Főoldal > Utazás > 5 ok, hogy miért nyaralj Görögországban!

5 ok, hogy miért nyaralj Görögországban!

0

Írta: and

Görögországba nem csupán a fenséges ízek és a gyönyörű tengerpart miatt érdemes elutaznod: a Wellness Cafe még legalább öt okot tud felsorakoztatni amellett, hogy az olimpia és a művészetek szülőföldjén pihend ki egész éves fáradalmaid.   1. Kultúra és mitológia minden mennyiségben! Ha már az általános iskolában csillogott a szemed történelem órán, amikor Zeuszról és […]

Görögországba nem csupán a fenséges ízek és a gyönyörű tengerpart miatt érdemes elutaznod: a Wellness Cafe még legalább öt okot tud felsorakoztatni amellett, hogy az olimpia és a művészetek szülőföldjén pihend ki egész éves fáradalmaid.

 

1. Kultúra és mitológia minden mennyiségben!

Ha már az általános iskolában csillogott a szemed történelem órán, amikor Zeuszról és a többi istenről tanultatok, akkor garantáltan nem fogsz csalódni Görögországban: ma is látogatható például a delphoi jósda, és számos egyéb templom, amfiteátrum, kolostor vagy múzeum. Ha mindez nem teljesen a te világod, néhány vicces képeslap vagy szuvenír akkor is befér a bőröndödbe hazafelé jövet.

 

shutterstock_54786598.jpg ()2. Látogass el a Meteorákhoz!

A Meteorákat látni kell: huszonnégy bizánci kolostor épült a thesszáliai Pindosz-hegységben található óriási sziklák tetejére, melyek közül ma már csak ötben élnek szerzetesek. Az épületekből, illetve azokról is csodálatos fotókat készíthetsz, melyek évek múlva is a legszebb emlékeid közé tartoznak majd.

 

3. Vendégszeretet

A görögök nagyon vendégszeretőek, akár a szárazföldön, akár a szigeteken találkozol velük. A legtöbben szívesen adnak például a ház körül termett gyümölcsökből némi kóstolót, sőt, azon se lepődj meg, ha behívnak a kertjükbe, mert ott szebbek, nagyobbak a narancsok vagy a szőlőfürtök.

 

4. Kóstold meg az igazi görög salátát!

Görögországban kihagyhatatlan a hamisítatlan görög lakoma. Kóstold meg a szuvlakit (rablóhús), a jemistát (töltött paradicsom és paprika), a muszakát (rántott padlizsán darált hússal) vagy a horiatikit, azaz a görög salátát.

 

shutterstock_55743250.jpg ()5. Ezernyi sziget

Ma már a nagyobb görög szigetekre repülővel is eljuthatsz – Korfura, Krétára, Rodoszra, Kos szigetére, Szantorinire vagy Zakynthosra Budapestről, közvetlen charterjárattal is. Érdemes megnézned például a Zakynthoshoz közel fekvő Kefalóniát, ahol a Corelli kapitány mandolinja című filmet forgatták. Ha a kisebb szigeteket is fel szeretnéd fedezni, érdemes befizetni egy hajóútra: így egy kis turistahajó, vitorlás vagy jacht fedélzetén ringatózva és napozva juthatsz el olyan helyekre, melyekről eddig talán nem is álmodtál!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X