Főoldal > SZÉPSÉG > 5 tuti tipp, hogy idén szebb legyél, mint valaha!

5 tuti tipp, hogy idén szebb legyél, mint valaha!

arcbőrbőrbőrápoláshajhajápoláspattanásszépségszépségápolászsíros haj
0

Írta:

A következő tippjeink alkalmazásával garantáltan búcsút mondhatsz a nem kívánatos pattanásoknak, a fakó arcbőrnek és a gyorsan zsírosodó hajnak is!

Fakó, sápadt arcbőr

A téli hidegben mindannyian szenvedtünk a napsugarak mellőzésétől, a száraz bőrtől és a sápadt arcbőrtől – azonban nem kell, hogy ez így is maradjon a nyárig! Az olyan természetes készítmények, mint a jojoba –, és a makadámia olaj, könnyűszerrel felfrissítik az arcbőrt, ráadásul a terhességi csíkokat és a striákat is bizonyítottan halványítják!

Tudtad? A makadámia- és a jojoba olaj, azért olyan hatásos az arcbőrre kenve, mert hasonlóságot mutat az emberi faggyúval: gyors felszívódású, irritációmentes és hatékony sebcsillapító hatású folyadék.

Száraz, pikkelyes lábak

A hosszú nadrágok miatt érhető, hogy jobban elhanyagolod a test-és lábápolást, azonban hamarosan itt van a kánikula, és nem fogod tudni elrejteni a lábaidat! Ha kiújultak a visszereid és visszatérő szőrbenövéseid, a lézeres kezelésekkel még pont idejében vagy, ha pedig csak állandó lábszárazsággal van gondod, ne csüggedj!

A shea vaj hatásos a pikkelysömör és a korpásodás gyógyításában – ezek után nem meglepő, ha a száraz lábaidra is 100%-ig bio, feldolgozatlan sheavajat javasolunk.

Fokozott szőrösödési hajlam

Szinte mindennap borotválkozol, a gyanta pedig nem hozza meg a kellő eredményt? A lézeres szőrtelenítő kezelések pont neked valók! Csupán pár, fájdalommentes alkalomra van szükség ahhoz, hogy tükörsima legyen az összes porcikád: ugyanis már három kezelés elpusztítja a szőrtüszők 70-80%-át!

Nyugi, a kezelés ára egyáltalán nem boros, ha végiggondolod, évente mennyi pénzt költesz borotvára, borotvahabra, kozmetikusra és más szőrtelenítő készítményekre.

Zsíros, összetapadós haj

Szinte már naponta kell hajat mosnod, olyan hamar zsírosodik a hajad? Nyugi, erről csak a téli sapkaviselés és a szmogos levegő tehet, de mondunk pár tippet, amivel simán kitolhatod a hajmosás idejét!

Először alaposan öblítsd ki a zsírosodás elleni sampont a hajadból, majd tegyél fel egy gyógynövényes pakolást: lehetőleg rozmaring, csalán, citromfű vagy mentateafőzetet használj. Ezek után gyengéden masszírozd meg a fejed, majd a „magas” hőmérséklet helyett szárítsd meg „közepes” vagy „alacsony” hőfokon a loboncod.

A mindennapokban érdemes szépségvitaminokat is enned, ezek ugyanis csökkentik a fejbőrön lévő gyulladást és serkentik a haj természetes védekezőképességét!

Pattanások a test egész területén

Ha izzadékonyabb vagy, ez a probléma különösen erősen érinthet téged, viszont van néhány olyan házi trükk, amivel meg tudod előzni őket! Ha például a gyulladáscsökkentő hatásáról ismert narancshéjat is hozzákevered az testradírodhoz, tutira nem jönnek elő a pattik! De a bőr pH-értékét kiegyenlítő joghurtos pakolásról, az arckrémként használt mézről, a pattanásokat szárító mentolos fogkrémről és persze a kamillateás gőzölésről is csupa jókat tudunk mondani!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X