Főoldal > SZÉPSÉG > 8 titkos körmös trükk otthonra

8 titkos körmös trükk otthonra

körömápolásszép körmökszépségtrükk
0

Írta:

Szépségszalon otthon? Mi sem egyszerűbb! A következő trükkökkel egy csapásra profi manikűrössé válhatsz!

A karantén miatt esélyed sincs lejutni a körmöshöz, a körmeid viszont egyre ramatyabb állapotban vannak? Hadd segítsünk! A következő bennfentes tippekkel, trükkökkel egy csapásra szebbé varázsolhatod a körmeidet!

  1. Kifogytál a körömlakk-lemosóból? Bár a körömlakk egy idő után magától is lekopik (rosszabb esetben lenő), ha mégsem szeretnél napokat, heteket várni a tiszta körömfelületig, készítsd el a saját verziódat! Az otthoni körömlakk-lemosó elkészítése nem nagy ördöngösség: csupán keverj össze pár csepp citromot egy kis ecettel és már kész is!
  2. Berepedt a körmöd? Ne vágd le az egészet – úgy csak még jobban fog fájni! Helyette tépj le egy kis darabot az otthon kéznél levő teafilteredből, majd óvatosan illeszd rá a berepedt körmödre. Ezután óvatos mozdulatokkal haladj rajta végig egy átlátszó körömlakkal, majd pár napig hagyd gyógyulni a sérült körmödet!
  3. Kinyithatatlan körömlakkos üvegre is van egy szuper tippünk, ami – eláruljuk – minden üveges konzerven (például lekváron, paradicsomos szószon) működik. Forralj fel egy kis vizet, majd a kupak felületét mártsd bele 10 másodpercre a vízbe – meglátod, férfi segítség nélkül is egyből ki fog nyílni az a fránya körömlakk!
  4. A celluxnál nincs jobb barátod! Ha már kifejezetten profi vagy a körmeidet illetően és valamilyen extrára vágynál, bátran ragassz celluxcsíkokat a körmeidre – ezzel a módszerrel egyszerűen és hatékonyan tudsz egyenes vonalakat, mintákat festeni a körmödre!
  5. Ha nem tudod kivárni, amíg a körömlakk megszárad a körmödön, akkor engedj a csapból egy fél bögrényi hideg (nagyon-nagyon hideg, szinte jeges) vizet, majd óvatosan mártsd bele a kezeidet 20-30 másodperc erejéig. A körömlakkod azonnal érintésbiztos lesz, de a kezeidet tutira fel kell majd melegítened!
  6. Tuti módszer a tökéletes francia manikűrre: ha van otthon tyúkszemtapaszod (ha nincs, akkor egy sima ragadós felületű, kis kör alakú papír is megteszi) ragaszd a körmödre úgy, hogy a kör felső íve rajzolja meg a fehér körmös részt – vesd ki a megfelelő lakkoddal és voilá, már kész is! Senki sem fogja elhinni, hogy ilyen szuper manikűrt csináltál otthon – ráadásul egyedül.
  7. Akkor sem kell beruháznod drága kézkrémekre, ha az állandó körömlakkozástól kiszáradtak a körmeid – hiszen otthon, a konyhádban is el tudod készíteni a hidratáló, ápoló kencédet! Keverj össze egy kis étkezési olajat pár csepp citrommal, két teáskanálnyi cukorral, egy kis sütőporral és fél bögre meleg vízzel, majd áztasd pár percig a kézfejedet!
  8. Ha a sötét színű körömlakkod lemosása után enyhén elszíneződött a körmöd, nem kell pánikolni! Amennyiben van otthon fehérítő hatású fogkrémed, kend be vele alaposan a körmeidet addig, amíg csupa hab nem lesz az egész – utána pedig mosd le. Meglátod, egyből visszatér a körmöd eredeti színe!

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X