Főoldal > Utazás > Kényeztesd a tested és a lelked selfness-szel! (x)

Kényeztesd a tested és a lelked selfness-szel! (x)

0

Írta:

Ismerd meg a legjobb selfness szállodákat, a bikácsi Zichy Park Hotelt, a Greenfield Hotel Golf & Spa-t Bükfürdőn, a Thermal Hotel*** Mosonmagyaróvárt, és a ráckevei Kék Duna Wellness Hotelt. A selfness egy új életmód-segítő, életminőség javító trend. A selfness túlmutat a wellness testi feltöltődésre, kikapcsolódásra fókuszáló szolgáltatásain: a fizikai jólléten túl a lelki működésekre helyezi […]

Ismerd meg a legjobb selfness szállodákat, a bikácsi Zichy Park Hotelt, a Greenfield Hotel Golf & Spa-t Bükfürdőn, a Thermal Hotel*** Mosonmagyaróvárt, és a ráckevei Kék Duna Wellness Hotelt.

A selfness egy új életmód-segítő, életminőség javító trend. A selfness túlmutat a wellness testi feltöltődésre, kikapcsolódásra fókuszáló szolgáltatásain: a fizikai jólléten túl a lelki működésekre helyezi a hangsúlyt, az önismeretet, személyiségfejlesztést veszi célba. Egy selfness programon való részvétel így sokkal nagyobb aktivitást, pszichés-mentális erőfeszítést jelent, mint egy viszonylag passzívan eltöltött wellness hétvége, ugyanakkor a hatása is mélyebb és hosszabb távú. 

Szeretnéd megtudni, mitől érezheted magad úgy, mintha kicseréltek volna?

Lépj ki a mindennapok mókuskerekéből, tapasztald meg mindazt a felüdülést, mely után újult erővel, testi-lelki-szellemi energiával indulhatsz tovább életed során!

A Zichy Park Hotel**** által nyújtott SELFNESS programok nemcsak azért egyedülállóak Magyarországon, mert magában hordozzák a selfness filozófia minden gyakorlati fortélyát, valamint elméleti tudását, hanem azért is, mert mindez csodálatos természeti környezettel és gondoskodó vendégszeretettel párosul!
Ha szeretnél új ismereteket meríteni és a selfness életmód útján elindulni, mi segítünk! Selfness programjaink az év során előre tervezett időpontokban kerülnek megrendezésre, amelyeken a résztvevők a szakma legnagyobb hazai előadóitól és szállodánk vezető integratív orvosától kaphatnak útmutatást a tudatos életforma kialakításához.

Selfness Önismereti Napok 2011. november 7-10.

Szeretettel várunk minden érdeklődő, új és visszatérő vendéget 2011. november 7-10. között szállodánkban megrendezésre kerülő Selfness Önismereti Napokra.
Reggeli jóga, gerinctorna, gyógymasszázsok, relaxációk, érdekes selfness előadások mind várnak téged. Most kipróbálhatod és megtudhatod, mi is a Selfness, mindemellett wellness részlegünkben és az ősz színeiben pompázó gyönyörű parkunkban feltöltődhetsz és kipihenheted magad! Részleteket keresd weboldalunkon.

ZichyParkHotel_Szallodankrol_04.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre! 

Gyönyörű szálloda, varázslatos környék, pihenés, felüdülés és élmények egy helyen, a Zichy Park Hotelben****

