Főoldal > Utazás > 5 ok, hogy miért nyaralj Máltán!

5 ok, hogy miért nyaralj Máltán!

0

Írta: and

Ha Máltáról csak lovagok, várak és erődök jutnak eszedbe, ideje, hogy felfrissíts ismereteid: utazz el az aprócska földközi-tengeri szigetre, ahol a számtalan programlehetőségnek köszönhetően életed egyik legélménydúsabb nyaralása várhat rád! 1. Megérint a történelem! Máltán több ezer év történelmét ismerheted meg testközelből: Gozo szigetén, Ggantijában egy neolitikus templomot, Rabatban Szt. Agatha katakombáit, Vallettában a lovagi […]

Ha Máltáról csak lovagok, várak és erődök jutnak eszedbe, ideje, hogy felfrissíts ismereteid: utazz el az aprócska földközi-tengeri szigetre, ahol a számtalan programlehetőségnek köszönhetően életed egyik legélménydúsabb nyaralása várhat rád!

1. Megérint a történelem!

Máltán több ezer év történelmét ismerheted meg testközelből: Gozo szigetén, Ggantijában egy neolitikus templomot, Rabatban Szt. Agatha katakombáit, Vallettában a lovagi kor emlékeit és számos templomot is megtekinthetsz. 

2. A legviccesebb buszok szigete

A helyi buszokat akkor is próbáld ki, ha itthon soha nem fanyalodnál a tömegközlekedésre. A máltai buszok ugyanis tiszták, többnyire pontosak és nagyon helyesek: a sofőrök lelkiismeretesen takarítják őket, ez az ő személyes kis szentélyük. Attól sem kell tartanod, ha át kell szállnod egy idegen városban, mondjuk Vallettában: a helyiek és a sofőrök kiválóan beszélnek angolul, és készséggel eligazítanak. A buszok továbbá nagyon olcsók: egy jegy kb. 0,35- 0,58 Euróba kerül.

3. Popeye Village

Emlékszel még a Popeye című filmre? Eddig talán nem tudtad, hogy Máltán forgatták, és a film kedvéért felépített kisvárost a mai napig nem bontották le, amely így kedvelt turistacélponttá vált. A 12 Eurós belépő (gyerekeknek 9,5 Euró) megvásárlása után fantasztikus programokon vehetsz részt a helyszínen: filmet forgathatsz, bort kóstolhatsz és hajókázhatsz is. Ha pedig a nagy melegben elfáradtál, megnézheted magát a filmet, bejárhatod a házakat vagy strandolhatsz is. További információk: www.popeyemalta.com

malta2.jpg ()4. Kék, kék és megint kék!

Máltán egyedülálló a „három kékség”: a Kék barlangok (Blue Grotto), a Gozó szigetén található Kék ablak (Azur Window) és a Kék lagúna, amelyben Comino szigeténél mártózhatsz meg.

5. Tanulj angolul!

Ha angolul szeretnél tanulni, a hűvös Anglia helyett Máltát is választhatod: több nyelviskola számos lehetőséget kínál, melyekkel te is tökéletesítheted nyelvtudásod. Erről bővebben a malta.lap.hu és a www.nyelviskolainfo.hu oldalon olvashatsz.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X