Főoldal > SZÉPSÉG > A 6 legnagyobb szépségápolási baki

A 6 legnagyobb szépségápolási baki

alvásbőrhidratálókrémszépségszépségápolásszérum
0

Írta: and

Azt már jól tudod, hogy arcmosás nélkül lefeküdni bűn (igaz?!), de ezen kívül is van pár

Azt már jól tudod, hogy arcmosás nélkül lefeküdni bűn (igaz?!), de ezen kívül is van pár olyan rossz szokás, amivel rontsz a bőröd állapotán.

Dr. Debra Luftman bőrgyógyász most segít, hogy meghatározzuk, melyek azok a szinte megbocsáthatatlan szépségbakik, melyeket sokan elkövetnek, nem számolva a következménnyel. Fogadd meg a következő tanácsainkat, meglátod a bőröd később hálás lesz érte!

1. hiba: Termékhalmozás

Nos, valószínűleg mindannyian estünk már ebbe a hibába. Ha valamilyen új termékről jókat hallasz, rögtön átvillan az agyadon, hogy “Júj, ez kell nekem”! Pedig mielőtt ezt a fantaszikus újdonságot megismerted volna, a szépségápolási arzenálod tonikból, hidratálóból, radírból, ránctalanítóból, tisztítóból és nem többől állt. Nem is baj, hiszen egyrészt túl időigényes, ha mindent használni akarsz, másrészt megnő a bőrriritáció veszélye is a sok különféle termék használatával. Azért, hogy ez ne okozzon gondot, Luftman javaslata az, hogy a napi bőrápolás során ne használj többet 3-4 portékánál.

2. hiba: Fukarkodni az alvással és a vízzel

Ha nem alszol eleget, végtelenül gyűrödten ébredsz? Ez nem véletlen. „Az alvás és a hidratálás az egészséges bőr alapja” – mondja Luftman. Ugyanígy, ha nem kap elég vizet a bőröd, szó szerint szomjazni fog, és ez végül az arcodon is meglátszik. Gondolj bele, a bőröd ilyenkor ugyanúgy kiszárad és végtelenül szomjasnak érzi magát, mint mikor te egész nap nem iszol. A bőröd érdekében is muszáj folyamatosan eleget innod minden nap (és ez nem feltétlenül csak 8 pohár vizet jelent). „Az alvás szintén nagyon fontos a bőr megfelelő vérellátásához”- hívja fel a figyelmet Luftman. Ahhoz, hogy üde maradjon a bőröd, leglább 7-8 órát kellene aludnod minden éjszaka.

3. hiba: Azért megvenni valamit, mert sokmindenre jó

Amikor egy egyszerű termék azt ígéri, hogy megtisztítja a bőröd, csökkenti a ráncokat és a pórusok méretét, ki ne akarná azonnal beszerezni? Ezzel azonban van egy kis probléma: ezeknek általában a fele sem igaz, vagy ha igen, akkor meg a bőröd számára lesz valószínűleg túl durva vagy irritáló. Luftman tanácsa: „Mindig ellenőrizd a listán, milyen összetevőket tartalmaz a készítmény – az első három alkotórész után következők nem mérvadók. Luftman szerint olyan összetevőből legyen a legtöbb a termékben, mely a saját bőrigényednek leginkább megfelel.

4. hiba: Véletlenszerűen használni a termékeket

A sorrend betartása nagyon fontos: mindig a kezelés-célú kencét kell elősőként feltenni – mondja Luftman. Például a ránctalanító vagy pattanás elleni szérumot az alapozó és a hidratáló krém használata előtt vidd fel. Az is fontos, hogy beszélj  kozmetikusoddal, mielőtt alkalmazni kezdesz egy újabb irritáló összetevőket tartalmazó krémet, mint amilyen a benzoyl peroxid vagy a salicil acid (mindkettő ismert OTC pattanás-ölő). Végül, inkább éjszakára használj olyan készítményeket, mint az A-vitamin tartalmú anti aging krémek, ezektől ugyanis sokkal érzékenyebb lesz a bőröd a napfényre.

szepseg2.jpg ()

5. hiba: Smikben edzeni

Bizonyára kicsit zavarbaejtő make-up nélkül tornázni, de hidd el, az arcodnak teszel jót ezzel. Hiába ígéri az ásványi pigmenteket tartalmazó formula, hogy nem tömíti el a pórusokat, Luftman szerint mégis kirügyezhetsz tőlük az izzadás miatt. Mindig győzödj meg arról, hogy edzés előtt maradéktalanul eltávolítottad a sminket, ha pedig védtelennek érzed magad zéró sminkben, esetleg vigyél fel egy nagyon könnyű színezett hidratálót. Csak győződj meg róla, hogy olajmentes – tanácsolja a szakértő. 

6. hiba: Kihagyni a fényvédőt

Bár ezeszer hallotad, mégsem rögzült elég jól: „a legfontosabb lépés, hogy napi szinten használj fényvédőt” – mondja Luftman. És nem csak azért, mert védelmet nyújt a leégés és a bőrrák ellen. A legfrissebb kutatások azt találták, hogy akik naponta leglább 15 faktoros fényvédőt használnak, azoknak a bőrük is jelentősen fiatalabbnak látszik. Épp ezért Luftman azt javasolja: ”haszálj sima, legalább 15 faktoros könnyű, olajmentes hidratálót, amely véd az UVA és UVB sugarak ellen. Amennyiben pedig hosszabb ideig leszel a napon, úgy ennél erősebb – leglább 30 vagy magasabb – faktorszámú fényvédőt alkalmazz.”

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X