Főoldal > SZÉPSÉG > Milyen ételt egyek az egészséges hajért, bőrért, körmökért?

Milyen ételt egyek az egészséges hajért, bőrért, körmökért?

bőrápoláshajápolás
0

Írta:

Ahelyett, hogy azonnal drága táplálékkiegészítőket és kozmetikumokat vásárolnál, próbálj ki előbb néhány finomságot az egészséges hajért, bőrért és körmökért.

Napraforgó mag

A napraforgó mag remek E-vitamin forrás, egy negyed csészényi magban a napi javasolt adag 80%-a megtalálható. Az E-vitamin segít megelőzni a hajhullást, és erősíti a hajszálakat. Antioxidáns tartalmának köszönhetően pedig segíti a bőr UV-védelmét, és regenerálni a sejteket. Az E-vitamin gyulladásgátló is, így segít a duzzanatok csökkentésében is.

Kaliforniai paprika

A paprikában több a C-vitamin, mint a narancsban, és ennek köszönhetően elősegíti a megfelelő kollagénszintet, amely létfontosságú az egészséges haj és bőr számára. A C-vitamin is antioxidáns, így segít védeni a bőrt az UV káros hatásaitól. A C-vitamin segíti a vas felszívódását is, így megakadályozza a hajhullást.

Pisztácia

A pisztácia egészséges zsírokban gazdag, így segít védeni a bőrsejteket az öregedéstől, és javítja a bőr rugalmasságát. A haj számára is előnyös a pisztácia fogyasztása, ugyanis csökkenti a hajhullást, erősíti a hajszálakat és növeli a haj sűrűségét.

Uborka

A haj és a köröm egészségéhez az is fontos, hogy megfelelően hidratált legyen a szervezet. A száraz körmök és haj törékeny lehet, így a körömlakkot, hajszárítót, hajformázó eszközöket használóknak különösen oda kell figyelnie a megfelelő hidratálásra. Az uborka 96%-a víz, ezért a folyadékfogyasztás mellett remek módja a hidratálásnak. A ragyogó bőr eléréséhez is jól jön az uborka, hiszen ennek is a megfelelő hidratálás a titka.

Tojás

A tojásban található egy lutein nevű anyag, amely elősegíti a haj, a bőr és a körmök egészségét. A tojásokból könnyebben felszívódik a lutein a szervezetben, mint a táplálékkiegészítőkből.

(VIA)

Fotó: iStock


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X