A 15 hektáros, gyönyörű környezetben  fekvő szállodánkat körülvevő természetvédelmi területek, a kristálytiszta levegő, teljes nyugalmat és feltöltődést kínál vendégeink számára. A sport és az aktív pihenést kedvelőknek felejthetetlen élményt jelenthet a lovaglás, a hintózás, a horgászat,  csónakázás, a szálloda saját tavában, a kerékpározás, a tenisz, asztalitenisz, kültéri sakk és strand röplabda, a lengőteke, a petanque, kispályás foci, a túrázás, a környékbeli látnivalók megtekintése.
Vendégeink felfrissüléséről wellness részlegünkben található élménymedence, a jól felszerelt kondicionáló terem, valamint a relaxációs térben található aromaterápiás szauna, az infrakabin, sóbarlang és a szolárium gondoskodnak.
A gasztronómia kedvelőit és az ínyenceket várjuk Borostyán éttermünkbe, ahol a régi, hagyományos magyar ízek mellett a reformkonyha remekeivel is csillapíthatják vendégeink éhségüket.
Nálunk a borok szerelmesei is otthon érezhetik magukat, szervezett borkóstolóink alkalmával belekóstolhatsz borospincénk egyedülálló világába és megízlelheted a szekszárdi pincészetek remek borait.

Tudj meg mindent a szállodáról: www.zichyparkhotel.hu

Greenfield kényeztetés felsőfokon: a tudatos életforma kialakítása Bükfürdőn

A fitness és a wellness után itt az újabb egészség trend a selfness. A selfness-t az önmegváltoztatás trendjeként emlegetik, lévén, hogy saját képességeink felmérése gyakran a változtatás igényét is magával hozza. Magabiztosabbak, optimistábbak, kiegyensúlyozottabbak szeretnénk lenni, mely életérzést a környezetünk felé is továbbítjuk. A selfness módszerek segítenek abban, hogy belső önmagunkat mindinkább megismerjük, és egy fejlődési folyamat eredményeképen megszületik a kiegyensúlyzott, magát és döntéseit felelősen vállaló, önmagával és környezetével szemben igényes, harmóniában élő személyiség.

Ebben a fejlődésben nyújt segítséget a Greenfield Hotel Golf & Spa, mely 1 millió négyzetméternyi zöldövezeti területen, egy 18 lyukú 7 tóval övezett golfpálya közepén, távol a világ zajától egy idilli kisvárosban, Bükfürdőn található. A Greenfield Hotel a wellness és a golf szállodák egyedi kombinációját kínálja, hogy idilli környezetben töltődj fel, egyidejűleg aktív és passzív kikapcsolódásban legyen részed.

A Greenfield Hotel spa részlege közel 80 fajta egészségmegőrző-, testkezelési-, és szépségápolási terápiát kínál, az aktív életmód követői pedig kedvükre válogathatnak a különféle sportprogramok, keletei mozgásgyakorlatok és meditációs programok között.
A selfness hozzátesz a wellnesshez, eme életforma kialakításában segítenek a különböző meditációs gyakorlatok, légzőgyakorlatok, relaxációs gyakorlatok, melyek során a vendég elérheti a tudatos gondolkodás és a tudatos élet szintjét. A vendégek számos távolkeleti meditációs program illetve mozgásforma közül választhatnak a Greenfield szálloda spa részlegében, melyek közül az egyik legnépszerűbb az 5 tibeti jóga. Ez a fajta jógagyakorlat megszabadít a negatív energiáktól, így jótékonyan hat az érzelmi életre, segít megszabadulni a stressztől és a depressziótól, pozitívan befolyásolja a hormonrendszer működését és a keringést is fokozza. Mindezek a hatások nemcsak az öregedést űzik el, de szinte visszafordítják az idő kerekét is.
Nemcsak a jóga keretein belül lehet elsajátítani a selfness egyik alappillérést a testi-lelki harmóniát, hanem el lehet ezt érni légzőgyakorlatok, irányított relaxáció, tartásjavító és gerinctorna segítségével is. A szálloda wellnessközpontjában megtalálható az összes imént említett kezelés, meditációs és relaxációs program.
A meditációs gyakorlatok után érdemes egy kis kényeztetésért is megátogatni a spa részleget, mivel nemcsak szellemi síkon vágyunk a tökéletességre, hanem lelkünkben is szeretnék harmóniát. A tudatos selfness életmód kialakításában kiemelkedő szerepe van a kényeztető kezeléseknek:a testi és lelki harmónia kialakítását segítik elő a szálloda által kínált ayurvedikus kezelések, reflexológia, páros masszázs.

