Főoldal > SZÉPSÉG > Atópiás, száraz gyermekbőr – tippek a téli mindennapokhoz (x)

Atópiás, száraz gyermekbőr – tippek a téli mindennapokhoz (x)

bőr
0

Írta:

A tél különösen próba elé állítja bőrünket. A hideg, a száraz levegő, a fény hiánya és a szél meggyengíti a felhámot, különösen azokon a területeken (arc, kéz és ajkak), amelyek leginkább ki vannak téve e hatásoknak. Megjelennek a kipirosodott foltok, a bőrirritáció és a száraz bőr valamennyi egyéb tünete.

A száraz bőr a babákat is érinti, hiszen az atópia örökletes bőrprobléma is lehet.

Az atópiás dermatitisz egy gyulladásos, visszatérő bőrbetegség, amelynek során a viszketés és a nagyon száraz bőr mellett hámló és piros foltok jelennek meg a testen.

Jó indulatú, nem fertőző krónikus betegségről van szó, amely az ekcémából fejlődik ki és az esetek többségében a gyermekkor alatt teljesen elmúlik.

A gyermekkori ekcéma előre jelezheti a később megjelenő allergiás betegséget, valamint asztma kialakulását. Fellángolási és nyugalmi szakaszok váltják egymást, melyek eltérő kezelést igényelnek. Fellángolás esetén a viszketés megelőzése és csillapítása, nyugalmi időszakban pedig a bőr megfelelő, speciális ápolása az elsődleges cél.

A csecsemők egészséges bőrfelszínének megőrzése érdekében javasolt a bőrszárazság korai kezelése olyan termékkel, amivel a bőr védelmi funkcióját megerősítjük és az összetevők gondos megválogatása révén az allergia kockázatát minimalizáljuk. A Bioderma széleskörű megoldást kínál a bőrszárazság megelőzésére és kezelésére minden bőrtípus és korosztály számára annak érdekében, hogy bőrünket ellenállóbbá tegye, és hogy annak természetes biológiai folyamatait visszaállítsa.

Néhány tipp a mindennapok megkönnyítése érdekében:

  • Kerüljük az intenzív tisztítást, a radírozást, az áztatást és az izzadást: A bőrre és hajra érdemes szappant nem tartalmazó hidratáló tisztítót használni, vagy mélyhidratáló tisztító olajat. A víz ne legyen melegebb 34°-nál.
  • Alkalmazzunk bőrápoló készítményt szisztematikusan , reggel és este az egész arcon és testen. A krémet bőven vigyük fel a bőrre, és minden pillanatot használjuk ki arra, hogy gyengéden és játékosan töltsük az időt gyermekünkkel. Az ápolókrém mellett a megfelelő folyadékbevitelről is gondoskodjunk mely szintén hozzájárul a bőr megfelelő hidratáltságához.
  • Télen használunk balzsamot, gyermek egész testén, és ne csak az ekcémás területeken.
  • Adjunk kényelmes pamutruhát gyermekünkre!
  • Csökkentsük a cukor mennyiségét az étkezések során, ugyanis ezzel minimalizáljuk a fellángolások gyakoriságát.
  • Próbáljuk meg a plüssjátékokat rendszeresen kimosni.

Az alábbi tippek betartásával nagy mértékben hozzájárulhatunk nem csak gyermekünk, hanem az egész család életminőségének  javulásához is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X