Főoldal > Utazás > Szingli vagy? Ne félj egyedül útra kelni!

Szingli vagy? Ne félj egyedül útra kelni!

0

Írta:

Egy szingli, ha nyaral! Tény, hogy nyaralni leginkább a párjával, családjával, baráti körével, indul útra az ember. Nyüzsgés mindenfelé, gyerekek után rohangáló anyukák, városnéző programokon civakodó párok; „Ne ezt vedd meg!”, „Minek az?”. Ehhez képest szingliként utazni majdnem egyenlő a nyugalmi állapot megtapasztalásával: lustálkodhatunk, addig, ameddig jól esik, elmerenghetünk a világon, kiolvashatunk könyveket, lelassulhatunk, magunkba […]

Egy szingli, ha nyaral!

Tény, hogy nyaralni leginkább a párjával, családjával, baráti körével, indul útra az ember. Nyüzsgés mindenfelé, gyerekek után rohangáló anyukák, városnéző programokon civakodó párok; „Ne ezt vedd meg!”, „Minek az?”. Ehhez képest szingliként utazni majdnem egyenlő a nyugalmi állapot megtapasztalásával: lustálkodhatunk, addig, ameddig jól esik, elmerenghetünk a világon, kiolvashatunk könyveket, lelassulhatunk, magunkba fordulhatunk és pihenhetünk. Feltéve, ha nem zavar az egyedüllét állapota. De miért is zavarna? Ma már nem ciki egyedül beülni egy moziba, vagy étterembe. Miért kellene folyton másokhoz alkalmazkodni?

Erika 6 éve szingli. Nehezen talál párt magának, de a nyaralás adta örömökről semmi áron nem mondana le:

„Egész évben keményen dolgozom, ezért, amihez kifejezetten ragaszkodom, az a 7-10 napos nyári vakáció, valahol külföldön. Először kellemetlenül éreztem magam, úgy éreztem, hogy mindenki engem néz, és azt találgatják, hogy miért utazom egyedül. Sokfelé eljutottam, mindig oda, ahová szerettem, anélkül, hogy bárkihez alkalmazkodnom kellett volna; ha tengerpartra vágytam elmentem Rodoszra, voltam itáliai körutazáson, és pihentem az osztrák tavaknál. És mindig volt kivel beszélgetni. Az ilyen utakon rengeteg kedves és nyitott ember jön össze, ugyanakkor bármikor vissza tudok vonulni. Ezek az utazások remekül feltöltenek a következő évre.”

szingli2.jpg ()Utazás, felárral

Egy szingli utazás nem olcsó. A legtöbb utazási irodában, felárat kell fizetni a szobákért. Lehetőség van olykor – takarékosságból – társítást kérni egy másik magányos utazóval, de az alkalmazkodás egy vadidegenhez, mindig sok rizikót tartogat. Ha egyedül vágsz bele az utazásba, jobb, ha kerülöd az úgynevezett családbarát szállásokat, ez a kisgyerekes családok és fiatal szerelmes párok pihenő helye.

Vannak kifejezetten szinglikre szakosodott utazási irodák, és utaztató klubok, akik havonta indítanak városnéző utakat, tematikus utazásokat, sőt egy-egy hetes síutakat is. Személyre szabott útszervezéssel, színes, ismerkedésre alkalmas programokkal és helyszínnel készülnek klubtagjaiknak, amely programok, a szórakozás mellett az útitársak megismerését is szolgálják.

Izgalmas élmény egy ország-, vagy városnéző körutazáson részt venni, itt annyi új élmény éri ez embert, hogy senkinek nincs ideje a magányosságoddal foglalkozni. Az aktív pihenést kedvelők kalandtúrán is részt vehetnek, itt nem csak fittségedet, leleményességedet teheted próbára, de jó kis csapatépítő tréningen vehetsz részt, nem mellékesen sok férfi társaságában!

Egy kis flört?

Egyedülállóként könnyű magadra vonzani a kíváncsi férfitekinteteket. Lesz, akit a segítő szándék vezérel és lesz, aki csak egyéjszakás kalandot remél. Felnőttként, felelősséged teljes tudatában és vérmérsékletedtől függően kezeld ezeket a helyzeteket. De ne ess abba a csapdába, hogy minden rád mosolygó férfiben a nagy őt látod, és azt reméled, hogy te vagy álmai asszonyai. Nyaralás alatt, távol az otthontól, könnyen hátrahagyjuk eddigi életünket, karakterünket. A fülledt nyári melegben, az egzotikus környezet hatására a legvisszafogottabbakban is felpezsdül a vér, és előjön a hódító démon – a férfiaknál is. Ezekbe a kalandokba ne vetíts bele túlzottan mély érzelmeket, különben egy kellemes nyári kiruccanásból lelki válságba kerülhetsz.

Légy nyitott az emberekhez és gyűjts tapasztalatokat. Az egyedül utazás egyik nagy előnye, hogy nem kell alkalmazkodnod senkihez, olyan programot csinálsz, amihez éppen kedved van!
És ki tudja, még a nagy ő megtalálására is sor kerülhet?!

Szingli utazások:

www.coraltours.hu és www.szingliutazok.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X