Főoldal > Utazás > Töltődj fel vidéken – íme az 5 legszuperebb helyszín!

Töltődj fel vidéken – íme az 5 legszuperebb helyszín!

0

Írta:

Az Üdülőfalu, ahol csak pihenni lehet Csendestársam: Legénd A Cserhát lankái között megbúvó Nógrád megyei kistelepülés manapság már nem csak Árpád-kori történelméről, hanem hangulatos, minden porcikájában teljes nyugalmat, felhőtlen pihenést sugárzó Üdülőfalujáról is ismert. A hely, ahol csend a vendég igazi társa lesz. A környék, így a Legénd Üdülőfalú mozdonyfüttytől és vonatzajtól mentes, hiszen a […]

Az Üdülőfalu, ahol csak pihenni lehet

Csendestársam: Legénd

A Cserhát lankái között megbúvó Nógrád megyei kistelepülés manapság már nem csak Árpád-kori történelméről, hanem hangulatos, minden porcikájában teljes nyugalmat, felhőtlen pihenést sugárzó Üdülőfalujáról is ismert. A hely, ahol csend a vendég igazi társa lesz.

A környék, így a Legénd Üdülőfalú mozdonyfüttytől és vonatzajtól mentes, hiszen a környéknek még vasúti közlekedése sincsen. Leginkább a 2-es főútról közelíthető meg, Nézsán keresztül. A leágazás után odavezető „autóút” minőségéből kár lenne bármilyen következtetést levonni: a vendégek megérkezéskor garantált a kellemes csalódás, az Üdülőfalú ugyanis feledtetni tud minden korábbi „megpróbáltatást”.

A húsz ház, egy gondosan kialakított és ápolt területen fekszik. A házak építésekor a helyi hagyományokat próbálták ötvözni a modern kor igényeivel, így születtek meg a minden komforttal felszerelt, kényelmes üdülőházak, melyekben az összes olyan háztartási gép és eszköz megtalálható, ami a gondtalan és nyugodt pihenéshez szükséges. Minden ház hat személy részére épült, három külön hálószobával, fürdőszobával, nagy légterű amerikai konyhával és saját terasszal, no meg az épületekhez tartózó zöld övezettel. A csodálatos kilátással bíró környezet, a csend hihetetlen nyugalmat áraszt.

A teljes kikapcsolódást biztosítja többek között az előre rendelhető és már hajnalban házhoz szállított friss péksütemény, amely a reggeli kávé teraszon való elfogyasztásával ugyancsak élményt nyújthat a városi, sokemeletes házakban lakó vendégeknek. 

A reggeli elfogyasztása után indulhat a nap: a strandolást az Üdülőfalú két kültéri medencéje biztosítja, melyek közül az egyik kicsi gyerekek számára épült: vízmagassága mindössze 40 centiméter. Gyermekjátszótér, pingpongasztal és egy hangulatos teraszos kis büfé járul még hozzá itt a kellemes időtöltéshez azok számára, akik nem barangolással töltik idejüket a jelölt sétautakon, vagy éppen Legénd nevezettességeivel – az Árpád-kori Nagyboldogasszony templom, a Káldy, vagy a Nyári kastély ­megismerésével. Az Üdölőfalu területén a vendégek számára elérhető távolságban vannak azok a kényelmes piknikező helyek, ahonnan megcsodálható a páratlan kilátás és élvezhető a táj szépsége.

A környék nyugalma, a természet kézzelfoghatósága minden vendég számára felüdülést jelent, kikapcsolódást a hétköznapi élet megszokott rutinjából. Az egyre több visszajáró, nem csak hazai vendég igazolja, hogy a gondtalan pihenés fogalma egyre inkább párosul a családiasabb, csendesebb, természet közeli üdülési lehetőségekkel.

Természetesen azok – akik nem szeretnének, vagy nem tudnak elszakadni a világ eseményeitől – sem kerülnek hátrányos helyzetbe, részükre ingyenes wi-fi áll rendelkezésre a recepción és környékén. A házakban televízió és dvd lejátszó segítheti az esetleges rosszabb időjárás miatti kényszerű bezártság elviselését, de ez – ismerve hazánk egyre melegebb klímáját – általában rövid ideig okoz kellemetlenséget a nyaralóknak.

További információ: www.udulofalu.hu  

legendcikk.jpg ()Vidéki hangulat, házias ízek, szabadság, harmónia…

Öreghegyi apartmanok – Vindornyalak

Szakadj el a nyüzsgő várostól, a munkádtól, mert van az a hely, ahol garantáltan feltöltődsz!

Álmomban már láttam…

A Zala-völgyében, erdő árnyékában, dombok ölelésében megbújik egy kis falucska, ahol a ma embere lelassulhat és újraértelmezheti a szabadság fogalmát. Fák lombjai alatt, madárcsicsergést hallgatva, friss gyümölcsöt majszolva gyönyörködhetsz a panorámában. Akár egy amerikai romantikus filmben: a lányka mezei virágot szedeget, a kisfiú kutyájával szaladgál, a szülők a tornácon, összebújva nézik őket…Ugyan… Vagy mégis?… Vindornyalakon mindez elérhető.

