Főoldal > Utazás > 5 dolog, ami nem hiányozhat a táskádból a tengerparton

5 dolog, ami nem hiányozhat a táskádból a tengerparton

0

Írta: and

1. Trendi fegyverzetben a napszúrás ellen Idén nyáron ismét divatot teremtettek a Szex és New York lányai! Ezúttal keleties fejfedőik inspirálnak arra, hogy válasszunk kendőt és kalapot a nyári melegben. Találd meg te is a kedvencedet a boltok széles kínálatából, így nemcsak divatos lehetsz, de tincseidet is megóvhatod a túlzott napsugárzás okozta ártalmaktól. Ráadásul még […]

1. Trendi fegyverzetben a napszúrás ellen

Idén nyáron ismét divatot teremtettek a Szex és New York lányai! Ezúttal keleties fejfedőik inspirálnak arra, hogy válasszunk kendőt és kalapot a nyári melegben. Találd meg te is a kedvencedet a boltok széles kínálatából, így nemcsak divatos lehetsz, de tincseidet is megóvhatod a túlzott napsugárzás okozta ártalmaktól. Ráadásul még a napszúrást is elkerülheted!

2. Neon színekkel a zavartalan strandolásért

A tengerparti séta romantikáját könnyen beárnyékolhatja, ha a kavicsos vagy sziklás terepen folyton felsérted a lábad. Ilyenkor jó szolgálatot tehet egy pár gumiszandál, hiszen viselésével megspórolhatod az apró sérülések okozta kellemetlen perceket, ráadásul az idei szezon neon színű darabjaival még trendi is leszel.

3. Flakonba zárt napvédelem 

Az erős napsugárzás miatt gyakran már itthon is jól jön a magas faktorszámú naptej, ami a tengerparti nyaraláson egyenesen kötelező. Az arcbőr érzékenysége miatt érdemes külön krémet rendszeresítened az arcodra, amihez legjobb választás az olajmentes termékek egyike. A testfelületekre is fordíts megfelelő figyelmet. A nyaralás első napjaiban használj különösen magas (minimum 50-60) faktorszámú krémet, de később se menj 25 faktor alá.

4. Mondj búcsút az izomgörcsnek

Talán már te is tapasztaltad, hogy a nyári melegben gyakrabban kapsz izomgörcsöt a végtagjaidban. Ennek leggyakrabban a nem megfelelő folyadékbevitel az oka, amit könnyen megelőzhesz, ha mindennap megiszol legalább 4-5 liter vizet. Bárhova utazz is, kálcium perzsgőtablettát mindig vigyél megaddal, mert nemcsak izomgörcs esetén hasznos, de a különböző rovarcsípések okozta kellemetlen tüneteket is csökkentheted a segítségével.

5. Ecetet a strandtáskába

Ne aggódj, nem arra akarunk biztatni, hogy még a nyaralás napjai alatt is a konyhatündérkedj! Egy kis üveg ecetet azonban érdemes magaddal vinned a tengerparti strandoláshoz, hiszen ez a legjobb természetes ellenszer medúzacsípés esetén. Önts pár cseppet a csípés felületére, ezzel csökkentheted az égő érzést és a csípés felhólyagosodását is megakadályozhatod.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X