Főoldal > szex > 5 ok, amiért ellaposodott a szexuális életetek

5 ok, amiért ellaposodott a szexuális életetek

házasságorgazmusszerelemszeretkezésszexszexuális élet
0

Írta:

Gyakran viccelődnek azzal az emberek, hogy a házasság után megszűnik a szexuális élet. Nos, ez nem mindig vicc, sőt, meglepően sok párt érint.

Míg csak jártatok, a szexszel is próbáltátok megtartani magatoknak egymást, de amint kimondtátok a holtomiglant, akkor kialakul a biztonságérzet, hogy most már végérvényesen együtt vagytok, elkényelmesedtek, és a szexualitás és intimitás is háttérbe szorul, majd azon kapjátok magatokat, hogy hónapok óta csak fekszetek egymás mellett. Most eláruljuk mi állhat az elhidegülés hátterében, és hogyan orvosolhatjátok mindezt.

1. Nem alszotok együtt

Ennek persze lehet oka, hogy nem egyidőben dolgoztok, de ha csak annyi a probléma, hogy este inkább még sorozatot nézel a kanapén, akkor ez könnyebben kiküszöbölhető pusztán azzal, hogy mikor a párod lefekszik, te is követed. Nem kell egyből letámadni, de a közös alvás, simogatás is közelebb visz titeket ahhoz, hogy ismét egymásra találjatok.

2. Fáradtság

Ez egy igen gyakori ok, nőként különösen, ha a munka mellett még a háztartással és a gyerekkel is foglalkozni kell, és szex helyett már nem vágysz másra, csak egy kiadós alvásra. Ebben segíthet, ha a partnered is kiveszi a részét a házimunkából, és valamennyire tehermentesít, de ha úgy látod, már őt sem érdekli a szex, és inkább álomba szenderül, mindenképp érdemes ezt megbeszélnetek, mielőtt végleg kihűl az ágyatok.

3. Gyors szex

Ha a szex márcsak az orgazmus hajszolásáról szól, és elmarad az intimitás, az előjáték, az egy idő után unalmassá és szorongatóvá válik. Természetesen az orgazmus egy jó dolog, de a szex nemcsak ebből áll, sőt, az érdemi része nem ebből, az orgazmus “csak” a hab a tortán. Vezesd rá párodat, hogy neked több időre és intimitásra van szükséged, nem hajt a tatár, és ő is rá fog jönni, hogy a szex sokkal élvezetesebb, ha kölcsönösen figyeltek egymásra, nem pedig kimerül egy gyors numerában.

48131279 - couple having a fight in the bed. concept about relationship and problems between couples

4. Nem figyelsz a megjelenésedre

Persze az jó dolog, hogy van egy párod, aki úgy szeret, ahogy vagy, de a kevés szex, ugyanaz a kinyúlt póló nem feltétlen korbácsolja fel egyikőtök vágyait sem. Ez nem azt jelenti, hogy minden nap vágd magad gálába, de egy-egy alkalommal beújíthatsz valami szexi fehérneműt, ezt ő is értékelni fogja. Természetesen ez oda-vissza működik. Elfogadod te is őt verejtékesen, fecskében, de vezesd rá, hogy egy zuhany (főleg egy közös), illetve az ápolt külső téged is jobban izgalomba hoz.

5. Nincs mit mondanotok egymásnak

Talán ez a legnehezebb. Mikor már nincs mit mondanotok egymásnak, illetve gyűlnek benned a sérelmek, de azokat nem mondod el, hanem magadba fojtod, és inkább lehangoltságba, apátiába esel. Mivel a szex az intimitásról és az egymásnak való megnyílásról szól, így nem csoda, ha nem kívánsz egy olyan emberrel lefeküdni, akire valójában haragszol. Így az együttlétek is egyre ritkábbá válnak. Ezt mindenképp érdemes átbeszélnetek, bármennyire is nehéz, hogy ne legyen túl késő, szükség esetén párterapeuta segítségét igénybe venni.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X