Főoldal > szex > Étrend a szuper szexért!

Étrend a szuper szexért!

csokoládédiétaétkezésfűszerkávélibidópizzaszerelemszexvágyfokozó
0

Írta:

Ha szeretnéd fokozni a szexuális aktivitásodat, próbáld ki ezeket az ételeket, mert segíthetnek!

Étcsokoládé

A csoki tiltólistán van nálad? Pedig napi egy kocka étcsokoládé nem csupán alacsony kalóriatartalmú finomság, de megtalálható benne a feniletilamin nevű összetevő is. Ez a kis csodaszer megnöveli a véred endorfin-szintjét, és hogy ez mit idéz elő? Mmm…robbanást!

Fűszerek

Egy jól fűszerezett vacsi megfűszerezheti a szexuális életeteket is, persze csak akkor, ha a megfelelő összetevőket választod. A chili paprika például kapszaicint tartalmaz, aminek olyan a hatása, mint egy jó edzésnek: finoman verejtékezni kezdesz, bizsergést érzel, a szíved gyorsabban dobog, az arcod kipirul. És akkor le kell hűtened magad, nem igaz?

Banán

Randira készülsz? Néhány órával előtte egyél meg egy banánt! Ez az édes gyümölcs elősegíti a szerotonin-termelődést a véredben (a boldogsághormonét), feldobja a hangulatod, és megnyugtat. A banán káliumot is tartalmaz, ami az izmokat erősíti…kívül-belül.

szex2.jpg ()

Szusi

Lazac és makréla – ez a két halacska szusi formájában tehet jó szolgálatot neked. Az omega-3 zsírsavról hallottál már, de tudtad, hogy a libidódat is serkenti? Főként, ha gyömbérrel ízesíted a halat, mert ez a fűszer vérbőséget okoz – mindenhol.

Vörösbor

Kifinomult, elegáns, erotikus – valamint emeli az ösztrogénszintedet, és reszveratrolt tartalmaz, egy serkentő hatású antioxidánst. Sőt: ha szingli vagy, még csókkirálynővé is tesz, ugyanis kutatások kimutatták, hogy az egyedülálló pasik imádják az alkohol enyhe ízét a nyelveden. De azért csak óvatosan – az ájult részegség nem szexi.

Kávé és cappucino

Imádod a kávét? Helyes, hiszen egyrészt a legújabb kutatások szerint napi 2 csésze abszolút egészséges (és nem, nem rákkeltő), másrészt a kávéfogyasztóknak magasabb a libidójuk. Ha cukrot teszel a kávédba, még plusz szerotoninhoz is jutsz, és euforikusan indulhat a reggel!

Gránátalmalé

Amellett, hogy a gránátalma tartalmazza csaknem a legtöbb természetes C-vitamint a gyümölcsök közül, polifenolokban is gazdag. Ezek az antioxidánsok vérbőséget okoznak, ami a legjobb alap például egy gyors menethez a délután közepén…

Spárga

Emlékszel Bridget Jones kék levesére? Te légy ügyesebb, és használj igazi spárgát, mivel számos jótékony hatása van. Például növeli a hisztamintermelésedet (amit „orgazmushormonnak” is szoktak nevezni). A kedvesednek is jót tehet: protodioscin nevű, erősítő összetevőjét az erekciós problémákkal küzdőknél is alkalmazzák.

Vörös húsok

Ezekben a húsfélékben rengeteg cink található, ami akadályozza a prolactin nevű hormon termelődését: azét a hormonét, ami a szexuális diszfunkciók nagy részéért felelős. Válassz bélszínt: nem csupán isteni finom, de kis adagban nagyon egészséges is.

Pizza

Hitted volna, hogy ennek az ételnek a nevét látod itt? Pedig a sajt például izomerősítő összetevőket tartalmaz, és vérbőséget okoz. A gomba és a brokkoli is hatékony vágykeltők: A-vitamint tartalmaznak, ami segíti a progeszteron-termelésedet.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X