Főoldal > SZÉPSÉG > 5 meglepő ötlet a bőrszárazság ellen

5 meglepő ötlet a bőrszárazság ellen

bőrbőrszárazsághidegidőjáráskrémpuha bőrszáraz bőr
0

Írta:

Te is tudod, hogy megy ez: az alacsony páratartalom miatt a téli, hideg időjárás száraz, repedezett bőrt eredményez. Tudd meg, mit érdemes tenni azért, hogy a bőröd állapotát fel tudd javítani.

1. Egyél ellene

Kutatások szerint a több linolsavat fogyasztó nők bőre kevésbé száraz. A linolsav egyfajta omega-6 zsírsav, ami a dióban és napraforgómagban található meg nagyobb mennyiségben.

2. Hűtsd le magad

A hajszálereken vagyis kapillárisokon keresztül a hő és a nedvesség távozik a testedből. Ha érzed, hogy kimelegedtél, egy kád langyos vízben fürdőzve kicsit lehűtheted magad. De csak 10 percig, a túl hosszas fürdőzés és a forró víz csak tovább szárítja a bőröd!

3.  Ne hámlassz

Az erős hámlasztók károsítják a bőrt, ami a téli hidegben nem tud rendesen regenerálódni, ezért berepedezik. A dolog pikantériája, hogy a tejsavas krémek, mélyhidratáló kenőcsök hámlasztó hatásúak lehetnek, így a problémára nemhogy megoldást nem jelentenek, de könnyen súlyosbíthatják is azt. Érdemes elkerülni az ilyen termékeket.

41442562 - health problem. young woman scratching her itchy arm with allergy rash

4. Illatmentesen

Az erős illatanyagokat tartalmazó krémek, szappanok, tusfürdők és mosószerek mind rossz hatással lehetnek a bőröd állapotára, érdemes az ilyen termékeket kerülni télen.

5.  Krémezz

Bár első ránézésre a 3-as pontnak ellentmond ez a tanács, érdemes minél több lehetőséget kipróbálni. A lokális vízveszteséget ugyanis a gyorsan felszívódó krémekkel tudod a legjobban és leggyorsabban pótolni. Próbáld ki a szűz kókuszolajat, egyes kutatások szerint remek bőrápoló és bőrpuhító hatással bír.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X