Főoldal > Utazás > 5 ok, hogy miért nyaralj Olaszországban!

5 ok, hogy miért nyaralj Olaszországban!

0

Írta: and

Olaszország télen-nyáron rengeteg élményt garantál az odalátogatóknak – ha idén ott töltöd a nyári szabadságod, biztosan te is csodás emlékekkel gazdagodva térsz majd haza. Ám ha a prospektusok még nem győztek meg, talán az itt összegyűjtött érvek elég erősek, hogy bepakold a bőröndöd, és meg se állj a csodás Itáliáig!   1. Az „örök várost” […]

Olaszország télen-nyáron rengeteg élményt garantál az odalátogatóknak – ha idén ott töltöd a nyári szabadságod, biztosan te is csodás emlékekkel gazdagodva térsz majd haza. Ám ha a prospektusok még nem győztek meg, talán az itt összegyűjtött érvek elég erősek, hogy bepakold a bőröndöd, és meg se állj a csodás Itáliáig!

 

1. Az „örök várost” látni kell!

Ha minden út Rómába vezet, előbb-utóbb te is eljutsz oda. Hidd el, érdemes, hiszen világszerte talán ebben a városban található az egy négyzetkilométerre jutó legtöbb nevezetesség. A Kolosszeum, a Forum Romanum, a Vatikán, a Trevi-kút vagy a Spanyol lépcső megtekintése után pedig térj be egy hangulatos kávézóba vagy olasz étterembe!

 

shutterstock_56119552.jpg ()2. Pizza, pasta, prego!

Ha nem ettél még igazi olasz pizzát, feltétlenül kóstold meg! Válaszd a pizza napoletanát (capri bogyó, hering, oregano és bazsalikom) vagy a pizza al diavolát (szalámi, mozzarella és paradicsom), a pasták, vagyis tészták közül pedig kóstold meg például a spaghetti al pomodorót, ami tulajdonképpen paradicsomos-fokhagymás-bazsalikomos spagettit jelent.

 

3. Gondolázz Velencében!

Velencébe vágysz? Jó választás, hiszen a világ egyik legszebb városában nemcsak a Szent Márk térben gyönyörködhetsz: menj ki a halpiacra, vegyél egy isteni fagyit valamelyik árusnál, vagy ülj gondolára a szerelmeddel a naplementében!

 

4. Milánó, a divat fővárosa

Felejthetetlen élmény lesz számodra, ha bejárod Milánó legelegánsabb butikjait, mondjuk a Via Manzonin. Ám ha nem is veszel drága táskákat, cipőket vagy ékszereket, a városban akkor sem fogsz csalódni: látogass el a Dómba vagy a híres operába, a Scalába. 

 

5. Tengerpart, hegyek, kemping!

Olaszország akkor is jó választás, ha eleged van a nagyvárosok zajából, és egy-két hétig legszívesebben sátorban vagy lakókocsiban aludnál. Bővebb információkért látogass el a www.camping.it vagy az olaszorszag.lap.hu oldalra.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X