Főoldal > SZÉPSÉG > Szuper szépségtrükkök, hogy télen is ragyoghass

Szuper szépségtrükkök, hogy télen is ragyoghass

arcbőrbőrápoláshajápolástél
0

Írta:

A téli hideg, és az ellene bevetett meleg ruhák időnként nem kímélik a szépségünket. Mutatunk néhány remek trükköt, hogy könnyebben elviseld ezt az időszakot!

Így küzdj a statikussággal

Amikor kiszárad a hideg levegőn a hajunk, elveszíti a negatív töltésű ionokat, és pozitív töltésű lesz. Ettől a haj elkezd szállni, mert a hajszálaink igyekezned egymástól minél messzebb eltávolodni. A legjobb megoldás ilyenkor – illetve ha a sapka töltötte fel a hajunkat –, ha megnedvesítjük. Egy olajpermet a lehető legjobb és legegészségesebb választás, hogy elfelejthessük a hajat roncsoló lakkot. Ezt ne spricceljük közvetlenül a hajunkra, helyette a kezünkre vagy a hajkefénkre, és így oszlassuk el.

Kirepedezett ajkak

Egy finom hámlasztás segíthet, hogy ne repedezzenek ki az ajkaink a télen. Ehhez pár csepp olívaolajban keverjünk el barna cukrot, majd óvatosan dörgöljük át ezzel ajkainkat. Ezután gondoskodjunk az ajakápolásról is, lehetőleg olyan balzsammal, amely fényvédő faktorral ellátott.

Kipirosodott arc

A téli hideg az arcbőrünket is könnyen kiszáríthatja, ezért ráfér ilyenkor a hidratáló készítmények használata. Időnként érdemes bevetnünk egy házi megoldást is, és hidratáló maszkot készíteni: ez lehet olíva olajos, barna cukorral keverve, állhat avokádóból, de segíthet az is, ha langyos vízben áztatunk zabpelyhet, majd ezzel a vízzel mossuk le az arcunkat.

Ha hámlik a fejbőr

Sajnos a hideg időjárás nem csak az arcbőrt, de a fejbőrt is kiszárítja, és még arra is ösztönzi, hogy több olajat termeljen. Így egyrészt a fejbőr hámlani kezd, hajunk pedig zsírosodhat. Télre érdemes egy erősebb, tisztító sampont beszerezni, akár olyat, amely gyógynövényeket tartalmaz, és mindenképpen kétszer megmosni vele a hajunkat. Ha nagyon erősen hámlik a fejbőr, akkor a sapkás szezonra váltsunk korpásodás elleni samponra.

(VIA)

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X