Főoldal > SZÉPSÉG > Szokások, amelyekkel ártasz a hajadnak

Szokások, amelyekkel ártasz a hajadnak

hajhajápolás
0

Írta:

Ezeket inkább hagyd ki a hajápolási rutinból, ha szép és erős fürtökre vágysz.

Túl sokat fésülöd

A régi, „százszor kell naponta áthúzni a fésűt a hajon” tipp valójában egy mítosz – ha túl sokszor fésülöd ki a hajad, az a hajvégek töredezését okozhatja, sőt, hajhulláshoz is vezethet.

Túl gyakran szárítod

Minél gyakrabban szárítod a hajad forró levegővel, annál sérülékenyebb, roncsolódottabb lehet. Amikor csak teheted, hagyd megszáradni magától a levegőn, hogy egészségesebb legyen. Ha mégis hajszárítót használsz, akkor alacsonyabb fokozaton szárítsd a hajad, és ne túl közelről.

Túl sok sampont használsz

Ha samponról van szó, elég egy kisebb mennyiség, amit a tenyeredbe önts, ne a hajadra. Oszlasd el egyenletesen a fejbőrödön, a tarkódon is, oldalt is, és alaposan masszírozd át vele a fejbőrödet, ne a hosszát dörgöld be vele a hajadnak.

Ne fésüld a nedves hajat

A víz gyengébbé teszi a hajad, ezért mosás után maximum egy nagy fogú fésűvel, óvatos mozdulatokkal bontsd ki, ahelyett, hogy hajkefével esel neki.

A vizes hajon használod a hajsütőt

Ha a forró hajvasalót, hajsütőt a nedves hajon használod, az kigőzölheti a hajad, és a hajvégek így könnyebben törhetnek. Mindig száraz hajon használd ezeket az eszközöket, a legalacsonyabb hőfokon.

Szárazra törlöd

Mosás után a törülközővel csak finoman itasd fel a vizet, ne dörzsöld vele a hajad, mert azzal többet ártasz a frizurádnak, mint használsz.

Nem véded a napfénytől

A nyári és a téli napsütés is kiszáríthatja a hajadat, és töredezetté is teheti. Érdemes sapkával, kalappal óvnod a fürtjeidet.

Kihagyod a hajvágást

Ha szeretnéd, hogy hajkoronád szebb legyen, érdemes rendszeresen levágatnod a roncsolódott, töredezett hajvégeket, hogy hajad egészségesnek, ápoltnak hasson.

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X