Főoldal > SZÉPSÉG > 3+1 top bőrápolási tipp nyárra

3+1 top bőrápolási tipp nyárra

arcápolásarckrémbőrbőrápolásszépségszépségápolás
0

Írta:

Ha eljött a jó idő, és továbbra is a legtöbbet szeretnéd kihozni magadból, akkor érdemes lehet a bőrápolásodon is változtatni picit. De pontosan mit és hogyan?

Tipp #1 – Fényvédőzz bőségesen, és kend is újra, ha napon vagy!

A mindennapi fényvédelem a tudatos bőrápolás alapja. Nagyon fontos, hogy nyáron fokozottan odafigyelj erre, hiszen az UV sugárzás ilyenkor erősebb. Sose spórolj a fényvédővel és legyen legalább SPF 30-as, ha pigmentfoltokra hajlamos a bőröd, akkor SPF 50-es. Ha csak a mindennapi életedet éled, vagyis boltól ki, munkahelyre be, akkor egy bőrtípusod szerinti (min. SPF 30-as) fényvédő reggel, bőségesen használva, megfelelő védelmet fog nyújtani egész napra.

Ha viszont sokat vagy kinn, akkor érdemes lehet a fényvédelmet páróránként felfrissítened. A legjobb, ha újrakened a nappali krémedet, de ha erre nincs lehetőséged, akkor egy fényvédős mist és/vagy fényvédős púder is megteszi!

Tipp #2 – Éljen a hialuronsav és a könnyed állagú hidratálók!

Hogy elkerüld a fullasztó-elnehezítő érzést, szuper ötlet könnyedebb állagú termékeket használni ilyenkor, mint a hidegebb évszakokban.

Minden bőrtípusra szuper választás egy hialuronsav szérum, ami hatalmas vízmegkötő képességéről híres, és megelőzi a felszíni vízhiányt. Ezek a termékek tipikusan teljesen olajmentesek, és szuperül működnek a nyári párásabb levegőben.

Kombinált vagy zsíros bőrre akár magában is elég lehet, vagy pedig kombinálhatod egy géles vagy  fluid állagú, szuper-könnyed hidratálókrémmel.

Normál vagy száraz bőrre mindenképpen használj hidratálókrémet a hialuron szérum mellett is, de gazdag állag helyett keresd a könnyedebb lotionöket,  plusz hidratálásért pedig cseppents az esti hidratálódba egy kevés arcolajat (például a chiamag-olaj meglepően könnyed érzetű a bőrön, mégis szuperül hidratál).

Tipp #3 – Használj C-vitamin szérumot!

A C-vitamin az egyik legjobb dolog, ami a bőröddel történhet: antioxidáns védelmet ad, igazi anti-aging szuperhero, ami fokozza a kollagéntermelést, így sokat tesz a ráncok ellen, halványítja a pigmentfoltokat, egységesíti és azonnal ragyogóvá teszi a bőröd.

Ha pedig reggel használod, akkor még egy bónusz tulajdonságát élvezheted: fokozza a fényvédelmed hatékonyságát. A tiszta C-vitamin ráadásul E-vitaminnal és ferulic aciddal együtt még hatékonyabb: megfelelő arányban többszörös antioxidáns védelmet adnak.

+1 tipp – Válts BHA/PHA hámlasztóra!

A kémiai hámlasztás igazi must-have dolog, mert segíti a természetes bőrmegújulási folyamatot, élettelibb bőrképet ad, plusz hámlasztófajtától függően extra jó dolgokat is tesz a bőröddel. Az AHA az anti-agingben igazi nagyágyú, a BHA a pattanások és mitesszerek kezelésében szuper, míg a PHA az érzékeny bőr jóbarátja.

Ha sokat vagy napon (vagy nyaralni mész), akkor az AHA hámlasztódat érdemes ilyenkor (és már a nyaralás előtt egy héttel) egy PHA-ra vagy BHA-ra cserélni, ugyanis az AHA növeli a bőr fényérzékenységét, viszont a PHA és a BHA nem. Megfelelő fényvédelem mellett egy átlagos nyári hétköznapon persze egyikről sem kell lemondanod!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X