GREENFIELD 1 cikkbe.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A Greenfield Spa részleg dolgozói nagy hangsúlyt fektetnek a személyre szóló konzultációra, mely során segítik a vendégeket a nekik legmegfelelőbb, leginkább tesreszabott kezelés, illetve sport, meditáció megtalálásában. Mindezzel még nem engedik el a vendég kezét Bükfürdőn, ha tovább sétálunk az étterembe, szembetűnik, hogy az esti vacsoránál könnyen emészthető, egészséges fogásokat, reform ételeket szolgálnak fel, hozzárjárulva ezzel is selfness életmód megőrzéséhez, továbbfejlesztéséhez. Kérésre felszolgálnak menüsorokat a  különféle ételallergiákban szenvedő vendségeknek is.

Ma még csak egy szűk kör tudja Magyarországon, hogy a test lélek és szellem hamóniája elengedhetetlen a boldog, kiegyensúlyozott, tudatos élethez. Eme életforma népszerűsítésében vállal nagy szerepet a Greenfield Hotel Golf & Spa, hiszen itt minden adott egy helyen a selfness eléréshez.

Tudj meg mindent a szállodáról:  www.greenfieldhotel.net/spa-wellness/selfness/  

„Egészség és élmény egy helyen”  – A Thermal Hotel*** Önre vár Mosonmagyar

A város legértékesebb kincse termálvize, amely minősítése alapján Európa öt legjobb hatású gyógyvize közé tartozik. A termálfürdő kellemes kikapcsolódást nyújt az év minden napján mind a gyógyulni, mind a pihenni, kikapcsolódni vágyó vendégeknek. A gyógyfürdő termál- és gyógymedencéiben a gyógyulásra, pihenésre vágyók, az úszómedencéiben az aktív kikapcsolódást keresők, élménymedencéiben a családos vendégek gyermekei élvezhetik egész évben a mosonmagyaróvári hévíz jótékony hatását. A 2000 méter mélyről feltörő 74⁰C-os termálvíz számtalan jótékony hatású oldott sót tartalmazó alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, amely a jódos ásványkincsek csoportjába sorolható. A termálvíz kiváló eredménnyel alkalmazható fürdő- és ivókúrákra valamint belégzéses gyógykezelésekre: mozgásszervi betegségek, ízületi fájdalmak, nőgyógyászati panaszok, légzőszervi bántalmak és emésztési zavarok esetén.
A Thermal Hotel*** Mosonmagyaróvár saját egészségcentruma (gyógyászati részleg és orvosi rendelője) a kor elvárásainak megfelelően magas színvonalú kezelésekkel várja vendégeit; a szálloda mediterrán wellness terme (infraszauna, pezsgőfürdő), szépségszalon, fogászat és plasztikai sebészet színesítik a palettát. Legnépszerűbb gyógyászati szolgáltatásaink: Víz alatti sugármasszázs, szénsavfürdő és gyógyiszappakolás, fizikoterápia, gyógytorna, fülgyertya. Természetesen masszázzsal is tudunk Önöknek kedveskedni, legyen az hát-, talp- vagy fejmasszázs, lávaköves-, csokoládé- vagy kókuszmasszázs.

Chocolate massage.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

A 120 fő befogadására alkalmas Thermal Étteremben vendégeinket nemzetközi, vegetáriánus és diétás ételspecialitásokkal, valamint a magyar konyha remekeivel és a híres magyar vendéglátással várjuk. Minden pénteken svédasztalos vacsorát kínálunk vendégeinknek kulináris különlegességekkel, hagyományos magyar ételek és élőzene kíséretében.
A vadregényes Szigetköz egyedülálló természeti adottságaival, növény- és állatvilágával számos lehetőséget nyújt az aktív pihenésre vágyóknak. Programlehetőségek: kerékpározás, kenu- és kajaktúra, kisvonatos városnézés, golf, tenisz, sétakocsizás, kecskefarm látogatás és pálinkakóstolás.
A szálloda transzfert biztosít a Bécs /Schwechat/, Bratislava vagy Budapest repülőteréről is térítés ellenében!

