Főoldal > SZÉPSÉG > A természetes hajápolás 7 aranyszabálya

A természetes hajápolás 7 aranyszabálya

fodrászhajhajápoláskondicionálássamponvitamin
0

Írta: and

1.    Vitamindús étrend A B-, C- és az E vitamin segíti elő leginkább a haj növekedését, és felelős a haj minőségéért. Az ásványi anyagok pótlásához megfelelő mennyiségű teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket kell bevinned, amelyek cinket, vasat és rezet tartalmaznak. Hajhullás ellen igyál sok sovány tejet, egyél banánt, joghurtot és mézet. A jó hajszerkezetért pedig […]

1.    Vitamindús étrend

A B-, C- és az E vitamin segíti elő leginkább a haj növekedését, és felelős a haj minőségéért. Az ásványi anyagok pótlásához megfelelő mennyiségű teljes kiőrlésű gabonából készült ételeket kell bevinned, amelyek cinket, vasat és rezet tartalmaznak. Hajhullás ellen igyál sok sovány tejet, egyél banánt, joghurtot és mézet. A jó hajszerkezetért pedig a gabonafélék és a zöldségek felelnek. Első lépésben tehát figyelj minél jobban a változatos és vitamindús étkezésre!

2.    Kerüld a veszélyes összetevőket tartalmazó samponokat!

Ne csupán a sampon márkáját nézd, hanem azt is, milyen anyagokból áll. Nagyon sok hajtisztító kozmetikum tartalmaz veszélyes anyagot, illetve kőolajszármazékokat is. Nézd meg a flakon hátulját, és ha Sodium Lauryl Sulfate és Propylene glycol feliratokat találsz rajta, inkább rakd vissza a polcra. Válaszd a természetes növényi összetevőket tartalmazó samponokat, amelyekben nincs tartósítószer, színező- vagy illatanyag.

hajcikk1.jpg ()3.    Meleg olajos kényeztetés

Havonta kétszer-háromszor engedj meg a hajadnak egy kis luxuskényeztetést. Langymelegre hevíts fel egy deciliter olajat (lehetőség szerint levendula-, szantálfa-, vagy szójabab olajat), és gyengéden kend át vele a nedves hajadat. Kicsit be is masszírozhatod a fejbőrödbe. Várj 10 percet, majd alaposan öblítsd le. Meg fogsz lepődni, milyen gyönyörű és selymes lesz a hajad miután megszáradt!
 
4.    Természetes kondicionálás

Ne költs vagyonokat méregdrága hajkozmetikumokra! Elég, ha hetente egyszer elemeled a pasid egyik doboz sörét. Öntsd ki egy kis lavórba és áztasd benne a hajad jó öt percig. A sör az egyik legjobb hajtápláló szer, ami ráadásul csodásan fénylővé is teszi a frizudat.

5.    Éjszakai pihentetés

Soha ne bújj ágyba hajgumival, hajpánttal és csatokkal. A hajadnak is szüksége van pihenésre. Nem csak a fejbőrödnek árthatnak, de a hajad végét is csúnyán megtörhetik.

6.    Megfelelő fésülés

Csuromvizesen soha ne fésüld a hajad! Várj, míg egy kicsit megszárad, és utána keféld át. Először egy nagyobb fogú fésűvel szántsd át a loboncod, és csak utána használd a hagyományos kefédet.

hajcikk2.jpg ()7.    Heti egy alkalommal fejbőrmasszázs

Ha jó fodrászod van, akkor már ismered ezt a kényeztetést. A fejbőrödet bizsergető, átmasszírozó kezek serkentik a vérkeringést és a véráramlást. A hajhagymák is megérzik a dédelgetést, így jobb, ha minél többször élsz ezzel a hétköznapi luxussal.

5 megdöbbentő tévhit a dezodorokról

Öveket becsatolni, irány a tenger!

Így győzd le az allergiát!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X