Főoldal > Utazás > Kék hegyek? Fedezd fel a világ egyik legkülönlegesebb csodáját!

Kék hegyek? Fedezd fel a világ egyik legkülönlegesebb csodáját!

0

Írta: and

Barátkozz az ötödik kontinenssel! Ismerd meg a lüktető ausztrál metropoliszok világát és az elementáris szépségű természetet! Az utazással együtt 13 éjszakás program első napján megismerheted Sydney-t és a város fő látványosságait: az Operaházat, a Harbour Bridge-t, a The Rocks-ot, mely a város legrégibb negyede, valamint a Bondi Beach világhírű strandját.  Második napon a Kék-hegység csak […]

Barátkozz az ötödik kontinenssel!

Ismerd meg a lüktető ausztrál metropoliszok világát és az elementáris szépségű természetet! Az utazással együtt 13 éjszakás program első napján megismerheted Sydney-t és a város fő látványosságait: az Operaházat, a Harbour Bridge-t, a The Rocks-ot, mely a város legrégibb negyede, valamint a Bondi Beach világhírű strandját. 

Második napon a Kék-hegység csak rád vár! A főváros és Sydney közelsége miatt a Blue Mountains közkedvelt turistahely titkos barlangokkal, és csodás vízesésekkel. A Sydney-től körülbelül 100 kilométerre nyugatra fekvő Kék Hegység onnan kapta a nevét, hogy itt sok olyan fafajta él, melyek illóolajakat termelnek. Az eukaliptusz illóolajától a levegő vibráló színű, így messziről a Blue Mountains valóban kéknek látszik. A Kék-hegység a Világörökség része, ahová több mint 3 millió ember látogat el évente. Bérelj kerékpárt, vagy túrázz a sziklaszirtek és völgyek között, ahol egyedülálló növények és állatok élnek! A hegység kellemes piknikhely, és teljes kikapcsolódást garantált az Aboriginal-ok által felfedezett több ezer éves ösvények mentén.

A harmadik napon az út Ausztrália fővárosa, Canberra felé vezet, ahol ellátogathatsz a Parlamentbe és a kilátást a Mount Ainslie-ről élvezheted!
Másnap a Canberra – Lakes Entrance program keretében gyönyörködhetsz a festői Nemzeti Parkban, és csodálhatod a nyílt tenger folyókkal való találkozásának látványát.

A következő program a Dandenong Ranges Nemzeti Park és a Melbourne környéki sokszínű farm-világ, itt felfedezheted Melbourne szépségeit, a város számtalan múzeumát, sétálgathatsz a Queen Victoria piacon, és körbejárhatod a lenyűgöző parkokat is.

blue01.jpg ()A hetedik nap látványos utazást kínál: a Great Ocean Road a szörfözés világközpontja, ahol homokos partok és öblök váltják egymást. Apollo Bay-ban pedig számtalan meglepetés vár: a híres 12 Apostol sziklaszirt, a London Bridge, és a Loch Ard szoros.

A Grampians Nemzeti Park kiváló terep túrázásra, valamint a különleges növény- és állatvilág megfigyelésére. A Mount Gambier a híres krátertó – a Blue Lake – mellett fekszik, ami egyedülálló módon félévente más színekben pompázik.

A Kangaroo Island Ausztrália harmadik legnagyobb szigete, páratlanul sokszínű növény- és állatvilággal, és fő érdekessége, hogy a sziget 9500 évvel ezelőtt vált el a szárazföldtől.
A kenguruk és koalák őshazáján kívül a különleges Vivonne öböl, a Remarkable Rocks, az Admirals Arch sziklaformációi, és a Seal öböl oroszlánfókái várják érkezésedet.

Újabb élményt kínál Adelaide, a templomok városa, melyet Közép-Európai bevándorlók a kontinensnyi ország legkellemesebb hangulatú városává alakítottak. A völgy különösen ápolt környezetével, igényesen kialakított házaival csodálatos atmoszférát teremt.
Ausztrália leghíresebb borvidékén, a Barossa Valley-n megkóstolhatod a különleges borokat, és csemegézhetsz a szuvenírboltok pazar kínálatából is!

Az utazás feltételeiről itt érdeklődhetsz: www.mortons.hu, viktoria.szalai@mortons.hu

Ausztrália csak rátok vár!

Ha pároddal utaztok, és szeretnétek olyan programot, mely abszolút az igényeitekre szabott, esetleg nem bírjátok az előre gyártott forgatókönyvet, válasszatok olyan irodát, mely a ti kívánságaitok szerint állít össze komplett útitervet!

Első nap Sydney-be érkeztek, ahol felfedezhetitek ezt a páratlan nagyvárost! Másnap egész napos hajókirándulás keretében megnézhetitek a város fő nevezetességeit, így a Sydney Operaházat, a Harbour Bridge-t, a Bondi Beach-t, a The Rocks negyedet, valamint a többi nevezetes partszakaszt is. A harmadik napon privát túrán ellátogathattok a Kék-hegyhez, az Australian Wildlife Nemzeti Park megtekintésével. Következő reggel irány Cairns városa, Queensland, ahonnan számtalan világraszóló, különleges nevezetesség érhető el rövidebb utazással.bondi.jpg ()

Az újabb csoda a Kuranda Nemzeti Park. A Scenic Rail egyedülálló vonatával felfedezhetitek a lenyűgöző környezetet, melyet akár madártávlatból is élvezhettek a Skyrail-nek köszönhetően. Az Army Duck kétéltűvel behatolhattok az őserdőbe, ahol szakavatott vezetők segítségével minden érdekes dolgot megtudhattok az ország eme szegletéről, illetve magáról a Kuranda Rainforest-ről. Másnap hajós kirándulás következik a világ legnagyobb élő orgánumához, a Great Barrier Reef-hez, ahol lélegzetvisszafojtva figyelhetitek a lenyűgöző korallzátony élővilágát, mely semmihez nem hasonlítható a világon. A Cape Tribulation, a Daintree Nemzeti Park, valamint a Mossman Gorge is olyan természeti csodák, melyeket nehéz lenne szavakba önteni. 

A következő napon egy délelőtti járattal átruccanhattok az ország kevésbé zöld belső területére, az Outback-be. A festői Uluru az ausztrálok szent hegye – keljetek korán, hogy láthassátok, ahogy e hatalmas homokkő szilatömb a felkelő nap fényében pompázik.  

A program során felfedezhetitek a Katja Tjuta hegyvonulatait, mely a térség egyik fő nevezetessége az Ayers Rock mellett. Másnap privát busztranszferrel Alice Springs városába érkeztek.

Sydney-ben az utolsó napokon további élményekkel gazdagodhattok. A Hunter Valley völgy az ország egyik leghíresebb történelmi borvidéke, a kirándulás során kiváló ausztrál borokat kóstolhattok meg. Kalandorok számára exkluzív program a Harbour Bridge Climb megmászása, profi túravezetővel, mely az utazás csúcspontja lehet.

Ha a hegymászás helyett jobban érdekel a művészet, az Sydney Opera House Trust túra igazán Neked való lehet.

Ausztrália felejthetetlen, különleges ország, és ha közelebbről is megismeritek, biztosan életre szóló élménnyel ajándékozz meg biteket! 

Az utazásról itt érdeklődhetsz: www.volotravel.hu, mail@volotravel.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X