Főoldal > Utazás > Csodás adventi vásárok itthon és külföldön!

Csodás adventi vásárok itthon és külföldön!

0

Írta: and

Élvezd a vásári forgatagot! A szezon legnagyobb hazai és ingyenes szabadtéri rendezvénye, a Budapesti Karácsonyi Vásár több mint 1 hónapon keresztül vár téged! A Vörösmarty téren számtalan kulturális program között csemegézhetsz, megkóstolhatod a finom forralt bort, a népszerű kenyérlángost, a töki pompost és a finom kürtős kalácsot. A zsűrizett, kézműves portékák mellett gasztronómiai rendezvények is […]

Élvezd a vásári forgatagot!

A szezon legnagyobb hazai és ingyenes szabadtéri rendezvénye, a Budapesti Karácsonyi Vásár több mint 1 hónapon keresztül vár téged! A Vörösmarty téren számtalan kulturális program között csemegézhetsz, megkóstolhatod a finom forralt bort, a népszerű kenyérlángost, a töki pompost és a finom kürtős kalácsot. A zsűrizett, kézműves portékák mellett gasztronómiai rendezvények is kísérik az idei kirakodóvásárt. Az ünnepi díszkivilágítás, és az óriási karácsonyfa csodás látványa kihagyhatatlan élmény!

A Gödöllői Királyi Kastély már tízedik alkalommal ölt ünneplő ruhát, színes családi programokkal és gazdag látnivalóval fogad téged. Az idei program részeként találkozhatsz az Erzsébet királyné hasonmásverseny győztesével, esténként pedig különleges ünnepi előadásokon vehetsz részt. A kézművesek és iparművészek karácsonyi vásárán számtalan ajándék közül válogathatsz, a foglalkozásokon gyertyát önthetsz, mézeskalácsot süthetsz és benevezhetsz kosztümös tárlatvezetésre a Kastélymúzeumban.

Wellness Cafe tipp: www.budapestinfo.hu, www.kiralyikastely.hu

Advent Bécsben

A környező országokban sehol sem található olyan igényes adventi előkészület, díszítés, programok és vásárok, mint Bécsben. Szánj rá egy napot, hogy rövid utazás után kellemes időt tölthess az ünnepi díszbe öltözött császárvárosban! 15 féle egynapos és 1 kétnapos programváltozat közül választhatsz, és témák szerint megtalálhatod a leginkább kedvedre való – művészeti, kulturális, bevásárló jellegű – utakat.

Érdemes benevezned egy buszos útra, hogy ne kelljen a vezetésre, a havas utakon való közlekedésre, vagy a parkolásra figyelned, és nyugodtan élvezhesd a pihenést, a hangulatos vásárban pedig a  forraltbor és a puncs melengető ízét.

shutterstock_22622707.jpg ()A csoportokat mindig idegenvezető kíséri, így az általános történelmi, kulturális bemutatáson túl a programokhoz kapcsolódó, speciális információkkal is gazdagodhatsz.

Színes, nyomdai térkép segítségével könnyedén megtalálhatod a belváros területén lévő karácsonyi vásárokat, az ajánlott sétaútvonalakat és a nyilvános mosdókat. A részvételi díj mindössze 4.990 Ft, mely tartalmazza az utazást felsőkategóriás autóbusszal és a csoportkísérő idegenvezetőt.

A buszos idegenvezetés után az általad választott programhelyszínre érkezel, majd megtekintheted a belváros legszebb nevezetességeit, ezután kedvedre barangolhatsz, vásárolgathatsz. A belváros több pontján is található hangulatos karácsonyi vásár, ahol szinte kizárólag osztrák kézműves portékák kaphatóak, így könnyedén találhatsz szeretteidnek kedves karácsonyi ajándékot.

Wellness Cafe tipp: Millennium Utazási Iroda, www.adventbecsben.hu

Prága téged is rabul ejt!

Az advent varázslatos időszaka lassacskán minden európai városba beköszönt, ha különleges hangulatra vágysz, válaszd Prágát!

Az ezertornyú városnak nem csupán egy-két pontján, hanem szinte minden belvárosi terén
karácsonyfa magaslik, mely alatt vidám árusok kínálják portékájukat. A tereket a meleg forralt bor (Svařené víno) és jellegzetes mézbor (Medovina) illata lengi körül, s ha megéheznél, kürtőskalácsot (Trdelník) is majszolhatsz hozzá. Prága belvárosa gyalogosan, kellemes sétával bejárható, így nem kell tömegközlekedéssel bajlódnod, elég egy strapabíró cipő, meleg sál, sapka, és garantáltan kellemesen telik a nap!

Ha párod imádja a jó sört, ne hagyd ki az Adventi Csomagot, melyben kényelmes apartmanban való elszállásolás mellett az U Medvídku sörgyár látogatásával, az étteremben történő asztalfoglalással, és egy órás pihentető sörfürdővel kedvesednek. Páratlan örömet szerezhetsz, mindössze 29 000 Ft/fő/2 éj áron.

Wellness Cafe tipp: www.marys.cz , magyar@marys.cz

Fedezd fel a Csokoládémúzeumot!

A kölni karácsonyi vásárt Európa egyik legszebbjeként tartják számon, ahol nem csak ajándékokat vásárolhatsz, hanem olyan ízletes csemegéket is megkóstolhatsz, mint például a sült kolbász, vagy az elmaradhatatlan forraltbor.

A négy napos buszos utazás Ausztrián és Németországon keresztül vezet, szállásodat Köln környékén foglalhatod el. A második napon a város jelképét, a Dómot csodálhatod meg, ezután a Rajna partján fekvő, hajóra épített csokimúzeumba látogathatsz el, ahol megismerheted a csokoládé történetét, és szeretteidnek finom ajándékokat vásárolhatsz.

Délután a szabadprogram keretében bejárhatod a történelmi óváros zegzugos utcáit, és élvezheted az ünnepi ízeket, fényeket. Harmadnap látogatást tehetsz a világhírű parfümmúzeumban, majd a nap tovább részében fakultatív kirándulás keretében felfedezheted Aachen-t, Nagy Károly városát, ahol a Dóm és kincstár megtekintése után belekóstolhatsz a karácsonyi vásárok hangulatába. Az út végén pedig feltöltődve, élményekkel gazdagodva várhatod a közelgő ünnepet.

Wellness Cafe tipp: www.nagyutazas.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X