Főoldal > szex > Így hat a szexmegvonás a fizikai teljesítőképességre

Így hat a szexmegvonás a fizikai teljesítőképességre

boldogságedzésmozgássportszerelemszexszexuális életteljesítőképesség
0

Írta:

A belső és külső harmónia megteremtése elképzelhetetlen kiegyensúlyozott szexuális élet nélkül, ám előfordul, hogy hosszabb-rövidebb időre mégis szex nélkül kell élnünk. Ez pedig nem csak lelki nyugalmunkra, de fizikai teljesítőképességünkre is hatással van.

Kevésbé vagy motiválható

Ha épp szexmentes időszakot élsz, sokkal gyakrabban fordul elő az, hogy nincs kellő motivációd, hogy nekiállj mozogni, vagy bármilyen más fizikai teljesítményt végezni. Ilyenkor sem a hormonok, sem az adrenalin nem dolgozik benned megfelelően, ráadásul gyakran felmerülhet a kérdés benned: ugyan kinek a kedvéért csinálj végig egy másfél órás edzést? Próbálj ezen túllendülni, hiszen csak még inkább belesüppedsz az önsajnálatba, ha nem sportolsz rendszeresen.

Hamarabb elfáradsz

Ha nem szexelsz rendszeresen, akkor az negatívan hat a fizikai teljesítményedre. A szexmentes élet felesleges energiákat vesz el tőled, ugyanis a szorongás, depresszív hangulat jócskán kivesz belőled. Kevesebb ideig bírod az edzéseket, és míg ezelőtt meg sem kottyantak az egy órás kardiózások, most jó, ha fél óráig talpon maradsz. Jó hír, hogy ez csak átmeneti állapot, és egy idő után túllendít a tested és lelked is ezen a holtponton.

Kevesebbet bírsz

Nem csak kevesebb ideig, de kevesebbet is bírsz, ha épp nehézségekkel küzdesz a magánéletedben. Ezt leginkább a súlyzós edzéseknél lehet észrevenni, és nem szokatlan, hogy ilyen esetekben kisebb súlyokat kell használnia annak, aki hasonló cipőben jár, mint te.

26940133 - exercising abdominals in fitness club

Enerválttá válsz

Nem csak a sportban, hanem egyéb hétköznapi tevékenységek végzése közben is érezhető ebben az időszakokban az, hogy kevésbé vagy energikus. Amit eddig szívesen csináltál, egy időre kényszerré válik, és nagy erőfeszítésbe kerülhet még a hétköznapi rutin elvégzése, akár a munkavégzés is. Elhagy a lendület, gyengének érzed magad, ami frusztrációkat okozhat.

Nem leled örömöd a mozgásban

A mozgás boldogsághormonokat szabadít fel, ezt tudjuk, ezért logikusnak tűnik, hogy ha épp nincs kivel összegyűrnöd a lepedőt, legalább a sportban lelj örömöt. Eleinte azonban épp az ellenkezőjét érzed: csak nyűg számodra a mozgás. Ez lelkiállapotodból adódik, de ne aggódj, kis idő múlva ez is rendeződik, ahogyan remélhetőleg a szexuális életed is.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X