Főoldal > SZÉPSÉG > Így ápold kezeidet hideg időben

Így ápold kezeidet hideg időben

bőrápoláshidegkézápoláskézkrémkörömkörömápolásszépségtél
0

Írta:

Kezeink ápolása sokszor háttérbe szorul. Odafigyelünk az arcunk kényeztetésére, küzdünk a cellulitisz ellen, de a kezünket elhanyagoljuk. Pedig először legtöbben a kezet veszik szemügyre. Figyeljünk oda kezeinkre, főleg télen!

Mit tehetsz, hogy a hidegben is ápoltnak, egészségesnek hasson a kezed?A legfontosabb, hogy mindig legyen nálad kézkrém. Bármerre is jársz, tarts egyet a táskádban, ugyanis a mindennapi tevékenységek, a munka, az időjárás megviseli a kezedet, körmeidet. Könnyen kiszáradhat a bőr és betöredezhetnek a körmök, a krém hidratál és megvédi kezedet a környezeti hatásoktól.

Milyen a jó kézkrém?

Fontos, hogy a krémek összetevőit tanulmányozd át alaposan: a legjobb, ha a termék tartalmaz shea-, vagy kakaóvajat, mert akkor könnyebben beszívódik, és nem érzel zsíros utóhatást. Mindig figyelj a bőrtípusodra: ha zsírosabb a bőröd, ne nehéz, zsíros krémet válasszunk, viszont, ha száraz, repedezett, akkor éppen, hogy a zsíros krémeket részesítsd előnyben a vizes bázisúval szemben.

  • A házimunka végzésekor mindig használj gumikesztyűt, hogy megvédd kezedet a vegyszerek káros hatásaitól.
  • A kezed is olyan, akárcsak a hajad, vagy az arcod: szüksége van folyamatos ápolásra, nemcsak a védelem fontos, hanem az is, hogy kényeztesd, frissítsd. Használj a kezedre is radírt, mely eltávolítja az elhalt hámsejteket. A jól bevált bőrradírod tökéletesen megfelel erre a célra is. Ezt követően krémezd be a kezed és húzz rá egy frottír kesztyűt, így a bőrápoló krém hatékonyabban felszívódik.
  • A természetes alapanyagú pakolások is remek hatással vannak a körmökre és bőrre egyaránt. Keverj össze ugyanannyi mézet, glicerinolajt és citromlevet, kend be vele a kezed, majd öblítsd le langyos vízzel.

Amennyiben, úgy érzed, hogy nem váltak be az otthoni praktikák, érdemes felkeresni egy kézápoló szakembert, aki igyekszik rendbe tenni a kezedet.

Mivel segíthet a szakember?

Frissítő kézmasszázs

Radírozó, hámlasztó kézmosás után megkezdi a szakember a tápláló, frissítő krém bemasszírozását a kéz bőrébe. A frissítő, élénkítő masszázs után extra ápolásként olajjal hidratálja a körömágy bőrét. Ez az ápolás kellemes ellazulást és egyben friss érzetet eredményez a fáradt, igénybe vett kezeknek.

15493714 - young woman is getting manicure in a beauty salon

Parafinos kézápolás

A kezelés hatására a bőr és a köröm felülete ápolttá, bársonyossá válik.

  • A kéz letisztítása, radírozása
  • A kéz bekenése speciális kollagénes-elasztinos emulzióval
  • Lágy parafinfürdőbe mártása 2 alkalommal
  • Ekkor kerül a kézre a zacskó, majd a frottír kesztyű (15-20 perc hatóidő)
  • Végül a kesztyű és a parafin eltávolítása, a kéz letisztítása utána
  • A kézfejek speciális kézvédő krémmel való bekenése

Klasszikus manikűr 

  1. Alapos körömkefés kézmosás
  2. Diagnosztizálás: A munka megkezdése előtt a körmök állapotát, a kéz bőrét mindig alaposan meg kell nézni. Bármilyen normáltól eltérő köröm vagy bőr probléma kialakulásának okát, esetleges otthoni kezelését meg kell ismerni. A látottak és az elmondottak alapján lehet személyre szabottan felállítani a klasszikus manikűr menetét.
  3. Körmök szabad szélének igazítása, formára reszelése
  4. Bőrfeltolóval meglazítja a manikűrös a körömlemezre tapadt körömbőrt.
  5. A bőr darabokat óvatos mozdulattal fém körömkaparóval kell eltávolítani.
  6. A köröm környékén lévő bőrt, a cuticula körömre nőtt, fellazított részét bőrvágó ollóval levágágja.
  7. Köröm és a köröm környékén lévő bőr olajozása.

Az otthoni odafigyelés és ápolás mellett érdemes egy hónapban legalább egyszer felkeresni egy körömkozmetikust, hogy tökéletesen ápoltak legyenek a kezeid és a körmeid.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X