Főoldal > SZÉPSÉG > 5 tünet, ami jelzi, hogy rosszul tisztítod az arcod

5 tünet, ami jelzi, hogy rosszul tisztítod az arcod

arcarcbőrarctisztításérzékeny bőrirritált bőrpattanásszépségzsíros bőr
0

Írta:

Pattanásokkal, állandó arcpírrel vagy zsírosodásra hajlamos, fénylő bőrrel küszködsz? Ma már annyiféle irritáció és érzékenység létezik, hogy közel sem biztos, hogy a megfelelő módon tisztítod meg az arcodat!

Tünet: Fényes arcbőr

Ha az arcodon megtapad a sminklemosó kendő vagy tonik, valószínűleg olajos alapú termékeket használsz – ezeket viszont nem a zsírosodásra hajlamos arcbőrre találtak ki!  Ahhoz, hogy mattosítsd a bőrödet, szalicilsav, nikotinamid vagy agyagtartalmú összetevőket tartalmazó arctisztító krémet válassz, amik csillapítják a pórusokat és visszafogják az arc csillogását.

Jó hat tudod! A folyékony és krémes textúrájú sminkeknek is mondj búcsút! Ha tökéletes arcbőrre vágysz, inkább púderes termékeket használj.

Tünet: Bőrirritációk

Minden egyes alkalommal, amikor elhagyod a házad, szennyeződésekkel lesz tele az arcod: gondolj csak a szmogra, a légkondicionálóra, a rossz levegőre, kipufogógázra és még sorolhatnánk.

Ha a bőröd túlságosan is érzékeny, könnyen kiszáradhat, kipirosodhat vagy berepedezhet – ezeket az irritációkat pedig csakis szulfátmentes termékekkel tudod csökkenteni! Még jobb, ha ezek a krémek bőrápoló panthenolt és nyugtató hatású B-vitamint is tartalmaznak.

Tünet: Pattanások

Rendszeresen kipattogzik az arcbőröd? Először a kencéidet cseréld le! A dermatológusok szerint azok a krémek a legjobbak, amik 2-10% arányban tartalmaznak benzoilt.

Ha viszont a pattanások az álladon jönnek ki, inkább hormonális változásokra gyanakodj! Ilyen esetben likopin és chymopapain összetevőjű termékeket keress a boltok polcain, amik hatásosan csökkentik a gyulladás mértékét.

36376452 - beauty face concept, anti aging procedures on facial skin

Tünet: Feszülő arcbőr

Arctisztítás után mindig feszül az arcod? Ez azt jelenti, hogy a termék túlságosan is szárítja a bőrödet! Próbálj ki egy krémes textúrájú, ceramid és hyaluronsav hatóanyag tartalmú kenőcsöt, ami egyszerre hidratálja és nyugtatja az arcodat!

Ha inkább a természetes összetevőjű ápolókra szavazol, nagyon tudjuk ajánlani a feldolgozatlan, nyers sheavajból és a kakaóvajból készült natúr krémeket, amiket már minden drogériában és gyógynövényes boltban lehet kapni!

Tünet: Állandó arcpír

Állandóan pirospozsgás a pofid? Érdemes megvizsgáltatni az arcbőröd, mert lehet, hogy rosacea áll a háttérben! A rosacea a világ leggyakoribb bőrbetegsége, ami az orr és az orcák körül pirosas elszíneződést hoz létre, főként a világos bőrszínnel rendelkező nőkön. A betegség sajnos nem gyógyítható, de a megfelelő kenőcsökkel és gyógyszerekkel hatásos javulás érhető el! Ha rosacea-val küzdesz, érdemes természetes alapanyagú, parfüm- és illatanyagmentes bőrápoló termékeket választanod.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X