Főoldal > szex > 6 ok, amiért a szex egészséges

6 ok, amiért a szex egészséges

egészségélettartamfájdalommemóriaorrdugulásszexvérnyomás
0

Írta:

A szeretkezés nem csak örömteli, hanem hasznos dolog is, összegyűjtöttük, miért!

1. A szex meghosszabbítja az életet

Kutatók szerint a hosszú élet titka nem egy üvegcsében van, mint ahogy azt a mesékben olvashatjuk. Bár ilyen egyszerű lenne… A titok azonban koránt sem bonyolult, sokkal inkább élvezetes. Amikor szeretkezünk, DHEA szabadul fel, amely a hosszú távú egészségért felelős hormon. Ebből arra lehet következtetni, hogy a rendszeres szex segít a hosszú élet megőrzésében. Bár némi ellentét azért húzódik a két nem között: azok a férfiak, akik rendszeresen élnek szexuális életet tovább élnek, mint azok, akik nem; a nők esetében azonban azok élnek tovább, akik élvezik is az együttlétet.

2. A szex javítja az emlékezetet

Szex közben a szívünk gyorsabban pumpálja a vért. Ez fokozza az oxigénáramlást a testünk minden részében, amely nagy valószínűséggel a memóriánk működését is segíti.

 

3. Az aktív szexuális élet csökkenti a vérnyomást

A szex olyan, mintha kettesével szednéd a lépcsőt, és jó hatással van a stresszre. Ez hosszú távon azt eredményezi, hogy csökken a vérnyomás és növekszik az élettartam.

6ok2.jpg ()

4. A szex csökkenti a fájdalmat

Amikor nem érzed jól magad, ne egyből egy fájdalomcsillapítóért nyúlj, inkább menj a hálószobába egy rövid időre. Az orgazmus emeli az oxytocinszintet – ez az a hormon segíthet csökkenti a fájdalmat, még a fejfájást is – így nem lehet kifogás a fejfájás, ha nem akarsz szexelni! A jó hír pedig az, hogy az oxytocin szint egy kiadós szex után három napig emelkedett marad a szervezetben.

5. Az egészséges szex kidugítja az orrot

Biztos nem sokan tudják, hogy a szex megakadályozza az orrdugulást. A rendszeres lepedőakrobatika növeli az ‘A’ immunoglobulin antitestek szintjét. A heti egy-két szex javítja az immunrendszert, így segítve az olyan akut betegségek kialakulásának elkerülését, mint a megfázás és az influenza.

6. Ha rendszeres orgazmusod van, nem csurgatsz be, amikor kuncogsz

Bár nem szeretünk beszélni róla, de szembe kell nézni vele: néha egy jó nevetés nem várt következményekkel jár. És a bűnös? A gyenge gátizomzat. Ez az izomzat kontrollálja a hólyagot, tartja helyükön a medence szerveit, és mint minden izom a testben, ha elhanyagoljuk, akkor elsorvad. Ahányszor csak orgazmusod van ezek az izmok ritmusosan összehúzódnak, ami azt jelenti, hogy a rendszeres orgazmussal megdolgoztatod ezeket, így megelőzheted az inkontinencia kialakulását.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X