Főoldal > Utazás > 5 tipp, amiért érdemes ellátogatnod Gyulára

5 tipp, amiért érdemes ellátogatnod Gyulára

0

Írta:

1. Csomagolj és csobbanj ingyen Gyulán! A gyulai „Csobbanó csomagokban” minden éjszakához egy fürdő belépőt ajándékba adunk! Az akcióhoz csatlakozó Gyulai Pálinka Manufaktúra, Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete és Cadeau Bonbon Manufaktúra jóvoltából a több éjszakát itt töltő üdülők kóstolójegyeket is kapnak, így a helyi terméknek is kiváló lehetőség nyílik a bemutatkozásra: kedden pálinka és méz, […]

1. Csomagolj és csobbanj ingyen Gyulán!

A gyulai „Csobbanó csomagokban” minden éjszakához egy fürdő belépőt ajándékba adunk!

Az akcióhoz csatlakozó Gyulai Pálinka Manufaktúra, Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesülete és Cadeau Bonbon Manufaktúra jóvoltából a több éjszakát itt töltő üdülők kóstolójegyeket is kapnak, így a helyi terméknek is kiváló lehetőség nyílik a bemutatkozásra:

  • kedden pálinka és méz,
  • szerdán bonbon,
  • csütörtökön pedig gyulai kolbász kóstolható.

gyula_cikk.jpg () A képek megtekintéséhez kattints a galériára!

 2. Gyulai Várfürdő

A négycsillagos strand- és gyógyfürdő kényeztet, ellazít, megmozgat és gyógyít. Az egykori Almásy-kastély 8,5 hektáros természetvédelmi területté nyilvánított parkjában 19 medence között mindenki talál számára megfelelőt. A 72 °C-os, 2005 méter mélységből feltörő alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos gyógyvíz gyógyírként szolgál elsősorban mozgásszervi károsodásokra, reumás panaszokra. A Wellness Centrum, a Castello Szaunapark és a Beauty Masszázs Szalon kényeztető élményt nyújtanak a vendégeknek.

3. Programok a hét minden napjára

A hét minden napján más-más standard program várja a Gyulára látogatókat. A kínálatban mindenki találhat kedvére valót. A háromhavonta változó programkínálat az aktuális évszaknak megfelelően frissül, így csábítva új kalandra a környékre érkező vendégeket. Ízelítő a programok közül: „Kapa fitnesz szalonnával”, Romantika járat, Csoki kóstolás a Kézműves Cukrászdában, Hajóval a vadregényes Fekete-Körösön, „Túl az ételen” – Gasztro túra, stb.

4. Gasztronómia felsőfokon

A Gyulai kolbász hírnevét mindenki ismeri. „Tradíció és minőség”, a Gyulai Húskombinát rászolgált szlogenjére, hiszen az évek során számos díjnyertes termékkel büszkélkedhet. Az ízes kolbász mellé jólesik egy korty gyulai pálinka. A helyiek ízes gyümölcsökből főzik a kitűnő, tiszta párlatokat, melyeknek minden egyes cseppjében ott érezhető a gyümölcs lelke. A Százéves Cukrászda kézzel készített bonbonja pedig az édesszájúak szívébe lopja be magát.

5. A kultúra ezer arca

Számos műemlék, múzeum csalogatja ide a látogatókat. A több mint 600 éves gyulai várban, Közép-Európa egyetlen épen maradt gótikus síkvidéki téglavárában, 24 kiállító terem mutatja be Gyula város sok száz éves múltját. A Ladics-ház a XIX. századi polgári család életmódját, lakóházát mutatja be. A Kohán Képtárban a Kossuth-díjas festőművész állandó kiállítása látható. Az Erkel Emlékház berendezései között Erkel Ferencnek és négy fiának több relikviáját is megtalálhatják az érdeklődők.

Tudj meg mindent Gyuláról a www.gyula.hu oldalra kattintva.

Wellness sziget Gyula szívében

Családbarát hotel – Amíg a felnőttek kikapcsolódnak a gyermekek sem unatkoznak majd

Testi, lelki kényeztetésre, nyugodt pihenésre vágyik a családdal? Mindehhez remek helyszín a négycsillagos Wellness Hotel Gyula. 10 méterre a nemzetközi hírű gyulai Várfürdőtől, egy szemet gyönyörködtető, ősfás liget szomszédságában találják a város első négycsillagos superior szállodáját.

68 légkondicionált szobával, mélygarázzsal, 650 négyzetméteres kétszintes wellness központtal várjuk a minőségi szolgáltatásokat kereső vendégeket. Családbarát szállodaként egybenyitható szobákat is kínálunk, a kicsik tágas játszóházban, biztonságos gyermekmedencében szórakozhatnak, a programokról szakképzett animátorok gondoskodnak. Az apróságokat az étteremben speciális gyermekmenüvel várjuk.

Aki gyakorló szülőként már utazott kisgyerekekkel, az tudja, hogy mennyire sok apró dolog lehet nagyon fontos és mi az, ami a családok számára igazán emlékezetessé teszi a pihenést. Nálunk az igényes környezet különleges figyelemmel párosul. 

Jöjjön el hozzánk és szülessen újjá nálunk!

Wellness Hotel Gyula**** superior: http://whgy.hu/hu/index.php

whgy_cikk.JPG ()A képek megtekintéséhez kattints a galériára!

 Királyi kényeztetés

Amennyiben valóban klasszikus környezetben szeretnéd tölteni szabadságodat, a kastély jellegű Elizabeth Hotel egyedülálló környezetben kínál számodra fantasztikus lehetőségeket. A szálloda közvetlenül a Vár mellett található, szobád ablakából így páratlan kilátás tárul eléd. A Várfürdőt a Várkerten átsétálva alig egy karnyújtásnyira találod, de ha exkluzívabb környezetre vágysz, válaszd a szálloda saját wellness centrumát, mely úszó- és élménymedencékkel, szauna világgal és fitneszteremmel vár, illetve lehetőséged kínálkozik terápiás sóbarlang, vagy masszázs szolgáltatások igénybe vételére is. Az étterem és a bár is rendelkezik terasszal, így csodálatos várpanoráma, a gasztronómiai élmény így szintén garantált. A bárban emellett minden hónapban festménykiállítás is vár Rád. Ha kedveled a hangulatos, barátságos szállodákat, amelyekre a személyzet kedvessége és háborítatlan környezet miatt emlékezhetsz vissza, akkor Gyulán az Elizabeth Hotel a te szállodád.

Bővebb információ a szállodáról: www.elizabeth-hotel.hu

Eliza_cikk.jpg ()

A képek megtekintéséhez kattints a galériára!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X