Főoldal > szex > Szakíts a tabukkal: így kényeztesd magad!

Szakíts a tabukkal: így kényeztesd magad!

kényeztetésönkielégítésorgazmusörömszerzésszexualitás
0

Írta:

Az önkielégítés a szexualitás része „A szexuális érdeklődés sok esetben önkielégítéssel, és többnyire tizenéves korban kezdődik. A fiatalok ebben az életfázisban felfedezik saját testüket és rájönnek arra, hogyan tudnak örömet okozni önmaguknak, amit természetesen időről-időre újra szeretnének átélni” – mondja szakértőnk, Füredi Krisztián szexuálpszichológus. Mind a fiúk, mind a lányok szempontjából az örömön túl egyéb […]

Az önkielégítés a szexualitás része

„A szexuális érdeklődés sok esetben önkielégítéssel, és többnyire tizenéves korban kezdődik. A fiatalok ebben az életfázisban felfedezik saját testüket és rájönnek arra, hogyan tudnak örömet okozni önmaguknak, amit természetesen időről-időre újra szeretnének átélni” – mondja szakértőnk, Füredi Krisztián szexuálpszichológus.

Mind a fiúk, mind a lányok szempontjából az örömön túl egyéb haszna is van az önkielégítésnek. A fiúk a maszturbálás során megtanulhatják, hogyan kontrollálhatják az orgazmusukat. A lányok számára is lényeges tanulási út az önkielégítés, ami a fiúkkal ellentétben nem reflexes folyamat, hanem egy tanulás eredménye. „Ám rendkívül fontos – mondja szakértőnk – hogy a kamaszok megtanulják, a maszturbálással nem árthatnak saját maguknak, nem követnek el bűnt, de nem kell beszélniük sem róla, hisz ez az ő intim szférájuk, aminek senkinek sincs köze.”

A maszturbálást nem lehet túlzásba vinni

„Az önkielégítés egészséges és teljesen természetes dolog, mégis sokan úgy vélik, hogy ahogy és amennyit maszturbálnak, az nem normális. Mindenkit más hoz izgalomba, az egyéni különbségek csak a rendszeresség és az örömszerzés módszerei között húzódnak” – mondja szakértőnk.

shutterstock_44871961.jpg ()A maszturbálás nem tabu, nem kelthet bűntudatot sem, hisz mindenkinek szüksége van saját testének kényeztetésére, akár bevallja, akár nem. Önkielégítés során elvárások nélkül, saját tempóban, kellemesen lehet megtapasztalni a saját testünk működést és az orgazmushoz vezető utat. Aki ebben kellő gyakorlatot szerez, a későbbiekben könnyebben fog teljes gyönyört átélni a szeretkezések során.

Ne zavarjon, ha a párod maszturbál

„A felnőtt emberek egy része párkapcsolatban sem hagyja abba az önkielégítést” – mondja szakértőnk. „Ennek egyik oka, ha valaki úgy véli, gyakrabban kívánja a szexet, mint a partnere. Ezen felül akkor is folytathatja rendszeresen a maszturbálást, ha mennyiségileg, minőségileg is megfelelő számára a partnerével folytatott szex.”

Ha párod akár naponta többször is kielégíti magát, felesleges különböző elméleteket gyártanod a mögöttes okokra, hisz ez csupán annyit jelent, hogy fontosnak tart más típusú örömszerzést is. A jelenség mind a nők, mind a férfiak esetében sűrűn előfordul, ám a férfiaknál valamivel gyakoribb.

„Alapvetően tehát nem gond – mondja szakértőnk – ha kedvesed rendszeresen kielégíti magát, ám az igen, ha emiatt téged kevésbé kíván, a veled való szeretkezés helyett az önkielégítést választja, vagy a maszturbálás az egyedüli örömforrása. Az ilyen szexuális viselkedés hosszútávon a párkapcsolat kihűléséhez, elhidegüléshez, sőt súlyosabb esetekben az illető emberi kapcsolatainak, normál életvezetésének zavaraihoz is vezethet.”

Wellness Cafe tipp: Ha úgy érzed, örökösen magadhoz nyúlnál, vagy bizarr vágyak uralkodnak benned, keress fel egy szakembert, aki segíthet problémáid megoldásában, és feloldja a benned lévő feszültségeket.

Kontrolláld orgazmusodat

Sokan a gyakori önkielégítés miatt önmaguk csapdájába esnek: egyre gyorsabb orgazmust szeretnének, minimális energiákat fektetnek a szeretkezésekbe, így nem minőségi, hanem mennyiségi örömszerzésre törekszenek. A maszturbáció – amennyiben normális keretek között történik – pozitív hatással bír a testre és a lélekre, és semmilyen nemi betegséghez, vagy nem kívánt terhességhez sem vezet. Ha sűrűn elégíted ki magad, erősödik szexuális éned, fejlődik párkapcsolatod, nő az önbizalmad és csökken a benned uralkodó stressz.

Ne feledd: a sablonos rutinmozdulatok nem pótolják a valódi gyönyöröket. Nem érdemes elsietned az orgazmushoz vezető utat, a szeretkezés valódi élményének megélését. Szerezz kellő tapasztalatokat kielégülésed fejlesztésében, annak visszatartásában, a kéjérzés fokozásában, így könnyebb lesz elsajátítanod tested uralmát a szeretkezések során.

Wellness Cafe tipp: Ha szeretnél megismerkedni a tartós gyönyörök művészetével, keress olyan tao-szex tanfolyamokat, melyek segítenek fejleszteni orgazmus-készségedet.
 
Szakértőnktől itt kérdezhetsz: www.furedi.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X