Főoldal > SZÉPSÉG > Hámozd le a narancsbőrt!

Hámozd le a narancsbőrt!

cellulitnarancsbőrszépségápolás
0

Írta:

Anti-cellulit yin-yang módra

A japán nők átlagosan 8-10 évvel tovább élnek, mint nőtársaik bárhol másutt a glóbuszon, ráadásul olyan filigránok, mintha húszévesek lennének. Tartós fiatalságot és karcsúságot kínáló receptjükkel nemcsak a felesleges kilóktól és a narancsbőrtől szabadulhatsz meg, de egészségesebb életstílusra is válthatsz.

Egyensúly a tányérodon

A taoista filozófiában yinnek és yangnak nevezik a környezet minden jelenségében meglévő ellentétek egységét. Az elmélet szerint a világ akkor működik jól, ha a két ellentétes pólus harmóniában áll egymással. Mi köze mindennek az étkezéshez? A japánok az ételeiket szintén yin és yang csoportba sorolják. A yin csoportba tartoznak a méregtelenítő ételek, a yang-ba pedig az emésztést serkentő táplálékok. Ha sikerül egyensúlyban tartanod a két különböző minőségű ételfajtát a mindennapokban, akkor az eredmény karcsú alak és gyönyörű bőr lesz.

Keresd a yint: ebbe a csoportba tartoznak a zöldségek, ezek közül kiemelkedik néhány, ami fontos szerepet játszik a méregtelenítésben. A spárga és az articsóka tisztítják a májat. A paradicsom, amellett, hogy a fogyást is elősegíti, magas rost-, illetve folyadéktartalmának köszönhetően salaktalanító hatással rendelkezik. A fekete retek kiválóan segíti az epehólyag munkáját, a fehér retek pedig megakadályozza a zsírtöbblet lerakódását. A köles vizelethajtóként is megállja a helyét, az árpa tisztít az állati zsiradékoktól, amit könnyen elraktározol, ha hónapokig túlsúlyban van étrendedben a hús.

yin2.jpg ()

Keresd a yang-ot: sok tengeri étel található ezek között, például a hal, amely nemcsak serkenti az anyagcserét, hanem rengeteg fehérjét is tartalmaz. Az alga fogyasztása is ajánlott, hiszen rengeteg olyan ásványi anyagot tartalmaz, amely elősegíti az emésztést. Az erős fűszerek, például a wasabi szintén serkentő hatással vannak az anyagcserére. Érdemes körülnézni tehát ázsiai szupermarketekben, mert rengeteg értékes étel alapanyagához juthatsz hozzá.

Narancsbőr? Eltüntethető!

De tényleg kisimíthatók a kis göröngyök a japánok tudatos étkezési módszerével? Antal Emese dietetikus szerint segíthet, emellett az ételkészítés módja is fontos, és a testmozgás is elengedhetetlen. „A narancsbőr kialakulása során az anyagcsere elégtelensége miatt a kötőszövet rostjai gyengülhetnek, és kemény kis csomók alakulhatnak ki, redőket, domborulatokat képezve a bőr alatt. Ennek eredményeképpen testünk bizonyos részein a bőr úgy néz ki, mint a narancs héja. Korábban azt gondolták, hogy gyulladásos eredetű betegségről van szó, de mára kiderült, hogy a nők zsírszövetének jellegzetes felépítéséből ered. A narancsbőr ellen fel lehet venni a harcot, de ehhez mindenképpen életmódváltás szükséges” – véli a szakember.

A titok: a 80%-os szabály

A japánok karcsúságának egyik oka az úgynevezett 80%-os szabály: még azelőtt abbahagyják az evést, hogy jelentkezne a jóllakottság érzése, nem eszik száz százalékosan tele magukat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X