Főoldal > Utazás > 5 csodaszép helyszín a tavaszi kiránduláshoz

5 csodaszép helyszín a tavaszi kiránduláshoz

ajánlattavaszutazás
0

Írta:

Észrevétlenül belopózott a tavasz a mindennapjainkba. Már nem csak a naptár bizonygatja nekünk, hogy elmúltak a szürke téli napok, de érezzük, hogy a természet is kezd újra magára találni. Egyre napfényesebbek a mindennapok és lassan hosszabbodnak a nappalok is. Ilyenkor vétek lenne, ha nem töltenénk a napsütötte hétvégét a szabadban. Tavaszi kastélylátogatás Így kora tavasszal, […]

Észrevétlenül belopózott a tavasz a mindennapjainkba. Már nem csak a naptár bizonygatja nekünk, hogy elmúltak a szürke téli napok, de érezzük, hogy a természet is kezd újra magára találni. Egyre napfényesebbek a mindennapok és lassan hosszabbodnak a nappalok is. Ilyenkor vétek lenne, ha nem töltenénk a napsütötte hétvégét a szabadban.

Tavaszi kastélylátogatás

Így kora tavasszal, mikor még bármikor érkezhet egy váratlan eső, érdemes olyan kiránduló helyet választani magunknak, melyet akár a természetben és épületen belül is élvezhetünk rossz idő esetén. Gödöllő pedig pont ilyen.

Budapesthez közel található Erzsébet királyné, vagyis Sissi nyári rezidenciája, a gödöllői kastély. A 18. században épült fejedelmi lak a Grassalkovich grófok fő rezidenciája volt, míg a császárné rendelkezésére nem bocsátották. A kastély azóta is őrzi a szeretett királyné emlékét és évente számtalan látogató érkezik ide, hogy Sissi emlékének adózzék.

A szépen karbantartott épület és az azt körbevevő park minden kiránduló számára kellemes kikapcsolódást biztosít. Ha elfáradnánk séta közben, bármikor beülhetünk egy csésze kávéra a kastély kávézójába.

Kényeztető szállások, ha ide utazol

kastely.jpg ()Szentendre az ékszerváros

Közel a nagyváros forgatagához, mégis elég távol annak minden zajától, a Duna partján található egy csepp városka, melyet a 14. században alapítottak szerb menekültek, akik a török hódítók elől a Duna-kanyarban találtak idilli helyet új városuk számára. Az évszázadok során Szentendre egyre szépült és gyarapodott és a magyar reneszánsz idején jelentős kultúrális szerepet töltött be.

A város legnagyobb vonzerejét az jelenti, hogy látszólag belefagyott a történelembe valahol a 19. század végén. Utcáin sétálva időutazáson vehetünk részt, úgy érezve, mintha nagyanyáink korába léptünk volna vissza a szűkre szabott kis macskaköves utcácskákon, az elegáns, villa jellegű házak lábánál, miközben barokk templomok jelzik nekünk, hogy az idő mégsem állt meg teljesen itt sem.

Ha elfáradtunk a séta közben, számtalan kiváló étterem várja az enni és pihenni vágyókat, de ne feledjük, hogy ebéd után még hagyjunk egy kis helyet az édességnek is. Ugyanis szintén itt található a Marcipán Múzeum is, amit nem szabad kihagyni egy szentendrei látogatás során.

Itt válogass a szállások közül

szentendre1.jpg ()Séta és egy pohár bor

Kinek ne esne jól egy finom pohár bor egy kellemes séta után? Ha távolabb szeretnénk kerülni a város zajától, akkor nyugodtan mehetünk egy kicsit messzebb is. Ha pedig már elindultunk, akkor meg se álljunk a Balatonig. A Balaton nem csak nyáron nyújt kellemes kikapcsolódást, de az év minden évszakában képes elkápráztatni minket.

balaton.jpg ()A tavasszal megújuló természetben kellemes biciklis kirándulást tehetünk anélkül, hogy túlzottan messze kellene magunk mögött hagyni a várost, ha a Balatont körbe ölelő bicikli utakat választjuk. Ráadásul, ha úgy érezzük, hogy ideje lenne megpihenni, számos borpincészetben megtehetjük ezt. Itt nem csak a gazda kiváló boraiból kaphatunk kóstolót, de a konyha remekei és a helyi vendégszeretet is szép emlékeket hagy majd bennünk.

Foglalj akciós wellness hétvégét Balatonfüreden!

Budapesti Tavaszi Fesztivál

Idén tavasszal is zenétől, tánctól és koncertektől lesz hangos a főváros. Számtalan kikapcsolódási lehetőség várja azokat, akik márciusban egy kis kulturális feltöltődésre vágynak. A város több pontján csatlakozhatunk kamarakoncertekkel egybekötött városi sétákhoz. Meghallgathatjuk a bécsi fiúkórus koncertjét vagy éppen a világhíres John Malkovich színházi előadását is élvezhetjük anélkül, hogy a Broadway-ig kellene mennünk.

A márciusi tavaszi estéken most kicsi és nagy egyaránt megtalálhatja a neki legmegfelelőbb programot.

Kattints ide a last minute akciós fővárosi ajánlatokért!

budapest.jpg ()Kékestető, az ország legmagasabb pontja

Március 10-én vagyis ezen a hétvégén még lehetőségünk van arra, hogy utoljára lecsússzunk az ország legmagasabb pontjáról egy amatőr verseny keretein belül. A legkisebbektől az idősekig bárki nevezhet a késő délutáni versenyre, melyet az este folyamán egy fergeteges buli is követ majd.

Az egész napos program szórakoztató kikapcsolódást jelent a teljes családnak, miközben egyszerre élvezhetjük a tavaszi napsütést és a síelés nyújtotta örömöket.

A Kékestető, mely országunk legmagasabb pontja (1014 méter), nem csak síelésre, de kirándulásra is tökéletes, hiszen számtalan természeti csodát rejt és a róla elénk táruló látvány testet-lelket gyönyörködtet. A Kékestető legkedveltebb turista célpontja a Sas-kő, ahonnan nagyszerű látkép nyílik és jó célpont minden fotós számára.

Panorámás szállások Parádsasváron, nézd meg!kekesteto.jpg ()


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X