Főoldal > Utazás > 4 ok, hogy miért utazz Párizsba

4 ok, hogy miért utazz Párizsba

0

Írta: and

A mindig ápolt külsejű francia nők már az anyatejjel magukba szívják a divatot, tudják, hogy a gondosan kiválasztott fehérnemű fél siker. Mindig alkalomhoz illő, kellemes esésű ruhában, magassarkú cipőben járnak. A divaton túl azonban számos okot tudunk, amiért érdemes a csodálatos francia fővárosba utazni. Látnivalók Párizsra nem elég egy hét, ha az ember mindent látni […]

A mindig ápolt külsejű francia nők már az anyatejjel magukba szívják a divatot, tudják, hogy a gondosan kiválasztott fehérnemű fél siker. Mindig alkalomhoz illő, kellemes esésű ruhában, magassarkú cipőben járnak. A divaton túl azonban számos okot tudunk, amiért érdemes a csodálatos francia fővárosba utazni.

shutterstock_58763683.jpg ()Látnivalók

Párizsra nem elég egy hét, ha az ember mindent látni akar, de legalább mindig van, ami visszavár. A legfontosabb látnivalókon kívül, mint a Louvre, Eiffel-torony, a Notre Dame és a Pantheon, érdemes időt szakítani egy sétára a Champs- Élysée színes kavalkádján keresztül, a Diadalívtől a Tuileriák kertjéig. A Musée d’Orsay az impresszionizmus nagy mestereinek munkáit mutatja be. Ha a modern művészet nagy kedvelője vagy, a Pompidou központ kihagyhatatlan célpont a számodra.

Érdemes egy napot szánni Versailles gyönyörű termeire és kertjére, majd este a Szajnán hajókázva kipihenheted a gyaloglás fáradalmait.

Pezsgő gasztronómia

Nem véletlenül pezseg az élet Párizsban, a franciák ugyanis előszeretettel isznak champagne-t minden alkalomra. Messze földön híresek sajtjaikról, de csak az odalátogatók tudhatják, milyen élményt jelent a piaci forgatagban az ezerféle specialitás közül választani. A franciául nem beszélőknek az árusok kézzel-lábbal mutogatják el, milyen terméket kínálnak, sőt előszeretettel kóstoltatnak is! Ezt a közvetlenséget az irodalmi kávéházakban azonban mellőznöd kell, hiszen a Café de Flore-ban régimódi, visszafogott urak szolgálják fel az italokat. Az igazi párizsiak a hideg idő ellenére is kiülnek a kávézók előtti teraszra egy forró feketével.

Egy nap, négy évszakshutterstock_6922258.jpg ()

A hajnali napfény ezüstösen csillan meg a Szajna vizén, így még a délutáni kiadós zápor sem szegheti kedved, hogy utad a Luxembourg kertben folytasd, ahol a fák rézszínű leveleikkel hívogatnak szerelmes sétára. Az egyre hidegebb idő közeledtével még inkább előtérbe kerülnek az építészeti csodák, melyekkel lépten-nyomon találkozhatsz. Így ha túlságosan zordra fordulna az idő, az Invalidusok Dómjában megnézheted Napóleon sírját, vagy hálád jeléül, hogy Párizsban lehetsz, gyújthatsz egy gyertyát a Sacré Coeur-ben.

Magad miatt

Párizsban igazán otthonosan érezheti magát az ember. A hétköznapokból kizökkenve egy csodás világban találhatod magad. A lehetőségek városában. Bármelyik hídon szembe jöhet veled a szerelem, hiszen a párizsi férfiak nem restek udvarolni. Itt valóban sok minden megtörténhet, ami által újult erővel, feltöltődve folytathatod a mindennapokat.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X