Főoldal > Utazás > Utazz az örök városba, Rómába!

Utazz az örök városba, Rómába!

látványosságolaszörök városRómatörténelem
0

Írta: and

Az örök város Történelem ide, vagy oda, Róma nem csupán egy műemlékekben gazdag, az évezredek hagyatékát őrző hely, hanem egy nyüzsgő, energiával teli olasz város. Itt egymás mellett létezik a nagyvárosokra jellemző rohanó életmód, és a déliek nyugodt, stressztől mentes hozzáállása a mindennapokhoz. Fedezd hát fel az örök városban a múltat, és ismerd meg az […]

Az örök város

Történelem ide, vagy oda, Róma nem csupán egy műemlékekben gazdag, az évezredek hagyatékát őrző hely, hanem egy nyüzsgő, energiával teli olasz város. Itt egymás mellett létezik a nagyvárosokra jellemző rohanó életmód, és a déliek nyugodt, stressztől mentes hozzáállása a mindennapokhoz. Fedezd hát fel az örök városban a múltat, és ismerd meg az olasz főváros mai arcát is!

romacolosseum.jpg ()Négy kihagyhatatlan látnivaló

A Colosseum Róma egyik szimbóluma, amely a római építészet egyik legjelentősebb alkotása, így ha csak néhány napra érkeztél, akkor se szalaszd el meglátogatni ezt a hatalmas építményt. Az egykori gladiátorviadalok és nyilvános kivégzések színhelye tavaly óta még izgalmasabb, hiszen már a föld alatti része is bejárható. Ne riasszon el a nagy sor sem, megéri kivárni!

Róma másik kihagyhatatlan látványossága a Palatinus-domb, az ókori Róma városközpontja. Itt, az ókori fürdők és paloták romjai között tudod majd igazán beleélni magad a rómaiak hajdani életébe. Ha szép idő van, akár piknikezhetsz is a zöld területeken.

romacikk.jpg ()A harmadik dolog, amit mindenképpen látnod kell a Trevi-kút, amelyet sokan a világ legszebb szökőkútjának tartanak. A barokk szökőkúthoz fűződő monda szerint, aki pénzt dob a kútba, az még biztosan visszatér a városba. A szökőkútban naponta összegyűlő kb. 3000 eurót esténként összegyűjtik, és a város rászorulóinak megsegítésére fordítják.
Végül, de nem utolsó sorban mindenképp látogass el a Pantheonhoz, a római templomból kereszténnyé lett épülethez, amely a 15. századig a világ legnagyobb dómja volt.

A világ legkisebb országa

Róma területén belül található a világ egyik enklávéja, azaz olyan országa, amelyet teljes egészében körbevesz egy másik ország. Ha netán nem vagy katolikus, a Vatikánba akkor is mindenképp látogass el, hiszen azon kívül, hogy a kisméretű, független állam a római katolikus egyház központja, csodálatos épületei minden odalátogatót lenyűgöznek. A mindössze 572 állampolgárral és körülbelül 900 fős lakossággal rendelkező állam legizgalmasabb látványossága a Szent Péter Bazilika, a világ második legnagyobb keresztény temploma, amelynek méretei elképesztőek. Itt található Michelangelo egyetlen aláírással rendelkező szobra, a Pieta is. Ha szerencséd van, még a római pápát védő Svájci Gárda tagjaival is találkozhatsz, miközben bebarangolod az aprócska állam területét.

romaejjel.jpg ()Élvezd a római éjszakát!

Nincs is jobb időtöltés egy római éjszakánál. Járd be a különböző kerületek bárjait, éttermeit és kávézóit, és állj meg több helyen egy italra. Ha mulatni indulsz, ne feledd a bella figurát, azaz csinosan indulj neki a szórakozóhelyek világának, hiszen a legtöbb római ad a külső megjelenésre. Ha pedig Rómában vagy, élj úgy, mint a rómaiak, azaz ne felejtsd el azt sem, hogy a késői vacsora és az italozás után az olaszok leggyakrabban későn, hajnali egy óra körül indulnak el táncolni, így azelőtt neked sem érdemes nyakadba venni az olasz éjszakát.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X