Főoldal > SZÉPSÉG > 6 mindennapi szokás, amely eltömíti a pórusokat

6 mindennapi szokás, amely eltömíti a pórusokat

arcbőrarctisztításmitesszerpattanáspórus
0

Írta:

Felejtsd el a nyomkodást és a tömítő korrektorokat a ragyogóan tiszta bőrért

Tény, hogy mindannyiunkat az őrületbe kergetnek a pórusaink, nemre és korra való tekintet nélkül. Sajnos, bizonyos szokásaink tovább növelik a pórusok nagyságát, és egyéb bőrproblémákat is okozhatnak. Ha ragyogó és tiszta arcbőrre vágysz, kerüld az alábbi rendszeres bakikat.

Kinyomkodod a mitesszereket és a pattanásokat

Ha az a célod, hogy kevesebb mitesszered legyen, a pórusaid pedig kevésbé feltűnőnek tűnjenek, azonnal hagyd abba a nyomkodást. Amikor az arcbőrt feszíted és préseled, gyulladást és irritációt okozol, amelyek természetesen hatással vannak a pórusok nagyságára is. Az erőteljes nyomások olajat, baktériumot és más szennyező anyagokat juttatnak a kezedről a bőrödre. Használj inkább szalicilsav és benzoyl-peroxid tartalmú készítményeket a tökéletes tisztításhoz.

Gyakran nyúlsz az arcodhoz a nap folyamán

Gondold át, hogy mennyi különböző dologgal érintkeznek a kezeid és az ujjaid napközben, akár a busz kapaszkodója, a munkahelyi íróasztal, a tárgyalópartnered keze vagy a bankkártyád. Amikor megérinted az arcod, ez a rengeteg olaj, baktérium, vírus, allergén és egyéb szennyező anyag mind a pórusaidba jut. Ha rendszeresen nyúlsz az arcodhoz, kérd meg a barátaidat, munkatársaidat és családtagjaidat, hogy figyelmeztessenek rá, ahányszor oda érsz, segítve, hogy leszokhass erről az ártalmas szokásról.

59932561 - comparison portrait of a woman with problematic skin before and after treatment

Lefekvés előtt elfeledkezel a smink lemosásáról

Ez a leggyakoribb tanács, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: szigorúan tilos sminkben lefeküdni. A sminklemosás a legnélkülözhetetlenebb lépése a bőrápolásnak, mivel elhagyása esetén a smink, az olaj és a környezetszennyező anyagok mind beépülnek a pórusaidba alvás közben. Ez nemcsak pattanást és mitesszert okoz, hanem tágítja a pórusokat és felgyorsítja a bőr öregedési folyamatát is. Buli után túl fáradt vagy, hogy a fürdőszoba felé vedd az irányt? Tarts az ágyad mellett sminklemosó kendőket!

Kihagyod a radírozást

A pórusok tisztításának legjobb módja a bőrradírozás. A különböző arctisztító termékek ugyanis nem tudják teljesen eltávolítani az elhalt hámsejteket. Hetente egyszer-kétszer radírozd át az arcbőröd, hogy eltávolítsd a szennyező anyagokat, megelőzd a mitesszerek megjelenését és csökkentsd a pórusaid láthatóságát.

Rossz alapozót és korrektort használsz

Tudjuk, hogy csábítónak tűnik a tág pórusokat korrektorral elfedni. Azonban minden pórusblokkoló eltömíti az arcod. Kerüld az olajos és vajas formulák használatát. Ha hajlamos vagy az aknés bőrre, akkor érdemes ásványi alapozót és korrektort választani. Ezek ugyanis nem okoznak bőrirritációt sem. Keresd azon termékeket, amelye dobozán fel van tűntetve, hogy non-comedogenic formula.

Nem használsz pórusfinomító krémet vagy retinolt

A pórusfinomító termékek valóságos csodaszerek, ugyanis serkentik a bőr glükózaminoglikán (GAG) termelődését, amely csökkenti a pórusok láthatóságát. Már heti kétszeri használat láthatóan javítja az arcbőr textúráját. A retinol is rendkívül hatásos a tág pórusok ellen.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X