Ahol a falusi érzés találkozik a modern eleganciával

A település határában 5 új építésű házikó várja vendégeit, egymástól szeparáltan. A tornác, veranda, sparhelt, kemence – és még sorolhatnám – mind a parasztházak hangulatát idézi, ugyanakkor a konyha modern, jól felszerelt, önellátásra teljesen alkalmas. Sőt, a fürdőszoba padlófűtéses. Némely dekoráció a régi korokat eleveníti fel: a kacsás, zománcozott bögre-sor a fali polcon, a faragott, ringó bölcső, a gerendák a mennyezeten. És mindez ápolt igényes öltözékben. Ismerd meg ezt a világot Te is, de ha már nem újdonság, éld át újra!

Vissza a természetbe

A hely mérhetetlen nyugalmat áraszt, a panoráma és a lemenő nap látványa megér egy… vagy több estét. Máris javítom: megunhatatlan. A szőlőtőkék sora, a gyümölcsfák mind friss gyümölcsről gondoskodnak, de mindezt még fokozni tudjuk: a házak szomszédságában, racka juhok, tehenek legelésznek, gyöngytyúkok kapirgálnak, de nyulak, kutyusok egyaránt láthatóak. A gyermekeknek mindig nagy élmény.

Házias ízek, vidéki vendégszeretet

Ha ellátogatnál e tájékra, a vidéki, zamatos, parasztos ételeket is megkóstolhatod: házi sonkát, sajtot, kolbászt, házi tejet, zöldségeket. Ünnepekkor szabadtéri tűzön sült finom falatokkal kényeztetjük az érkezőket. Fakultatív programként pálinka-, és borkóstolót, lovaskocsikázást is kínálunk, de szerveztünk már csoportos túrát is egy közeli barlangba.

Az ár minden esetben tartalmazza az ízletes paraszt reggelit és a napi belépést a közeli Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdőbe, amely minden generációnak élményt nyújt – télen, nyáron egyaránt.

További információ: www.oreghegy-vindornyalak.hu

vidornyalakcikk.jpg ()Egy vidéki kastély bája vakációra csábít…

Héderváry Kastély****, 9178 Hédervár, Fő u. 47.

Ön mihez kezdene egy kastéllyal, ha egy hétre beköltözhetne? Felkutatná ódon falainak ezernyi zugát? Hosszú órákat sétálna az enyhet adó kilenc hektáros angolparkban, mint a régi grófok? Hölgyével piknikezne a réten csipkés napernyő alatt? Napfürdőzne a teraszon hűsítőt kortyolva? Esténként félrevonulna a szivarszobába egy kártya partira az urakkal?

Igen, mindez az Öné lehet – hiszen a Héderváry Kastély**** különleges csomagajánlatot állított össze a nyári szünet idejére vendégei számára. A 470 éves, öles falakkal és ősparkjával a kánikulában is enyhet adó várkastélyban egy hét alatt számtalan élménnyel gazdagodhat, többek között alkalma nyílik:

– sétakocsikázásra a fenségesen zöldellő Szigetközben

– egész napos kerékpárbérlésre az egész családnak: térképpel és útvonaljavaslatokkal a Szigetköz gyönyörűen kanyargó, jól kiépített bicikliútjaihoz, melyek a kastély előtt haladnak el

– hajókázásra a Mosoni-Dunán, fél órás izgalmas vízi-kirándulásra hód lessel

– pancsolásra egy egész napos fürdőbelépővel a lipóti szabadtéri termál- és élményfürdőbe.

Persze a Héderváry Kastély**** attól különleges, hogy egy igazi (antik bútorokkal, eredeti perzsaszőnyegekkel, egyedileg berendezett kastélyszobákkal és lakosztályokkal rendelkező) kastély, amelyet átitat a történelem. A kastélyban vakációzóknak ezért csütörtökönként idegenvezetést tartanak az ódon kastélyban, mely során megismerkedhetnek a Héderváry család történelmével. A gyerekek pedig egy játékos feladatlap segítségével „nyomozhatnak” a kastély elődei után (természetesen változatos nyereményekért).

Tipp: A csomaghoz most ajándék „Szigetköz kártya” jár, mely számtalan kedvezményre feljogosítja használóját!

Azok is jól járnak, akik „a Grófnál” ínyenc ételeire fenik a fogukat: már az érkezéskor kínált welcome limonádé is helyi alapanyagokból, frissen készül és a bőséges reggelik is a tájegység ízeit tükrözik. A gasztronómokat az ínyenc ételekből összeállított háromfogásos gyertyafényes vacsora fogja elbűvölni, de a gyerekek sem fogják félretolni a falatokat, hiszen a „Kis fogások nagy ínyencek” című gyerekmenü kimondottan nekik készül.

Nyaraljon itthon kedvesével vagy családjával, fedezzék fel közösen a Szigetköz és a Héderváry Kastély**** szépségét!

kastelycikk.jpg ()Pintér Tanya

Ha szeretnél a város zajától távol természetes, nyugodt környezetben megpihenni vagy kikapcsolódni, akkor a Pintér Tanya ideális választás. A panziót körülvevő fenyves és horgásztavak megnyugtató légköre, valamint a lakott területtől való távolság együtt segít helyreállítani testi-leki harmóniádat.

