Főoldal > Utazás > 3 tuti tipp, hogy hova utazz télen

3 tuti tipp, hogy hova utazz télen

0

Írta: and

Brazília Foci, szamba, napsütés – ez jut eszünkbe először, ha Brazíliára gondolunk. Az egykori portugál gyarmatból önállóvá vált ország hatalmas: majdnem másfélszer akkora, mint Európa. Nyolcmillió négyzetméternyi területén több mint 180 millióan élnek. A nagy távolságok miatt az éghajlat és a környezeti adottságok is rendkívül változatosak. Ha egy hónapot szánsz rá, akkor sem tudod bejárni […]

Brazília

Foci, szamba, napsütés – ez jut eszünkbe először, ha Brazíliára gondolunk. Az egykori portugál gyarmatból önállóvá vált ország hatalmas: majdnem másfélszer akkora, mint Európa. Nyolcmillió négyzetméternyi területén több mint 180 millióan élnek. A nagy távolságok miatt az éghajlat és a környezeti adottságok is rendkívül változatosak. Ha egy hónapot szánsz rá, akkor sem tudod bejárni az egész országot, így érdemes a legizgalmasabb látnivalókra koncentrálni. A legtöbb turistát vonzó esemény a Riói Karnevál, amely a helyi lakosok számára is igazi nagybetűs ünnep. Felvonulnak a szambaiskolák, latin ritmusok szólnak, és reggelig tart a mulatság. Rio de Janeiro egyébként is gyönyörű város. Napozz a Copacabanán, és nézd meg a kilátást a 30 méter magas Jézus szobor lába mellől. Látogass el az argentin és paraguayi határon található Iguassu Nemzeti Parkba, ahol megcsodálhatod a világ legnagyobb kiterjedésű vízesését. Érdemes ellátogatni az ország fővárosába, Brazíliavárosba is, valamint Sao Paolóba. Ha teheted, vegyél részt egy kalandtúrán Amazóniában, a trópusi esőerdőben.

shutterstock_47371018.jpg ()Thaiföld

Thaiföld ugyan az egyenlítőtől északra fekszik, mégis télen érdemes ide látogatni. A helyiek kedvessége miatt a mosoly országának is nevezett vidéket nagyrészt trópusi dzsungel fedi, a tengerparton pedig az akár 50 méteresre is megnövő pálmafák a jellemzőek. Az alkotmányos monarchiában megcsodálhatsz sok, az évezredes kultúrát őrző buddhista templomot és ősi kolostort. A főváros, Bangkok, más néven a „kelet Velencéje” a Sziámi-öböl mellett fekszik. Egy izgalmas, nyüzsgő metropolisz ez, ahol mindenképp nézd meg a királyi palotát és templomát, a világhírű Wat Phra Keot, amelyben a világ legnagyobb smaragdját őrzik. A Khao San Roadon egy mindössze 200 méteres utcában egymás hegyén-hátán sorakoznak a diszkók, éttermek és bárok, így ha mulatni vágysz, itt a helyed! Érdemes megkóstolnod a helyi konyha ízeit: ne hagyd ki a tom yamot, a jellemzően thai, csípős-savanyú levest. Ha ez még nem győzött meg, Thaiföld tengerpartján található a világ húsz legszebb strandja közül jó néhány, például a Diamond Beach, vagy a Phi-Phi sziget, ahol igazán a paradicsomban érezheted magad.

Ausztrália

A Föld legkisebb kontinensén is akkor kezdődik a nyár, amikor nálunk beköszönt a tél. Ausztráliáról elsőként talán mindenkinek a Sydney-ben található operaház jut eszébe, valamint a koalák és a kenguruk. A gyönyörű partvidék, a trópusi növényzet, a különleges állatfajok (mint például a kacsacsőrű emlős) és az eltűnőben lévő Nagy-korallzátony miatt is érdemes az országba látogatni. Amit még feltétlenül látnod kell Sydney-ben az a Harbour Bridge, valamint a Királyi Botanikus Kert. Ha strandolni indulsz, a Bondi Beachet semmiképp ne hagyd ki! Ha északabbra veszed az irányt, Brisbane mellett igazi szörfparadicsomot találsz. Sydney-től délre található Melbourne, Ausztrália művészeti központja, ahol megtekintheted a Rialto Towers-t, a déli félteke legmagasabb irodaépületeit is. A kontinens belsejébe, a sivatagi zónába is ellátogathatsz. Itt található az Alice Springs forrás és az Uluru sziklatömb, ami a helyi bennszülöttek szent helye. Ha teheted, látogass el az országtól délre fekvő Tasmania szigetére is, ahol, ha szerencsés vagy, tasmán ördöggel is találkozhatsz!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X