Főoldal > SZÉPSÉG > 5 trükk az egészséges hajért

5 trükk az egészséges hajért

hajhajápolásszépségtrükk
0

Írta:

Sokat tehetsz azért nap, mint nap, hogy a hajad egészséges és csillogó maradjon. Ehhez csak pár apró szabályt kell betartani! Hogy pontosan miről van szó? Mondjuk!

Figyelj az étkezésre!

A haj 97 százalékát keratin alkotja. A fehérjékben, zöldségekben, gyümölcsökben gazdag étrend, és az elegendő folyadékfogyasztás segíti elő a szervezet megfelelő keratin termelését. Leginkább ezzel lehet a hajat új erővel megtölteni.

Hagyd megszáradni!

Sokat tehetünk hajunk egészségéért azzal is, ha hajmosás után hagyjuk megszáradni természetes állapotában. Minél kevesebb fizikai behatás éri a hajat, annál jobb állapotú marad.

Hidratálj!

Hogy a hajunk egészséges és könnyen kezelhető legyen, fokozottabban kell figyelnünk a hidratálására. Igyunk elég vizet és táplálkozzunk egészségesen. Ha ezt be tudjuk tartani, máris sokat tettünk hajunk egészségéért.

Igenis fontos a hajvágás!

A haj egy hónap alatt nagyjából fél centit nő. Fontos, hogy 3-4 havonta vágassunk a hajunkból, hogy erős és egészséges maradjon!

Nem szabad minden nap hajat mosni!

A túlzásba vitt hajmosás kiszáríthatja a hajat, mivel a természetes nedvességtartalmát is elvonja. Tartsuk szem előtt: még a legkímélőbb samponnal történő mosás is károsítja valamelyest a haj állagát és a fejbőrt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X