Ha sportolni szeretnél, a tenisz- és focipálya mellett igénybe veheted a vízibiciklit, vagy kocoghatsz, kerékpározhatsz a panzió területén vagy körülötte a forgalomtól mentes alföldi utakon. Ehhez kerékpárt tudunk kölcsönözni.
A Tisza-tavi Túraközpont  Hálózat   tagjaként lovas- és kerékpártúrákat ajánlunk.

 Éttermünkben házias ételeket szolgálunk fel, de főzhetsz magadnak a bográcsozó helyünkön saját tavunkon fogott halból halászlét vagy egyéb szabadtéri különlegességeket.
Ha hozol magaddal horgászbotot, tavunkon horgászhatsz, míg a párod kényezteti magád a fürdőmedencében, jakuzziban vagy a szaunában.

Ha leendő hitvesedet olyan helyen szeretnéd oltár elé vezetni, ahol mindent megtaláltok egy helyen, akkor válassz minket. Árpád-házi Szent Margit kápolnánkban meghitt az egyházi esküvő, a polgári esküvő pedig akár szabad térben, akár nagytermünkben megrendezhető.

Munkahelyi tréningek, értekezletek, továbbképzések,  családi,  baráti   összejövetelek,   előadások, rendezvények  részére 100  ill.  30 fős  konferenciatermet tudunk biztosítani.
Vendégeinket   34  db  két-  és  háromágyas fürdőszobás   szobákban tudjuk elhelyezni, és a tóparton 5 önálló kétszer  kétágyas  fürdőszobás  faház bővíti a kínálatot.

2 km-re a lovaglást kedvelő vendégek is megtalálják számításukat. A koronglövészet iránt érdeklődőknek lehetőségük van saját pályánkon koronglövészetre is, lövészetvezetőt biztosítunk.

A k örnyék számtalan izgalmas látnivalóval csalogat, bejárhatod a változatos alföldi és hegyvidék találkozása által kialakult tájat, városokat, tavakat.
Ilyen cél lehet Eger, a Bükk, a Mátra, a Tisza-tó és a Hortobágy nevezetességei, de még az erdőteleki arborétum is.

További információk: www.pintertanya.hu

pintertanyacikk.jpg ()A pihenés oázisa Zalában!

A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark

A Lenti Termálfürdő és Szent György Energiapark 9 hektáros területén 5 szabadtéri és 5 fedett medencével várja a látogatókat.

Élmény, Wellness

A szabadtéri és fedett fürdőrészen úszó-, élmény-, gyógy-, gyermek-, tan- és hidromasszázs medencék valamint óriáscsúszda kínálnak kellemes felüdülést.
A fedett részen 630 m2-es elkülönített pihenőtér benne komfortos pihenőágyak és fűthető pihenőpadok biztosítják a vendégek zavartalan és nyugodt pihenését.
A testi felfrissülést segíti az európai színvonalú szauna világ, amelyben 2 finn-, egy aroma- és egy physiotherm infraszauna, saját pihenőrész, pihenőágyakkal valamint egy önálló szabadtéri szauna kert kínál kellemes kikapcsolódást.

40 000 éves gyógyító erő

A lenti fürdő vize Európa szerte ismert 40 000 éves nátrium-hidrogénkarbonátos gyógyvíz, amely mozgásszervi problémák, gerinc (nyak, hát, derék), lumbágó, ízületi (váll, könyék, kéz, csípő, térd, boka)  gyulladásos és kopásos megbetegedések kezelésére alkalmas.

Szent György Energiapark

A lenti termálfürdő területén lévő Szent György Energiapark Európában egyedülállóvá teszi a lenti termálfürdőt, mivel olyan jótékony hatású energiavonalak találkozási pontjaiban fekszik, ahol a vendégek a gyógyvíz és e különleges energetikájú hely együttes hatása miatt hatékonyabban tudnak pihenni, feltöltődni, gyógyulni,
A földsugárzások ezen típusát – az ún. Szent György vonalakat – a keleti kultúrákban sárkányáramoknak nevezték. A régi korokban, kultúrákban a Föld ilyen vonulatait, „idegáramait” szentként tisztelték. Ilyen vonalak találkozási pontjaiba kultikus, szakrális helyek épültek, mint pl. Stonehenge, Lourdes, Fatima, Machu Picchu, az egyiptomi piramisok vagy Árpádkori templomok.

A Szent György Energiapark egész évben látogatható! A lenti fürdő különböző szálláshelyekkel rendelkezik, mint vendégszobák, apartmanok, panziók.

Lenti az osztrák, szlovén és horvát határ közelében, az Adria felé vezető M7-es autópálya mellett fekszik. A Balatontól 75km-re, Budapesttől 250km-re van – ebből 230 km autópálya.

További információk: www.lentifurdo.hu

zalacikk.jpg ()


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X