Főoldal > szex > Így keserítheti meg a cukor a szexuális életedet

Így keserítheti meg a cukor a szexuális életedet

csokicukorcukorfogyasztásédességszexszexuális élettáplálkozás
0

Írta:

Imádod a csokit és az édességeket? A jóból is megárt a sok! A felmérések szerint a túlzott cukorfogyasztás súlyosan befolyásolhatja a szexuális életet.

Egy kutatás szerint az emberek 80%-a nincsen tisztában azzal, hogy a cukor milyen negatívan károsíthatja a szexuális életet! Pedig a túl sok édesség fogyasztása drasztikusan növeli a 2-es típusú diabéteszre való esélyt, ami több súlyos következmény mellett (pl. magas vérnyomás, bőrgombásodás, vakság) a szexuális élet romlásához is vezethet!

Egy 2018-as brit felmérés kétezer 2-es típusú diabéteszben szenvedő ember életmódját és egészségét vizsgálta – a szexuális életüket is beleértve. Az eredmények egyértelműen kimutatták, hogy a férfiak 8%-a erekciós problémával, míg a nők 15%-a hüvelyszárazsággal küzd, melyek alaposan megnehezítik az orgazmus elérését és szexuális élet működését.

Fontos megjegyeznünk, hogy a fenti problémák közvetlenül nem utalnak a 2-es típusú diabéteszre, ám ha túlsúllyal és állandó édesség utáni sóvárgással küzdesz, mindenképpen érdemes meglátogatnod az orvosodat!

48131279 - couple having a fight in the bed. concept about relationship and problems between couples

A teszt azt is kiderítette, hogy a felmérésben résztvevő emberek többségének fogalmuk sem volt arról, hogy a 2-es típusú diabétesz szív-és érrendszeri problémákhoz, valamint vaksághoz is vezethet, amennyiben nem ismerik fel idejében a betegséget.

De hogyan is előzhető meg a 2-es típusú diabétesz kialakulása? A rendszeres mozgással; egészséges és változatos étrenddel; a cukros ételek, üdítők és alkoholos italok fogyasztásának drasztikus csökkentésével; a vitaminok, a zöldségek és a fehérjék fogyasztásának növelésével; valamint a kiegyensúlyozott alvási ciklus bevezetésével hatékonyan lehet csökkenteni a betegségre való esélyeinket.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X