Főoldal > SZÉPSÉG > 4 módszer a hiperpigmentáció ellen

4 módszer a hiperpigmentáció ellen

hiperpigmentációnapfoltnapvédőpigmentszépség
0

Írta:

A kor előrehaladtával neked is egyre több barnás napfolt jelenik meg a kézfejeden, a válladon, az arcodon és a tested többi részén? Ne aggódj! Bár ezek a foltok maguktól nem múlnak el, már hatásos módszerek léteznek a halványításukra.

Lézer- és IPL villanófényes kezelés

Az lézeres és az IPL villanófényes technológiákban az a közös, hogy minden tartósan tudnak kezelni, legyen az májfolt, napfolt, akné, pattanás vagy szőrnövekedés-gátlás. Míg a lézer erősebb hatással van a bőrre, az IPL lágyabb formákban érinti a mélyebb szöveteket – ez azonban a tartósságban is megmutatkozik. A lézeres kezelést pár évente, míg az IPL kezeléseket 6-12 havonta ajánlott megismételni, hogy a napfoltok ne jöjjenek elő újra.

Jó, ha tudod! Egy alkalom kb. 90 percet igényel és ideiglenes mellékhatások is felléphetnek a kezelés után – bővebb információkról kérdezd a bőrgyógyászod!

Kémiai hámlasztás

A hámlasztás során a bőr legfelső területét különböző savakkal roncsolják, hogy a mélyebb rétegeket elérve egy új, feszes és fiatal bőrfelület jusson a felszínre. A lézeres kezelésekhez hasonlóan a hámlasztás is működhet kisebb-nagyobb bőrfelületen, ezeket viszont gyakrabban, 3-6 havonta kell ismételni.

Jó, ha tudod! A kémiai hámlasztást csak a világos bőrűeknek javasolják, mert a kezelés tartós pigment károsodással is járhat!

49277448 - skin care. young woman receiving facial beauty treatment, removing pigmentation at cosmetic clinic. intense pulsed light therapy. ipl. rejuvenation, photo facial therapy. anti-aging procedures.

Krioterápia

A hidegterápiaként is emlegetett kezelés során 1-3 percet kell tartózkodni egy jégszaunában, ahol akár -110 és -160 °C közé is lehűtik a hőmérsékletet – minderre azért van szükség, mert az extrém hideg újraaktivizálja a sejteket és felgyorsítja az öngyógyító folyamatokat. A krioterápia a különböző bőrpanaszok mellett az autoimmun-és az ízületi betegségek gyógyításában is nagyon hatásos, ráadásul olcsóbb, mint a kémiai hámlasztás és a villanófényes kezelések.

Jó, ha tudod! A krioterápiát nem ajánlják magas vérnyomás, terhesség, szoptatás és hideg intolerancia mellett!

Bőrápolás és fényvédőkrém használata

Ma már rengeteg olyan bőrápolási készítmény kapható, melyek rendszeres használatával bizonyítottan halványíthatóak a pigmentfoltok. Csak arra kell figyelned, hogy olyan nappali krémet válassz, aminek magas faktorszámú a napvédő képessége, illetve hogy ne egy-két hét alatt várd a javulást!

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X