Főoldal > SZÉPSÉG > 7 sminkes baki, amitől sokkal fáradtabbnak tűnhetsz

7 sminkes baki, amitől sokkal fáradtabbnak tűnhetsz

fáradtkorrektorsminkszépségszépségápolás
0

Írta: and

Egyáltalán nem könnyű frissnek és kipihentnek tűnni reggelente. Ha pedig rossz sminket választasz, csak még fáradtabbnak tűnhetsz, mint valójában.

Jó hírünk van: el tudod kerülni, hogy úgy nézz ki, mint aki egy hete nem aludt egy percet sem. Csak annyit kell tenned, hogy elkerülöd a következő ordító smink hibákat és meglátod, sokkal frissebbnek fogsz tűnni.

1. hiba: Túl egyhangú színeket választasz  

Ha kiemeled az arcvonásaidat, az segít abban, hogy sokkal éberebbnek tűnj. Ahelyett, hogy egyszerűen egy színt használsz az egész arcodon, játssz a színekkel és finoman emeld ki a szemöldököd, a szemed, a járomcsontod és az ajkaid.

2. hiba: Rossz korrektort használnsz a szemed alá

A korrektor, ami túl sötét vagy túl világos az arcbőröd színéhez képest, sajnos tuti fáradtabb színben tűntet fel. A megoldás: igyekezz jól megvilágított szobában sminkelni, hogy rögtön lásd, mennyire természetes a hatás. Ha pedig új terméket tesztelsz, használj kézi tükröt, hogy érzékelni tudd a különbséget a különböző megvilágítású szobákban.

3. hiba: Szkippeled a szemhéjpúder alapozót

Ez akkor a legveszélyesebb, ha sötét szemceruzával húzod ki a szemed alatti alsó pillasort. Tudod, az alapozó megakadályozza, hogy a sötét szín szétfolyjon vagy elkenődjön, így elkerülheted a mosómedve effektust. (Ha tutibiztosra szeretnél menni, az alsó szempillád alatt csak vízálló szemceruzát használj a kihúzáshoz.)

4. hiba: Túlzásba viszed a púderezést

A száraz, vastagon púderezett bőr hajlamosabb sokkal öregebbnek és fáradtabbnak látszani, mint a tiszta és sima bőr. A legjobb, ha nem visszed túlzásba a púder-használatot! Részesítsd előnyben a transzparens verziót, hogy megszűntesd a csillogást, ugyanakkor üdének látsszon a bőröd.

5. hiba: Nem hidratálod a bőröd  

Kérlek, kérlek, kérlek, soha ne tegyél föl sminket anélkül, hogy előtte hidratálóval be ne kennéd az arcod. (Piros pont, ha olyat használsz, ami tartalmaz SPF-et!) Ha ugyanis száraz, szinte pikkelyes bőrre viszed fel a makeup-od, hihetetlenül fáradtnak és nyúzottnak fogsz tűnni.

6. hiba: Rossz színű szemceruzát alkalmazol  

Ha hideg tónusú a bőröd, a bronz vagy arany szemceruza sokkal fáradtabbá fog tenni. Ha pedig inkább meleg tónusú az arcod, akkor az ezüst szemceruza tűntet fel úgy, mintha beteg lennél. Kerüld el ezeknek a használatát, hogy kipihentebbnek látszódj!

7. hiba: Szürke sminket használsz

A szürke árnyalatú smink minden bőrtípusból kihozza a szürke tónusokat, így ennek köszönhetően mindenki hihetetlenül fáradtnak és sokkal öregebbnek látszik a valóságnál. Kerüld ezt a színt, s meglátod, mennyivel fiatalosabbnak és frissebbnek fogsz látszani! 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X