Figyelem, felnőtt tartalom!

Az ön által megtekinteni kívánt tartalom a kiskorúakra káros hatással lehet.
Használjon szűrőprogramot, ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz ne férhessen hozzá kiskorú.

Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 dolog, ami a női testtel történik szex nélkül

6 dolog, ami a női testtel történik szex nélkül

női testszexszexualitás
0

Írta:

A cölibátus sokkal rosszabb hatással van az egészségre, mint azt gondoltad volna.

A jó szex felér egy relaxációs tornával – ezt a kijelentést pedig a legutóbbi kutatások is igazolják, hiszen 6 olyan egészségre negatívan ható dologra derült fény, ami intim együttlétek nélkül történik a női testtel.

Depresszió

A fizikai együttlétek hiánya a mentális állapotra is hatással van – a bőrfelületek érintkezése ugyanis olyan boldogsághormon termelődését serkenti, amely a legrosszabb napodon is jobb kedvre derít. Ezek után nem is meglepő, hogy a nemiség, az intimitás és a szexualitás hiánya depressziót vált ki a legtöbb nőből.

Stressz

A szex bizonyítottan csökkenti a stresszt: többek között ezért is lehetséges, hogy az aktív szexuális élettel rendelkezők kevesebb stresszel küzdenek a mindennapok során. Ha te is feszültebb vagy az átlagnál, itt az ideje egy kis lazulásnak!

Alacsony libidó

Minél többször gyűritek a lepedőt a pároddal, annál inkább kívánni fogod a szexet – legalábbis a tudomány mai álláspontja szerint. Azok a hölgyek ugyanis, akik már hónapok óta nem részesültek szexuális örömökben, egyáltalán nem is hiányolják a szexet – efelől eddig csakis a drasztikusan lecsökkent szexuális étvágy, vagyis az alacsony libidó tehet.

Fájdalmas menstruáció

Érdekesség, hogy a szexualitást mellőző nők nagyobb menstruációs fájdalmakat élnek át, mint azok, akik gyakran összebújnak a párjukkal. Erről minden bizonnyal a méhizomzat tehet, ami aktív szexuális élet alatt folyamatosan erősödik – így pedig kevesebb fájdalommal kell megbirkóznia a piros napok alatt.

Butulás

Na jó, ez az egy nem teljesen igaz, de tény, egy dél-koreai egyetem sikeresen bebizonyította, hogy a szextől az agyi funkciók – köztük a memória, az érzékelés és az emlékezés – jelentősen javulnak. Ez azt jelenti, hogy cölibátusi élettel rendelkezők kevesebb eséllyel fognak egy rég nem látott rokon pontos nevére és lakcímére emlékezni.

Gyenge vagina

Különösen a menopauzába lépő, 40-50 év körüli nők szenvednek a leginkább a meggyengült vaginafaltól, száraz hüvelytől, valamint a nemi záróizmok zavarától, amit csak a rendszeres ágytorna, vagyis a gyakori szex tud “meggyógyítani”.

Well&Fit-tipp: Ha a szex jelenleg nincsen porondon, akkor se keseredj el! Rengeteg olyan intim torna és gyakorlat közül válogathatsz, amelyek a nemi izmok erősségét növelik.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X