Főoldal > SZÉPSÉG > Ezt a 7 dolgot csináld lefekvés előtt és gyönyörűen ébredsz!

Ezt a 7 dolgot csináld lefekvés előtt és gyönyörűen ébredsz!

alvásbőrébredésszépségszépségápolástest
0

Írta:

Itt van néhány tipp, melyek betartásával reggel csodás kinézettel ébredsz majd!

Egy hosszú, nehéz nap vagy egy őrült party után az utolsó dolog, amit csinálni szeretnél, a bőrödet tisztogatni és felkészíteni az éjszakára. Ha kihagyod a tisztítást, ne csodálkozz, ha felpuffadt szemekkel ébredsz reggel. Minden nő gyönyörű, de nem minden nő kezeli megfelelően a bőrét.

1. Vegyél egy fürdőt!

Az egyik dolog, amit mindenki szívesen csinál, ha hazaér, hogy relaxál egyet. Nagyon sok módja van, hogy a stresszmentesen feküdj le. Néhány nő szeret inni egy pohár bort vagy megnézi a kedvenc sorozatát a tv-ben. Ezek sajnos egészségtelen módjai a stressz levezetésének, mert jobban felpörgetnek, mint amennyire megnyugtatnak. Jobban jársz, ha inkább veszel egy fürdőt lefekvés előtt.

2. Mosd le a sminked!

Ha sminkben alszol, könnyen irritálódhat a bőröd, pattanások alakulhatnak ki rajta. Még ha természetes alapanyagú sminket használsz is, könnyen eltömítheti a pórusaid, és ez pattanásokhoz, ráncokhoz vezethet. Nem számít, mennyire fáradt vagy, mindenképp mosd le a sminked lefekvés előtt!

3. Hidratáld a bőröd!

Annak ellenére, hogy a hidratálókrém használata az egész testen ajánlott, fontos, hogy lefekvés előtt az arcodat bekend éjszakai hidratáló krémmel, mely egész éjszaka hidratáltan tartja a bőröd. Ha ezt kihagyod, a bőröd kiszárad, a száraz bőr pedig ráncosabbnak néz ki.

4. Moss fogat!

Légy őszinte magadhoz: milyen gyakran mosod meg a fogaid? Nagyon sok nő elfelejti megmosni a fogait lefekvés előtt, de azt gondolják, ez rendben van, mert reggel megmosták. Számos tanulmány bizonyítja, hogy hatalmas problémákat okoz, ha úgy fekszel le, hogy nem mosod meg a fogad, ezért inkább szánd rá azt a 3 percet az alapos fogmosásra.

ebredes2.jpg ()

5. Igyál egy pohár citromos vizet!

Ne aggódj, egy pohár citromos víz miatt nem fogsz egész este a wc-re járkálni. A citromos víz hidratáltan tart az éjszaka folyamán. Tégy egy próbát még ma! Meglátod, sokkal frissebb bőrrel fogsz ébredni reggel.

6. Aludd szépre magad!

Az alvás szebbé tesz, jobban érzed magad tőle és még fiatalabbnak is nézel ki. Valószínűleg tudod, hogy 7-8 óra alvásra van szüksége a szervezetednek minden este. Mit gondolsz, vajon eleget alszol esténként?  A legjobb, ha 11-től 7-ig alszol.

7. Meditálj!

Igen, a meditáció az egyik legjobb módja annak, hogy jobban nézz ki. A stresszes élet miatt kialakulhatnak bőrproblémák, ezeket nagyon jól kezelheted úgy, hogy a probléma forrását, a stresszt kezeled. Ha meditálsz egy kicsit lefekvés előtt, könnyíti, hogy stresszmentesen feküdj le.

Látod, nincs szükség órákig tartó macerára ahhoz, hogy szebben kelj fel. Ha az esti rutin részévé teszed a fentieket, észre sem fogod venni őket, annyira természetes lesz. Így minden reggel szem alatti karikák és ráncok nélkül ébredhetsz.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X