Főoldal > Utazás > 5 ok, hogy miért nyaralj Horvátországban

5 ok, hogy miért nyaralj Horvátországban

0

Írta: and

Akár a tengerparti lustálkodást, akár az aktív pihenést részesíted előnyben, Horvátországban biztosan megtalálod a számításod. A napsütés és a gyönyörű tengerpart mellett a Wellness Cafe öt további okot gyűjtött össze, hogy miért itt töltsd a nyári szabadságod!   1. Tengerpart – elérhető közelségben Talán közhely, de Horvátország közelebb van, mint gondolnád: Budapesttől Rijeka 560, Zadar […]

Akár a tengerparti lustálkodást, akár az aktív pihenést részesíted előnyben, Horvátországban biztosan megtalálod a számításod. A napsütés és a gyönyörű tengerpart mellett a Wellness Cafe öt további okot gyűjtött össze, hogy miért itt töltsd a nyári szabadságod!

 

1. Tengerpart – elérhető közelségben

Talán közhely, de Horvátország közelebb van, mint gondolnád: Budapesttől Rijeka 560, Zadar 620, Split 850, Dubrovnik pedig 1040 kilométer autóval. Ha kocsival indulsz útnak, további előny, hogy nem vagy időhöz kötve (gyerekekkel, kutyával ez különösen fontos lehet), illetve vihetsz magaddal néhány karton ásványvizet, konzervet vagy bármi mást, ami nélkül úgy érzed, nem bírnád ki az egy-két hetes vakációt.

 

2. Hajóra fel!

Régóta a vitorlások szerelmese vagy, de eddig még a gondolattal is alig mertél kacérkodni, hogy hajóra szállj? Horvátországban téged is megtalálhat a lehetőség: befizethetsz vitorlástúrákra, ám ha nem hagynád el hosszú időre a szárazföldet, akár félnapos kirándulásokra is indulhatsz kisebb hajókkal. Bővebb információ: horvatorszag.lap.hu

 

3. Tradicionális ízek

Ha a gasztronómia szerelmese vagy, mindenképp térj be egy kis horvát étterembe, és kóstold meg a rostélyon sült halat vagy a „brodet”-nek nevezett különlegességet. Utóbbi tulajdonképpen hagymás hal petrezselyemmel, babérlevéllel és paradicsommal, amit puliszkával tálalnak.

 

shutterstock_55444174.jpg ()4. Plitvicei tavak

Ha eddig csak fotókról láttad a híres természetvédelmi területet, érdemes felkerekedned, hogy élőben is megcsodálhasd: a 18 tó és 92 vízesés nemcsak felejthetetlen, hanem frissítő élmény is lesz a forróságban.

 

5. Filmfesztiválok

Július 10-től 24-ig nemzetközi filmekkel vár a pulai filmfesztivál, ám ha csak nyár végén utazol Horvátországba, akkor sem maradsz mozis program nélkül: Splitben szeptember 11-től 18-ig tart a filmes ünnep, a Zágrábi Filmfesztivált pedig csak októberben rendezik meg.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X