Főoldal > SZÉPSÉG > 7 trükk, hogy ne fájjon a láb magassarkúban

7 trükk, hogy ne fájjon a láb magassarkúban

lábfájásmagassarkúmagassarkú cipő
0

Írta:

Egy-egy áttáncolt éjszaka után mindig megfogadod, hogy soha többé nem veszel fel magassarkút, de időről időre mégis azon kapod magad, hogy megint előkerült? Ne aggódj, néhány tippel rögvest segítünk megelőzni a lábfájdalmat.

A láb- és bokafájdalmak akár már néhány óra alatt előjöhetnek, ha nem a megfelelő cipőt viseljük, a magassarkúk pedig különösen nagy terhelésnek teszik ki az ujjperceinket. Ahhoz, hogy megelőzd a napokon át tartó fájdalmat, a bokaszalag-húzódást, a vízhólyagokat és a kellemetlen sántikálást, tartsd be a következő alapszabályokat, és soha többé nem kell a magassarkú cipők miatti fájdalommal törődnöd.

1. Válassz kényelmes cipőt

Ehhez nem kell agytrösztnek lenni, de van néhány olyan egyszerű trükk, amelyeket érdemes megfogadni a cipőválasztásnál. Például a magassarkú sarka soha ne legyen magasabb, mint amilyen magasra lábujjhelyen is fel tudnál emelkedni!

A hegyes orrú cipők az átlagosnál nagyobb fájdalomnak tehetik ki a lábat, ezért igyekezz kerek orrú verziót viselni! Arra is érdemes figyelni, hogy a cipő bélése tartalmazzon párnás alátámasztást, mert ezek a szivacsok megelőzik a vízhólyagok kialakulását.

80867952 - woman athlete foot close up with health concept

2. Vegyél bőrt

A bőrcipők sokkal drágábbak a szintetikus anyagokból készült változatoknál. Ám ha lehetőséged van rá, talán mégis érdemes egybe beruháznod, hiszen nemcsak minőségibbek, hanem természetes mivoltuknak köszönhetően a lábfejre is jobban igazodnak.

3. Törd be őket otthon

Furcsának tűnhet, de először minden cipőt „be kell járatni” ahhoz, hogy kényelmes legyen. Mielőtt felveszed a következő táncpartiba a legújabb szerzeményed, tölts el pár órát benne otthon – szigorúan úgy, hogy a lábadra zoknit húzol, hiszen ez a plusz néhány milliméter is tágítja a cipőt.

4. Használj zselét

Ha még a „betörés” után sem vagy biztos a cipőd kényelmében, szerezz be egy többször felhasználható, öntapadós zselés talpbetétet, ami megfelelő alátámasztást és tartást biztosít a talpadnak – a lábad meg fogja hálálni a törődést!

5. Vidd el cipészhez

A bordázat nélküli magassarkúk talpa sokszor annyira csúszik, hogy nem is lehet bennük rendesen járni, így a lépéseid is görcsössé, fájdalmassá válnak. Ha te is többször tapasztaltad ezt, kérd meg a cipészedet, hogy húzzon a talpába pár recét, helyezzen fel egy csúszásgátló ívet, végső esetben pedig reszeljen le az aljából pár millimétert, ami egyből megoldja ezt a kellemetlen problémát!

76533304 - woman chooses  shoes at fashionable shop

6. Használj dezodort

A magassarkú cipőket gyakran viselők egyik kedvenc trükkje a cipő belső felének dezodorral való lefújása vagy golyós deo-stickkel való megkenése, ami meggátolja a talp csúszkálását és csökkenti vízhólyagok kialakulásának esélyét.

7. Tarts szünetet

Ha semmi nem válik be, akkor érdemes fontolóra venni a cipőd lecserélését egy kényelmesebb verzióra, vagy egy kis szünetet tartani a magassarkúk hordásában – a legújabb kutatások szerint ugyanis ezeknek a cipőknek a viselése komolyabb egészségügyi kockázattal jár, mint gondolnád. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X