Főoldal > szex > A reggeli szex 5 előnye

A reggeli szex 5 előnye

ébresztőegészségelőnyreggeli szexszex
0

Írta:

Oké, az ébresztőd hajnali csengése valószínűleg nem az a dolog, ami szexuálisan beindít. De ez ne akadályozzon meg abban, hogy a partnereddel kiélvezhessétek a reggeli szex előnyeit!

A gyors, reggeli quickie annyira élvezetes és energetizáló lehet, hogy utána egész nap magas fordulatszámon tudsz majd pörögni. De nem ez egyetlen előnye. Megan Fleming, New York-i szex- és párkapcsolati terapeuta 5 dologra mutat rá, amiért érdemes még az első csésze kávé előtt szeretkezni.

1. Kipihent vagy és energikus

A hosszú munkanapok után, általában a késő esti órákban jön el az ölelkezés ideje. De nem mindenki tud ilyenkor igazán hangulatba kerülni, hiszen fáradtak és akár feszültek is lehetünk az egész napi történések miatt, amiket nem könnyű csak úgy magunk mögött hagyni. A nők agya ilyenkor nem mindig áll készen egy velőtrázó orgazmusra. Sokkal könnyebb 8 óra stresszmentes pihenés után, közvetlenül ébredéskor ellazulni, amikor még nem olvastuk az aznapi híreket, nem azon jár az eszünk, hogy milyen tragédiák történtek a világban, és a délutáni értekezlet is jótékonyan távolinak tűnik. Mi több, te és a párod kora reggel kényelmesen, összebújva már amúgy is ott vagytok egymás mellett az ágyban… Miért nem használjátok ki és optimalizáljátok ezt az időt?

29473014 - image of satisfied sexual partners posing in bed

2. A férfihormonok az egekben

A partnered jobban teljesíthet kedden hajnalban, mint szombat este. Hogy miért? A férfiak több tesztoszteront termelnek reggel, így szexuálisan túlfűtöttebbek, magasabb a libidójuk. Az ébredés utáni szex lehetőséget nyújt arra, hogy éljetek az alkalommal, és remélhetőleg sokkal inkább fog összpontosítani a te örömödre is.

3. Az agyadra még jótékony ködfátyol borul

Amikor felébredünk, a legtöbben még nem vagyunk startra készen, általában néhány percet igénybe vesz, mire teljes gázzal működni tudunk. Ez a köztes periódus tökéletes időpont a szeretkezéshez. Az agyunk még félig offline állapotban van, nem gondolkodunk 100 dolgon, amit még aznap meg kell csinálnunk, így igazán bele tudunk menni a játékba. Tehát a következő alkalommal, amikor felébredsz, ne nyúlj reflexszerűen a telefonodért, hogy ellenőrizd a munkahelyi e-maileket, vagy az éjszaka történt eseményeket! Inkább érezzétek igazán jól magatokat és egymást, mielőtt még elkezdődik a nap felelősségteljesebb része!

47640525 - young lovers during foreplay before morning sex

4. Egy mosollyal kezdheted a napot

Nem számít, milyen napszakban vagyunk éppen, az orgazmus felszabadítja az agyunkban azokat a neurotranszmittereket, amelyek a jó közérzetünkért felelősek, és olyan vegyi anyagokat is, mint az oxitocin, amit szerelem- vagy boldogsághormonként is szoktak emlegetni. Ha már kora reggel részesülsz ezekből a természetes doppingszerekből, azzal elősegíted az egész napod jó hangulatát és a pozitív életszemléletet.

5. Segít feldobni a megszokott menetrendet

Valahol mélyen rögzült a kollektív tudatalattiban, hogy a szex éjszakai tevékenység. A valóságban azonban gyakran az éjszaka a legkényelmetlenebb időzítés, különösen akkor, ha a partnerek eltérő ritmusban szeretnének ágyba bújni, vagy a napi menetrendjük annyira fárasztó, hogy már tényleg csak az alvás kedvéért választják a vízszintes testhelyzetet. A reggeli szex tehát egy új lehetőség, hogy más módon is megtapasztaljátok a kölcsönös örömszerzést, és megtörjétek a rutint. Hiszen amikor új dolgokat fedeztek fel, vagy változtattok a berögzült szokásokon, akkor nem tűnik forgatókönyvszerűnek az együttlét, és nem fogtok ráunni egymásra.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X