Főoldal > Utazás > Látogasd meg a Mikulást!

Látogasd meg a Mikulást!

0

Írta: and

Finnország a hosszú téli éjszakák, a csodálatos fenyőerdők, a kristálytiszta folyók és szaunák országa, a síelők és korcsolyázók paradicsoma, Európa legnagyobb természeti vadonja, hatalmas lápvilággal és rengeteg madárfajjal. Az országban több mint 190 ezer tó van, a tengerpartot pedig ezernyi apró sziget szegélyezi. Ha karácsony előtt szeretnél egy romantikus, izgalmas hétvégét valahol eltölteni, Finnországot nem […]

mikulas3.jpg ()Finnország a hosszú téli éjszakák, a csodálatos fenyőerdők, a kristálytiszta folyók és szaunák országa, a síelők és korcsolyázók paradicsoma, Európa legnagyobb természeti vadonja, hatalmas lápvilággal és rengeteg madárfajjal. Az országban több mint 190 ezer tó van, a tengerpartot pedig ezernyi apró sziget szegélyezi. Ha karácsony előtt szeretnél egy romantikus, izgalmas hétvégét valahol eltölteni, Finnországot nem hagyhatod ki!

Vezess hómobilt!
 
Lappföld fővárosa, Rovaniemi és környéke lenyűgöző látnivalókat nyújt, és ha a téli sportok szerelmese vagy! Itt kipróbálhatod a lékhalászatot, a hórobogózást, vagy a kutyaszánozást. Rovaniemi  Joulupukki, a finn télapó otthona, ahol a manók társaságában mézeskalácsot süthetsz, karácsonyi ajándékokat készíthetsz és részesülhetsz az ünnepi készülődés örömében, vagy részt vehetsz hómobilos szafarin a befagyott tavakon.
A rénszarvasfarmon bepillantást nyerhetsz a lappok életbe és száguldozhatsz szánkóval, majd átlépheted az Északi Sarkkört, melyet beavató ceremónia tesz különlegessé. Egy husky-farm látogatáson megismerheted a kutyák szokásait, életét, és husky vontatta szánon is utazhatsz!

Wellness Cafe tipp: medicitravel.hu, utazz.com.

Pihenj faházban!

mikulas2.jpg ()Finnország talán legszebb természetvédelmi vidéke a Lemmenjoki Nemzeti Park, mely az Inari-tónál található.
Az Északi-fény a fenyvesek felett bíborszínre festi az eget, a zord szépségű tájat hatalmas folyók keresztezik. Kishajóval barangold be a Lemmenjoki folyót, köss ki a Ravadasköngas-vízesésnél, majd kis gyalogtúrával mássz fel a Joenkielinen-hegy tetejére, ahol a panoráma látványától megrészegülhetsz! A környéken élő lappok életébe is bepillantást nyerhetsz: megkóstolhatod speciális kávéjukat, megismerheted mindennapos tevékenységeiket és megetetheted a családi rénszarvasokat.

Wellness Cafe tipp: baraka.hu, interfocus.hu.

Fedezd fel a nemzetközi metropolist!

Helsinki – Finnország fővárosa – a legelbűvölőbb városok egyike, nagy kiterjedésének és természeti adottságainak köszönhetően.
450 éves történelmének üde színfoltjai miatt Helsinki a modernizáció és a hagyományok lenyűgőző egyvelege.
Helsinki igazi csodája tengerparti fekvésében és nyugalmában rejlik. A Kauppatori Helsinki legendás piactere, a Temppeliaukio templom leghíresebb látnivalója, melynek nincs harangja, ám fantasztikus akusztikája koncerteknek is helyt ad. Az Uspenski Székesegyház Nyugat-Európa legnagyobb ortodox temploma, és kötelező látnivaló a Finlandia palota, a Suomenlinna erődsziget, a Parlament, a Sibelius emlékmű, a Szenátus tere és az Ateneum is.

mikulas4.jpg ()Ha vonzódsz a művészetekhez, látogass el a Kiasma Kortárs Művészeti Múzeumba, ahol megcsodálhatod a finn modern építészetet.
A város nevezetességei közé tartozik a Sziklatemplomba, melyet egy sziklába süllyesztettek, és üvegtetővel borítottak. Seurasaari alig néhány kilométerre található Helsinkitől, ami egy gyönyörű, zöld szigeten fekvő óriási szabadtéri skanzen. Ha ellátogatsz a finn állatkertbe, egzotikus állatok (hóleopárd, sarki bamuri tigris, sarki bagoly) várják, hogy megsimogasd őket, és ha van időd, nevezz be egy alkonyi sétára! A város központjában rengeteg étterem, kávézó és szórakozóhely csak arra vár, hogy felfedezd a finn éjszakai életet!

Wellness Cafe tipp: utazasok.com, utazas-ajanlat.hu.

Barangolj Turkuban!

Turku a finn kultúra és történelem bölcsője, és olyan látványossággal kecsegtet, mint a Székesegyház, a kikötő a vár, a csodás Aurajoki folyó és Finnország legnagyobb orgonája is található. A Finnország délnyugati tengerpartján fekvő kikötőváros lakosságának jelentős része svéd anyanyelvű, a két nemzet több évszázados együttélésének örökségeként.

Ha Finnország jársz, nem szabad megfeledkezned a szaunákról, melyek a finnek szent helye és nemzeti identitásuk része. Télen üdítően hat testedre-lelkedre, ám a finnek nyáron is használják és ma már szinte minden lakás központi része. Ugye, te is kedvet kaptál egy varázslatos hétvégéhez?

Wellness Cafe tipp: repulojegy-szallaskereso.hu, c-travel.hu.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X