Főoldal > Utazás > A legszerelmesebb városok Valentin-napra

A legszerelmesebb városok Valentin-napra

meglepetésromantikaszerelemValentin-nap
0

Írta: and

Róma A szerelem fővárosa. Legnagyobb és leghíresebb szökőkútja a Fontana di Trevi, olyan híres filmek hátteréül is szolgált, mint a Római Vakáció vagy Az édes élet. Sok szerelemmel kapcsolatos monda is fűződik ehhez a kúthoz. Az egyik szerint például, aki két pénzérmét dob a kútba, annak szerencséje lesz a párkeresésében. Látogass el a Spanyol lépcsőhöz […]

Róma

A szerelem fővárosa. Legnagyobb és leghíresebb szökőkútja a Fontana di Trevi, olyan híres filmek hátteréül is szolgált, mint a Római Vakáció vagy Az édes élet. Sok szerelemmel kapcsolatos monda is fűződik ehhez a kúthoz. Az egyik szerint például, aki két pénzérmét dob a kútba, annak szerencséje lesz a párkeresésében. Látogass el a Spanyol lépcsőhöz is, amely Európa leghosszabb és legszélesebb szabadtéri lépcsője. Ez a rómaiak kedvenc találkozóhelye. Ülj le itt egy finom cappucinóra, és élvezd a különleges hangulatot! A kis utcák tele vannak romantikus éttermekkel, amik csak arra várnak, hogy felfedezd őket. Ha Rómát választod, biztosan felejthetetlen élményben lesz részed.

Prága

Európa egyik fontos kulturális központja. Több száz színházában, galériájában állandó a pezsgés, csakúgy, ahogy az utcákon. A városban mindenfelé pantomimművészek és utcai színházak szórakoztatják a járókelőket. Ha igazán romantikus helyet keresel, a Károly-híd lesz a megfelelő helyszín. Ez Európa egyik legrégibb hídja, Prága szimbóluma. A csodás tornyok, és a bájos kis macskaköves utcák mind igazán romantikus környezetet biztosítanak egy kellemes esti sétához. Érdemes ellátogatni az Óvárosi térre, ahol csodás épületeket láthatsz, és élvezheted a sürgés-forgást, a Kisoldalhoz, amit Prága legszebb részének tartanak, vagy az Óvárosi hídtoronyhoz, ami a világ egyik legszebb gótikus építménye.

valentincikkozi.jpg ()Barcelona

Varázslatos öreg város. A csendes tengerparti sétány a legideálisabb hely egy kellemes romantikus sétához. A hűs levegő és a víz illata csodás hangulatot teremt. Ha igazán különleges élményt szeretnél, mindenképpen látogassatok el a Gaudí által tervezett Güell parkba, ahol mesébe illő kis sétautak, érdekes építmények és egy csodás kilátású terasz vár. Másik hihetetlen látványossága a városnak a Sagrada Família, a Szent Család temploma, ami szintén Gaudí műve. Vannak városok, ahol a piac is igazi látványosság, ilyen az itteni is. A La Buqueria a város hatalmas piaca, ahol rengeteg finomságot találhatsz.

Párizs

Ha szerelemre és romantikára vágysz, itt biztosan megtalálod, nem hiába Róma testvérvárosa. A város egyedülálló légköre azonnal magával ragadja az idelátogatót akár egyedül, akár párjával érkezik. Az igazán romantikus hétvége része kell, hogy legyen egy séta a Szajna-partján és egy kis nézelődés az Eiffel-torony tetejéről. De kellemes program lehet egy rövid korzózás a Champs-Élysées-én, Párizs főutcáján, vagy épp a Diadalívnél, de a Musée Picasso-t sem érdemes kihagyni, ahol több mint 3000 Picasso képet tekinthetsz meg.

Velence

Végül térjünk vissza Olaszországba. Velence káprázatos palotái és hidai tökéletes díszletet adnak egy csodálatos romantikus hétvégéhez. Itt biztosan örökre szóló élményben lesz részetek. A kis utcák tele vannak hangulatos kis éttermekkel, az utcazenészek pedig csodás hangulatot szolgáltatnak egy kellemes esti sétához a Szent Márk téren. Ha már itt vagy, ki ne hagyd a gondolázást kettesben, de érdemes ellátogatni a Sóhajok hídjához is!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X