Főoldal > SZÉPSÉG > Hámozd le a narancsbőrt!

Hámozd le a narancsbőrt!

cellulitnarancsbőrszépségápolás
0

Írta:

Anti-cellulit yin-yang módra

A japán nők átlagosan 8-10 évvel tovább élnek, mint nőtársaik bárhol másutt a glóbuszon, ráadásul olyan filigránok, mintha húszévesek lennének. Tartós fiatalságot és karcsúságot kínáló receptjükkel nemcsak a felesleges kilóktól és a narancsbőrtől szabadulhatsz meg, de egészségesebb életstílusra is válthatsz.

Egyensúly a tányérodon

A taoista filozófiában yinnek és yangnak nevezik a környezet minden jelenségében meglévő ellentétek egységét. Az elmélet szerint a világ akkor működik jól, ha a két ellentétes pólus harmóniában áll egymással. Mi köze mindennek az étkezéshez? A japánok az ételeiket szintén yin és yang csoportba sorolják. A yin csoportba tartoznak a méregtelenítő ételek, a yang-ba pedig az emésztést serkentő táplálékok. Ha sikerül egyensúlyban tartanod a két különböző minőségű ételfajtát a mindennapokban, akkor az eredmény karcsú alak és gyönyörű bőr lesz.

Keresd a yint: ebbe a csoportba tartoznak a zöldségek, ezek közül kiemelkedik néhány, ami fontos szerepet játszik a méregtelenítésben. A spárga és az articsóka tisztítják a májat. A paradicsom, amellett, hogy a fogyást is elősegíti, magas rost-, illetve folyadéktartalmának köszönhetően salaktalanító hatással rendelkezik. A fekete retek kiválóan segíti az epehólyag munkáját, a fehér retek pedig megakadályozza a zsírtöbblet lerakódását. A köles vizelethajtóként is megállja a helyét, az árpa tisztít az állati zsiradékoktól, amit könnyen elraktározol, ha hónapokig túlsúlyban van étrendedben a hús.

yin2.jpg ()

Keresd a yang-ot: sok tengeri étel található ezek között, például a hal, amely nemcsak serkenti az anyagcserét, hanem rengeteg fehérjét is tartalmaz. Az alga fogyasztása is ajánlott, hiszen rengeteg olyan ásványi anyagot tartalmaz, amely elősegíti az emésztést. Az erős fűszerek, például a wasabi szintén serkentő hatással vannak az anyagcserére. Érdemes körülnézni tehát ázsiai szupermarketekben, mert rengeteg értékes étel alapanyagához juthatsz hozzá.

Narancsbőr? Eltüntethető!

De tényleg kisimíthatók a kis göröngyök a japánok tudatos étkezési módszerével? Antal Emese dietetikus szerint segíthet, emellett az ételkészítés módja is fontos, és a testmozgás is elengedhetetlen. „A narancsbőr kialakulása során az anyagcsere elégtelensége miatt a kötőszövet rostjai gyengülhetnek, és kemény kis csomók alakulhatnak ki, redőket, domborulatokat képezve a bőr alatt. Ennek eredményeképpen testünk bizonyos részein a bőr úgy néz ki, mint a narancs héja. Korábban azt gondolták, hogy gyulladásos eredetű betegségről van szó, de mára kiderült, hogy a nők zsírszövetének jellegzetes felépítéséből ered. A narancsbőr ellen fel lehet venni a harcot, de ehhez mindenképpen életmódváltás szükséges” – véli a szakember.

A titok: a 80%-os szabály

A japánok karcsúságának egyik oka az úgynevezett 80%-os szabály: még azelőtt abbahagyják az evést, hogy jelentkezne a jóllakottság érzése, nem eszik száz százalékosan tele magukat.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

karácsony

Így legyen stresszmentes a karácsonyod! (x)

Írta:
5 hete 0

A karácsonyi időszak sokak számára igen stresszes tud lenni. Az év végi rohanás, az ünnepeket körülvevő elvárások, az évek alatt kialakult társadalmi nyomás nem mindig fér össze azzal, hogy folyamatosan változik az életünk. Hoztunk pár tippet, amivel stresszmentessé teheted a karácsonyi készülődést!

Kövess Facebook-on!
X