Kattints még több infóért: www.thermal-movar.hu/

Selfness a Kék Duna Wellness Hotelben

Az ország egyik legkedveltebb hotelje, közvetlenül a Duna partján, romantikus, családias hangulattal, több, mint 20 féle, szinte non-stop wellness szolgáltatással, rendkívül rugalmas és lehetetlent nem ismerő személyzettel áll rendelkezésre.

Speciális wellness program: “Az egészség nem minden, de a minden semmi az egészség nélkül!”

Búcsút mondhatsz a plusz kilóknak, a helytelen táplálkozásnak, a lelkét nyomorító gondoknak és stressznek.

Viszlát fáradtság és önbizalomhiány!
… és hozzátehet 6 boldog évet az életéhez!

“A szépség belülről fakad”, az “ép testben ép lélek”, és még sok más bölcs mondás tartja azt, hogy igazán egészséges és harmónikus az lehet, akinek lelkében és testében egyszerre honol a harmónia.
Akkor teljesítményünk, kisugárzásunk is sokkal jobb, megkapóbb, és társaink, környezetünk is hálával tükrözik vissza a belülről fakadó szeretetünket.
Megfigyelted már, hogy amikor rossz napja van, akkor szinte baj bajjal jár? Ha valami feldühíti, szinte sorsszerűen követi a következő csapás is.
Ez bizony nem a sors keze. Mindezt te okozzod saját magadnak azzal, hogy lehangolt, hogy ideges, hogy türelmetlen, fáradt és elégedetlen vagy.
Ugyanez igaz ám fordítottan is: amikor boldog, jókedvű, akkor jöhet bármekkora kihívás, azt könnyedén veszi majd, visszamosolyog a világ, és ahogyan közelítesz másokhoz, úgy közelednek mások hozzád. A statisztikák szerint a boldog, és egészségesen élő emberek 6 évvel is tovább élnek a boldogtalan, pesszimista társaiknál.

kekduna1.jpg ()

A galéria megtekintéséhez kattints a képre!

Egyedül nem menne, de szakembereink segítségedre lesznek:
… és kiscsoportos keretek között, egyénre szabottan látnak el azokkal a jótanácsokkal, amelyekkel lelke és teste fittségéhez hozzájuthat

Egy kineziológus:
ismerteti meg lelked legmélyebb “titkait”, és hozza felszínre azokat a képességeket, amelyeket vétek volna parlagon hagyni! – Harmóniába kerül a lelked, és eltűnnek a gátlásaid.
Egy természetgyógyász:
ötvözve a hagyományos tudást a legmodernebb rezgésterápiás kutatásokkal, NES-felmérést készít a fizikai állapotról, lelked funkcióiról. Feltárja az egészségügyi problémákat. Végre megtalálhatod az utat önmagadhoz, és könnyebben éled majd meg a mindennapjaidat!
Egy dietetikus:
összeállítja a háromnapos léböjtkúrát, le- és felvezető napjait, hogy a tisztítást kiteljesíthesd. Újra csinosabbnak, könnyedebbnek érzed majd magad!
Egy fitneszedző:
napi rendszerességgel edzi majd a tested, és ellenőrzött mozgással segíti megszabadulni izmaid is a mérgektől, miközben növeli szervezetben a boldogsághormon-szintet. Kicsinosítja alakod, megtanítja azt formában tartani.
Egy testkezelő kozmetikus:
ajurvedikus aromaterápiás kötőszöveti méregtelenítést (zsírbontó, cellulitkezelő és feszesítő) testkezelés végez.
Egy masszőr:
kényeztető, stresszoldó aromamasszázzsal koronázza meg a programot.

Bővebb információ a tökéletes kikapcsolódásról: www.wellnesshotel.hu/selfness.html


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X