Főoldal > SZÉPSÉG > Erős, ápolt körmök: tényleg nem mindegy, milyen sampont használok?

Erős, ápolt körmök: tényleg nem mindegy, milyen sampont használok?

körömkörömápolás
0

Írta:

Az erős körmök egészséget sugároznak, de körmeink nem mindig vannak olyan állapotban, mint azt szeretnénk. A jó hír az, hogy vannak módszerek, amelyek segítségével megerősíthetjük a körmeinket.

Segíthet a biotin

A biotin (H-vitamin, illetve B7-vitamin néven is ismert) hozzájárulhat a köröm és a haj megerősítéséhez, illetve az idegrendszer megfelelő működéséhez. Olyan ételekben található, mint a szardínia, a főtt tojás, illetve a hüvelyesek, ezért érdemes ezekből gyakrabban enned.

Minimalizáld a tisztítószereknek és a víznek való kitettséget

Mosogatáskor, takarításkor érdemes gumikesztyűt viselned, hogy körmeid ne legyenek gyengébbek, ne repedezzenek be. A kesztyű segíthet, hogy elkerüld a kemikáliákkal való érintkezést.

Maradj hidratált

A megfelelő mennyiségű víz fogyasztása elengedhetetlen az egészséghez, és ez alól a köröm egészsége sem kivétel. Ha nem vagy elég hidratált, körmeid könnyebben betöredezhetnek, hámlani kezdhetnek.

Erre figyelj lakkozáskor

Vannak körömlakkok, amelyek olyan kemikáliákat tartalmazhatnak, amik gyengíthetik a körmöket. Válassz lakkot körültekintően, és kerüld az acetonos lemosót is, mert az is károsíthatja a körmeidet. Ugyan a lakk nagyon jól néz ki, de a körmöknek lélegeznie is kell – egy hét lakkviselés után érdemes tartanod egy hét szünetet.

Érdemes rövidebben tartani

A hosszú körmök nagyon mutatósak, de nagyobb valószínűséggel töredezhetnek be. Érdemes rendszeresen levágnod a körmeidet, hogy erősebbek legyenek.

Kézkrém a körmöknek is

A körömlakk eltávolítása után érdemes a körmeidet kézkrémmel is bekenni, hogy hidratáltak legyenek. A krémezés akár napi rutin is lehet.

Vess egy pillantást a samponodra

Ha zsíros hajra való sampont használsz, amely szárít, akkor előfordulhat, hogy körmeid is kiszáradnak tőle, gyengébbek, törékenyebbek lesznek. Próbáld lecserélni az adott sampon márkát, típust pár hétre, és figyeld meg a különbséget.

Ha több dolgot kipróbálsz, de több hét után sem észlelsz változást körmeid egészségét illetően, érdemes felkeresni egy bőrgyógyászt a problémával kapcsolatban.

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X