Főoldal > SZÉPSÉG > Olívaolaj, méz és fahéj: szuper kombó hajhullás ellen

Olívaolaj, méz és fahéj: szuper kombó hajhullás ellen

fahéjhajhullásmezolívaolajszérum
0

Írta:

A hajhullás nem befolyásolja az ember egészségét, életerejét, mégis kellemetlen és rossz hatással van a közérzetre. A haj tradicionálisan a nőiség jelképe, pont ezért nagyon szomorú látni, ha hullik a hajunk.

Az orvosi gyakorlatban a hajhullás mindennapos probléma. Az androgén alopécia, lánykori nevén közönséges kopaszodás a leggyakoribb formája a problémának. Ilyenkor a hajzat általában elvékonyodik, ritkul, és nagyobb mértékben zsírosodik. Mind a két nem esetében a folyamat 17-25 év közt megkezdődhet, de a lányok esetében kevésbé látványos. Öröklött tényezők mellett fennállhat hormonális probléma is.

Bizonyos betegségek következtében a szervezetben megnövekedhet a férfihormonok (tesztoszteron) szintje, esetleg túlsúlyba is kerül a nőivel szemben. Ilyenkor a hajgyökerek érzékenyen reagálnak a tesztoszteronra, így jelentősen lerövidülhet a hajszálak élete. Sajnos előfordul, hogy a gyökér nem jut elegendő táplálékhoz, a hajhagymák összezsugorodnak, ez pedig a kihullásukhoz vezet.

Egy egyszerű recept segíthet a haj-bajokon, férfiak és nők is egyaránt kipróbálhatják.

Woman looking in a mirror., Image: 211167639, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, BSIP

Amire szükséged lesz:
olívaolaj
– 1 evőkanál fahéj
– 1 evőkanál méz

Így csináld: Tedd a mézet és fahéjat felmelegített (nem forró) olajba. Addig kevergesd a mixet, ameddig homogén masszává nem válik.

Így használd: Masszírozd a mixet a hajtövekbe, hagyd pihenni kb. 15 percet, majd óvatosan mosd le. Rendszeres használat mellett a hajad fényesebb egészségesebb, a hajhullás pedig a múlté lesz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X