból készült, a meleg ugyanis fokozza a hatóanyagok beszívódását! 30 perc hatóidő után töröld le, vagy masszírozd a bőrbe a bőrön maradt krémet. A pakolást alvás előtt is felteheted, és akár egész éjjel alhatsz a kesztyűben, de az éjszaka folyamán bármikor le is veheted, ha már zavar. Ezt az extra kényeztető ápolást legalább hetente egyszer meg kellene engedned magadnak!

Tipp: NIVEA Creme – tápláló univerzális krém a bőr rugalmasságát fokozó eucerittel

Forrás: Nivea


További cikkeink a témában

bőr

Atópiás, száraz gyermekbőr – tippek a téli mindennapokhoz (x)

Írta:
0

A tél különösen próba elé állítja bőrünket. A hideg, a száraz levegő, a fény hiánya és a szél meggyengíti a felhámot, különösen azokon a területeken (arc, kéz és ajkak), amelyek leginkább ki vannak téve e hatásoknak. Megjelennek a kipirosodott foltok, a bőrirritáció és a száraz bőr valamennyi egyéb tünete.

Kövess Facebook-on!
X